skip to Main Content

Made in Greece η 3αλφα & οι φακές beluga: Το «χαβιάρι» της φακής στο πιάτο μας με ελληνική υπογραφή!

Η 3αλφα, μία 100% ελληνική εταιρεία, που βρίσκεται πάντα μπροστά στις εξελίξεις στον τομέα της ισορροπημένης και θρεπτικής διατροφής καινοτομεί για άλλη φορά και μας παρουσιάζει ένα νέο της προϊόν, τις μαύρες φακές Beluga. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή και μία θέση επάξια στο τραπέζι του, εξακολουθεί να διατηρεί μία σταθερά ανοδική πορεία και να φέρνει συνεχώς νέες προτάσεις.

Μικρές, λαμπερές σε σχήμα χάντρας σαν το χαβιάρι Beluga, οι φακές Beluga 3αλφα είναι πλούσιες σε σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Εντάσσονται διατροφικά στις υπερτροφές, λόγω των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν, είναι εξαιρετικά νόστιμες και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και εύκολους τρόπους. Μπορούν να συνοδεύσουν τις κρύες σαλάτες, να σερβιριστούν σαν συνοδευτικό ενός κυρίως πιάτου, ακόμα και να μαγειρευτούν σαν κλασική σούπα. Οι φακές Beluga 3αλφα αποτελούν την ιδανική επιλογή για μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή και δίαιτα.

Η εταιρεία 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε., που εδώ και 50 χρόνια βρίσκεται πάντα δίπλα στον καταναλωτή, καινοτομεί για άλλη μία φορά και φέρνει στο τραπέζι μας, όπως πάντα, τα καλύτερα όσπρια και ρύζια, φροντίζοντας με αγάπη και μεράκι τις αξίες της ελληνικής οικογένειας και καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών.

Η ιστορία της 3αλφα

Η 3αλφα ιδρύθηκε το 1968 ως ομόρρυθμος εταιρεία από τους αδελφούς Ευάγγελο & Νικόλαο Καραγεωργίου, στην Νίκαια του Πειραιά, με αντικείμενο την επεξεργασία & τυποποίηση οσπρίων & ρυζιών.

Ήταν η εποχή που άρχισε δειλά η μετεξέλιξη των παραδοσιακών μπακάλικων σε self service με ράφια και γόνδολες. Η τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων ήταν αναγκαία και σ’ αυτή στράφηκε η εταιρεία από την ίδρυσή της. Η 3αλφα το 1980 μετατρέπεται σε ΑΕ και το 1981 εγκαθίσταται σε ιδιόκτητο εργοστάσιο 6000 τ.μ. στην περιοχή του Ρούφ.

Το ανθρώπινο δυναμικό της 3αλφα απαρτίζεται από 120 μόνιμους εργαζόμενους και 40 ειδικούς συνεργάτες. Η διαρκής εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα ανάπτυξης της εταιρείας. Η 3αλφα επενδύει στους ανθρώπους της με συμμετοχή σε σεμινάρια, διαλέξεις και άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σήμερα οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έχουν επεκταθεί στα 14.000 τ.μ. με υπερσύχρονο εργοστάσιο τελευταίας τεχνολογίας και αυτόματες γραμμές παραγωγής και επεξεργασίας.

Εδώ και 50 χρόνια, προτεραιότητα της 3αλφα έχει υπάρξει η παραγωγή ποιοτικών και υγιεινών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, επενδύοντας συνεχώς στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού, στην λειτουργική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και στην ανάπτυξη Πιστοποιημένου Συστήματος Ποιότητας και Υγιεινής ISO 9001 & HACCP.

Για τα έτη 2003 έως 2006 δαπάνησε 5.500.000 ευρώ, ενώ ήδη εφαρμόζεται επενδυτικό πρόγραμμα 10.500.000 ευρώ έως το έτος 2011.

H επιτυχημένη πορεία της 3αλφα στην Ελληνική αγορά αναγνωρίζεται από όλους. Επί 4 δεκαετίες κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τους ανταγωνιστές της.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις φακές Beluga 3αλφα, ακολουθεί μια γευστικότατη συνταγή με αγάπη από την 3αλφα:

Φακές Beluga σαλάτα

Υλικά για τις φακές Beluga
1 κούπα φακές Beluga 3αλφα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κόκκινο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 δαφνόφυλλο
Αλάτι

Υλικά για την σαλάτα
250 γρ. ρόκα
200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
250 γρ. χαλούμι ψημένο
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
Βαλσάμικο ξύδι
¼ της κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος:
Βράζουμε τις φακές για 15 – 20 λεπτά περίπου μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, λίγο αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στο τέλος του βρασμού αφαιρούμε το κρεμμύδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τη ρόκα, τις φακές, τα κομμένα ντοματίνια, την κάπαρη, και το χαλούμι και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο με το ξύδι κόκκινου κρασιού, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Website: www.3alfa.gr – Facebook page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top