skip to Main Content

Made in Greece η Aegean Herbs & ο Αλέξανδρος Καλουτάς: Βότανα με υπογραφή από την Αμοργό χωρίς χημικά & λιπάσματα

Ο Αλέξανδρος Καλουτάς είναι το παράδειγμα του ανθρώπου που βρήκε την πραγματική χαρά της ζωής μέσα στη δύναμη της φύσης. Ένα ταξίδι του στην Αμοργό πριν από περίπου 30 χρόνια ήταν ικανό για να μείνει για πάντα στην μνήμη του κι αυτός ο τόπος να μπει στην καρδιά του.

Κάτοικος Εξαρχείων, σκηνογράφος στο θέατρο, γραφίστας, dj, ερασιτέχνης μάγειρας. Ό,τι κι αν έκανε στην ζωή του τίποτα δεν τον έκανε να νιώθει ολοκληρωμένος. Μέχρι που πήρε την απόφαση να τα αφήσει όλα πίσω του, να πάρει την σύζυγό του και να κάνουν ένα ταξίδι ξανά στην Αμοργό, αυτή τη φορά για να μείνουν για πάντα.

Η Aegean Herbs είναι το αποτέλεσμα αυτής τους της απόφασης, που έμελλε να αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή τους.  Πρόκειται για μια μικρή μονάδα καλλιέργειας αρωματικών ​και φαρμακευτικών φυτών στο νησί της Αμοργού και είναι το δικό τους γέννημα – θρέμμα.

Όλα τους τα φυτά αναπτύσσονται σε συνθήκες ​φυσικής καλλιέργειας με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και με έμφαση στην ενδημικότητα των ειδών.

Δίνουν έμφαση στην βιοδυναμική καλλιέργεια, με βάση το σεληνιακό ημερολόγιο, αυτοφυή φυτά, σε επιλεγμένες περιοχές του νησιού. Η συγκομιδή γίνεται μόνο με το χέρι χωρίς χορτοκοπτικά μηχανήματα. Η ξήρανση γίνεται σε σκοτεινό χώρο, με φυσικό αερισμό, χωρίς φούρνο και μηχανικά μέσα.

Τα προϊόντα τους περιλαμβάνουν άγρια ρίγανη, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι, λυγαριά, μελισσόχορτο, αψιθιά, τσουκνίδα, πολλά βοτανικά μείγματα για τσάγια, αρωματισμένο φυσικό θαλασσινό αλάτι και εκχυλίσματα.

Αυτό που κάνει τα δικά τους βότανα να ξεχωρίζουν είναι ότι αναπτύσσονται με όσο το δυνατόν λιγότερη ανθρώπινη παρέμβαση σε ένα από πλέον ομορφότερα και αγνότερα μέρη των Κυκλάδων και της Ελλάδας.

Πρόκειται για ενδημικές ποικιλίες, δηλαδή απόλυτα προσαρμοσμένα στο συγκεκριμένο μικρο-οικοσύστημα και γι’ αυτό δεν έχουν ανάγκη από κανενός είδους βοήθεια και προστασία. Έτσι δεν χρησιμοποιείται κανένα λίπασμα η φυτοφάρμακο.

Σε αυτή την εντοπιότητα οφείλονται και τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, όπως η ασυνήθιστα μεγάλη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια και ενεργά συστατικά.

Το ενεργειακό τους αποτύπωμα στον πλανήτη είναι ελάχιστο, επειδή δεν χρησιμοποιούνται μηχανήματα, τόσο στην καλλιέργεια όσο και στη συγκομιδή.

Οικολογικά στην καλλιέργεια, οικολογικά και στην συσκευασία, αφού και στην συσκευασία χρησιμοποιείται 30% λιγότερο χαρτί από το συνηθισμένο κουτάκι παρόμοιου μεγέθους. Σε λιγότερο από έναν χρόνο απ’ όταν τα βότανα “ντύθηκαν” με την συσκευασία τους, η Aegean Herbs συμμετείχε στα Great Taste Awards με την άγρια ρίγανη και το φασκόμηλο και απέσπασε και για τα δύο από ένα χρυσό αστέρι.

Βρείτε τα προϊόντα στο επίσημο site της εταιρείας, στο facebook και το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top