skip to Main Content

Made in Greece τα Cool Soap: 100% φυτικά, αγνά σαπούνια φτιαγμένα στο χέρι σε ένα παραδοσιακό εργαστήριο στην Αίγινα

Cool Soap σαπούνια είναι τα πιο cool σαπούνια της αγοράς γιατί έχουν χρώματα, απίθανο σχεδιασμό και είναι 100% φυσικά, φτιαγμένα με φυτικά υλικά και μυρωδιές από την ελληνική φύση.

Η Mαρίνα Κοριολάνο Λυκουρέζου, με χρόνια πορείας στις γκαλερί τέχνης και στην ανθρωπολογία και ο σύντροφός της Γιάννης Ζαγοριανάκος, χημικός και δημιουργός καλλιτέχνης, αποφάσισαν πριν δύο χρόνια να στήσουν το δικό τους εργαστήριο παρασκευής χειροποίητων σαπουνιών στο όμορφο νησί της Αίγινας, μακριά από τους θορύβους και τις εντάσεις της Αθήνας.

Η Ελληνοβραζιλιάνα κόρη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου από τον πρώτο του γάμο και ο Γιάννης μετακόμισαν στην Αίγινα με σκοπό να αναζητήσουν ένα νέο μοντέλο ζωής, πιο φυσικό, πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου.

Βασικό συστατικό για την παρασκευή των σαπουνιών Cool Soap είναι το αγνό, ελληνικό ελαιόλαδο, που προσφέρει φυσική ενυδάτωση στο δέρμα, αφήνοντάς το εξαιρετικά λαμπερό. Όλα τα σαπούνια φτιάχνονται εφαρμόζοντας την ψυχρή, αργή μέθοδο, αυτό σημαίνει ότι τα λάδια που χρησιμοποιούνται δεν υπερβαίνουν ποτέ τους 45-50 βαθμούς Κελσίου. Έτσι τα θρεπτικά συστατικά τους παραμένουν αναλλοίωτα. Εκτός από το ελαιόλαδο, η Cool Soap χρησιμοποιεί και φυσική γλυκερίνη σαν βασικό υλικό της σαπωνοποίησης, ενισχύοντας τον ενυδατικό χαρακτήρα των σαπουνιών, που γίνονται απόλυτα φιλικά στο δέρμα.

Μετά την παρασκευή τους, τα σαπούνια αφήνονται να ωριμάσουν για 4-6 εβδομάδες και μετέπειτα παραδίδονται στον πελάτη προς χρήση.

Φασκόμηλο, λεβάντα, ευκάλυπτος κι άλλα αρωματικά φυτά και βότανα χρησιμοποιούνται, αναδεικνύνωτας τις φυσικές μυρωδιές τους και τις ευεργετικές τους ιδιαότητες.

Κάθε σαπούνι ξεωχρίζει τόσο για τον τρόπο και τη διαδικασία της παραγωγής, που είναι απόλυτα φυσικός στον άνθρωπο και στο περιβάλλλον, αλλά και για την συσκευασία τους. Έντονα χρώματα και minimal chic αισθητική έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο αποτέλεσμα που τραβάει αμέσως το μάτι και προσελκύει τον καταναλωτή.

Η σειρά Cool Soap περιλαμβάνει εκτός από τα σαπούνια και αξεσουάρ μπάνιου, όμορφες, μαλακές πετσέτες χαμάμ, κομψές, ξύλινες σαπουνοθήκες και αρωματικά πάνινα σακουλάκια για τα ντουλάπια, όλα γεμισμένα με αρωματικά βότανα μαζεμένα με το χέρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρείτε τα σπαούνια και τα υπόλοιπα είδη στο επίσημο site της Cool Soap, στο facebook και το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top