skip to Main Content

Made in Greece η Koutsogiorgakis Family: Ντόπιες ποικιλίες κρασιού, μαρμελάδες, συκόμελο & chutney από τους οικογενειακούς αμπελώνες στην Εύβοια

Η ιστορία της επιχείρησης «Koutsogiorgakis Family» ξεκινά το 1989, με μία προσπάθεια να αναβιώσει γηγενείς ποικιλίες της Βορείου Ευβοίας που έτειναν να εξαφανισθούν από τον αμπελογραφικό χάρτη.

Η προσπάθεια της οικογένειάς τους απέδωσε και σήμερα οινοποιούν τα κρασιά τους από σταφύλια δικής τους παραγωγής από τους ιδιόκτητους αμπελώνες, έκτασης 70 στρεμμάτων. Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα να υπάρχει έλεγχος από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό στάδιο της εμφιάλωσης.

Η οικογένεια καλλιεργεί γηγενείς ποικιλίες της Βορείου Ευβοίας, όπως Βραδιανό, Καρτιώτη και Ασπρούδες, που μαζί με τις άλλες ελληνικές ποικιλίες Λημνιώνα, Ροδίτη και Ασσύρτικο αποτελούν τον κορμό της οινοποίησης των κρασιών της.

Οι διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Grenache Blanc και Merlot συμπληρώνουν τον αμπελώνα της οικογένειας.

Εμείς ξεχωρίσαμε το Ελλοπία Ερυθρό. Το χαρακτηριστικό ρουμπινί χρώμα του κόκκινου κρασιού Ελλοπία, οφείλεται στην κλασική ερυθρή οινοποίηση διάρκειας 14 ημερών, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Η παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες, αναδεικνύει τα αρώματα βύσσινου, φράουλας,  βανίλιας και μπαχαρικών, χαρίζοντάς του μια μοναδική γεύση.

Η μέτρια οξύτητά του και οι μαλακές τανίνες, αφήνουν εξαιρετική επίγευση, προδίδοντας τις πoικιλίες Λημνιώνας, Cabernet Sauvignon και Merlot.

Στην οινική δραστηριότητα τώρα, έχουν προστεθεί τα προϊόντα σύκου, από την ποικιλία “Σμύρνη”. Μαρμελάδες, άρτυμα σύκου, συκόμελο αλλά και chutney τα οποία μπορούν να καταναλωθούν είτε ως έχουν είτε σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές.

Στις top επιλογές είναι το άρτυμα σύκου, που αποτελεί ένα εξαιρετικό προϊόν. Περιέχει σιρόπι σύκου και μικρή ποσότητα ξυδιού. Η γεύση του είναι ασύγκριτη καθώς βασίζεται στα μοναδικά σύκα της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, που ανήκουν στην ποικιλία «Σμύρνη». Περιέχει επίσης αποξηραμένα σύκα.

Εξίσου ιδιαίτερο και το Chutney με γλυκάνισο, ένα προιόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε ασβέστιο. Παράγεται από τη μοναδική ποικιλία σύκων Σμύρνης που καλιεργείται στη Βόρεια Εύβοια. Περιέχει σύκο, εκχύλισμα γλυκάνισου, πιπέρι και φυσικό χυμό λεμονιού. Η γλυκόξινη γεύση του το κάνει αριστο συνοδευτικό τυριών και ψητών κρεάτων.

Η πάστα σύκου είναι από τα προϊόντα της εταιρείας που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Επίσης προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, παράγεται από τα μοναδικά σύκα της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, που ανήκουν στην ποικιλία «Σμύρνη». Περιέχει εκχύλισμα τσαγιού του Βουνού, ζάχαρη και φυσικό χυμό λεμονιού.

 

 

3ο χιλ Ιστιαίας – Ωρεων Τηλ. 6973346031 & 22260-54122
koutsogiorgakis.com
Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top