skip to Main Content

Made in Greece η Olympic Terra Superfoods: Αρώνια & αλόη γίνονται μαρμελάδες & chutney σε γκουρμέ εκδοχή

Mία ελληνική οικογενειακή εταιρεία έχει βάλει στόχο να μας «διδάξει» έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής που βασίζεται στις υπερτροφές, με έμφαση στην αρώνια και την αλόη. Τα superfoods μπορούν να οχυρώσουν το μεταβολισμό μας και να χαρίσουν πλούσια θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία, η Olympic Terra Superfoods κάνει τα superfoods γλυκά και αλμυρά αλείμματα και μας προσκαλεί να τα δοκιμάσουμε.

Όλα ξεκίνησαν μέσα στην περίοδο της κρίσης και παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν στην αγορά η Olympic Terra Superfoods πίστεψε ότι η επιχειρηματικότητα στον εγκαταλελειμμένο πρωτογενή τομέα ήταν ο μοχλός που χρειαζόταν η χώρα μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας της.

Η αρώνια βέβαια, μπήκε στη ζωή των δημιουργών της εταιρείας αρκετά χρόνια πριν όταν αναζητούσαν εναλλακτικές καλλιέργειες προκειμένου να αξιοποιήσουν την οικογενειακή γη στην Μυρσίνη Ηλείας. Ψάχνοντας περισσότερα γι’ αυτό το φυτό διαπίστωσαν ότι πρόκειται για έναν πραγματικό θησαυρό της φύσης και χωρίς άλλη σκέψη πήραν την απόφαση να ασχοληθούν με την καλλιέργειά του και την παραγωγή ευεργετικών προϊόντων για τον ανθρώπινο οργανισμό, χρησιμοποιώντας τις πλέον καινοτόμες μεθόδους.

Σήμερα, η Olympic Terra Superfoods προσφέρει μια σειρά από premium προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Η αρώνια «παντρεύεται» με εκλεκτές πρώτες ύλες με υπογραφή ελληνική και το αποτέλεσμα είναι προϊόντα που ξεχωρίζουν για τα μοναδικά τους γευστικά χαρακτηριστικά αλλά και για τον υγιεινό προσανατολισμό τους.

Το οικογενειακό κτήμα βρίσκεται στη Μυρσίνη Ηλείας. Πρόκειται για μια περιοχή στον κόλπο της Κυλλήνης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 600 μ. από τη θάλασσα και διαθέτει τις κατάλληλες εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη του φυτού. Στο κτήμα συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων καλλιεργούνται επιλεγμένα φυτά αρώνιας μελανόκαρπη ποικιλίας Viking και παρ’ότι μέχρι στιγμής αξιοποιούνται τα 4 στρέμματα για την καλλιέργεια της αρώνιας στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να αξιοποιηθεί η συνολική έκταση για την συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Στην παραγωγική διαδικασία όλα είναι προσεγμένα στην λεπτομέρεια για το καλύτερο δυνατό ποιοτικό αποτέλεσμα κάτι που απορρέει από τον τρόπο καλλιέργειας που αναπτύσσεται σύμφωνα με τα διεθνή βιολογικά πρότυπα, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές και τα πρωτόκολλα που προτάσσουν οι σύγχρονοι κανονισμοί καλλιέργειας Superfoods.

Εκλεκτές μαρμελάδες και αλείμματα αρώνιας είναι τα προϊόντα που περήφανα μας παρουσιάζει η Olympic Terra κι έρχονται ως ιδανικές προτάσεις που μπορούν να εμπλουτίσουν το πρωινό μας ή και να συνοδεύσουν γλυκά στις πιο ιδιαίτερες στιγμές της ζωής μας. Σε συνεργασία με πιστοποιημένους Έλληνες παραγωγούς βιολογικών προϊόντων, οι οποίοι τους προμηθεύουν με φρέσκα φρούτα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καρπούς, που εμπλουτίζουν τα προϊόντα τους, παράγουν μία σειρά Premium προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Κι αν δεν ξέρετε πιο να πρωτοδοκιμάσετε εμείς θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε από το ιδιαίτερο «Chutney από Aloe Vera και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο». Ένας μοναδικός συνδυασμός εκλεκτών προϊόντων που έχουν δώσει ένα άψογο γευστικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια πρόταση με «καλά» λιπαρά, μεσογειακά χαρακτηριστικά και τέλεια υφή, ιδανική να συνοδεύει ψητά ψάρια, λαχανικά και λευκά κρέατα. Στην αξία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου έρχονται να προστεθούν και τα ευεργετικά χαρακτηριστικά της αλόης, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες ιχνοστοιχεία και μέταλλα.

Ποιος δεν αγαπά την σοκολάτα… Γι’αυτό και η Olympic Terra δεν θα μπορούσε να μη δημιουργήσει ένα προϊόν αφιερωμένο σε αυτή τη βασίλισσα της γεύσης. «Άλειμμα σοκολάτας με αρώνια και φράουλα» λοιπόν σε έναν αχτύπητο συνδυασμό για υψηλού επιπέδου απολαύσεις. Ένας αναπάντεχος, αλλά τόσο ταιριαστός συνδυασμός γεμάτος γεύση και ενέργεια, με ελάχιστη ζάχαρη και πολλά αντιοξειδωτικά, ικανός να απογειώσει τη γεύση στο πρωινό, τα γλυκά, τις κρέπες, τα παγωτά.

 

Στη «μαρμελάδα αρώνια με φραγκόσυκο» θα ερωτευτείτε τα αρώματα και τις γεύσεις, που θα μένουν ανεξίτηλες στον ουρανίσκο σας. Είναι η μαρμελάδα που μπαίνει στο πρωινό τραπέζι, στις κρέπες και το παγωτό,  απογειώνει τη γεύση στο γιαούρτι και συνοδεύει τα κρύα πιάτα τυριών παρέα με ένα καλό κρασί.

Last but not least η «μαρμελάδα αρώνια με άρωμα βανίλιας». Βασικά δεν είναι τόσο απλό, είναι μαρμελάδα με βιολογικό καρπό 53% ελληνικής αρώνιας και μοναδικό άρωμα από εκχύλισμα βανίλιας! Μια ανάλαφρη πρόταση, που αναδεικνύει στο μέγιστο τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της αρώνιας και συμπληρώνεται διακριτικά από το ντελικάτο άρωμα της βανίλιας. Μια απόλαυση που χαρίζει στον οργανισμό υγεία, ευεξία και μακροζωία.

Όλα τα προϊόντα έχουν υγιεινό προσανατολισμό, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα είναι ιδανικά και για vegetarians και vegans.

 

 

Βρείτε τα και δοκιμάστε τα σταSuper Market ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, σε επιλεγμένα Delicatessen και κάβες ποτών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, σε διάφορα νησιά της Ελλάδας, καθώς και σε πεντάστερα boutiques hotels και gift Shops αρχαιολογικών χώρων της περιφέρειας.

Olympic Terra Superfoods / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top