skip to Main Content

Made in Greece η «Πριγκίπισσα Σταφίδα»: Ξανθιά ή μελαχρινή, άλειμμα ή σάλτσα – Νεαρό ζευγάρι καινοτομεί στην παράδοση της Κορινθίας

Μία οικογένεια με ιστορία και αγάπη για την ελληνική γη μας παρουσιάζει ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας και ποιότητας, τη «Πριγκίπισσα Σταφίδα».

Για τις ιδιότητες της Κορινθιακής σταφίδας θα μπορούσε κανείς να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο, εμείς όμως θα αρκεστούμε στο να σας πούμε ότι είναι ένας διατροφικός θησαυρός που κρύβει μέσα στην ρυτιδιασμένη σάρκα της τέτοιο πλούτο αντιοξειδωτικών στοιχείων, ιχνοστοιχείων και διαιτητικών ινών που μπορούν να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ως προς τα οφέλη της.

Δεν είναι τυχαίο που αγαπήθηκε ήδη από την αρχαία εποχή, με Έλληνες και Ρωμαίους να πιστεύουν ότι είχε μαγικές ιδιότητες και να την χρησιμοποιούν ως φάρμακο ή ακόμη και για τον στολισμό των ναών τους.

Ο Παναγιώτης Χριστοδούλου και η γυναίκα του Γεωργία αποφάσισαν στις αρχές του 2016 να ασχοληθούν με την καλλιέργεια, επεξεργασία και τυποποίηση της κορινθιακής σταφίδας, διατηρώντας τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και αποξήρανσης, που κληρονόμησαν από τις προηγούμενες γενιές.

Προτεραιότητά τους είναι το τελικό προϊόν που θα φτάσει στον καταναλωτή να είναι υψηλής ποιότητας και γεύσης, αλλά ταυτόχρονα να περικλείει τις πλούσιες διατροφικές αξίες που χρειάζονται όλοι για έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και ζωής. Οι αμπελώνες τους, που βρίσκονται σε υψόμετρο 800 περίπου μέτρων στο Καισάρι Κορινθίας, είναι σε ιδανική θέση ώστε να δώσουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα στο τελικό προϊόν.

Η ξήρανση της σταφίδας που γίνεται σε αλώνια με τον οικογενειακό παραδοσιακό τρόπο που πέρασε από γενιά σε γενιά και από πατέρα σε υιό και αναδεικνύει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την «Πριγκίπισσα Σταφίδα» περιζήτητη.

Αυτό που εντυπωσιάζει όμως, πέραν της υψηλής ποιότητας και της γεύσης είναι και οι πρωτότυπες, χάρτινες συσκευασίες, στις οποίες θα βρούμε 3 είδη, μελαχρινή σταφίδαξανθιά σταφίδα και το harvest combo, έναν συνδυασμό από ξανθιά και μελαχρινή σταφίδα και στο πλάι καρύδι και αμύγδαλο, σαν ένα πλήρες, υγιεινό σνακ.

Εκτός από τις σταφίδες η οικογένεια του Παναγιώτη Χριστοδούλου δημιουργεί και τρία αλείμματα σταφίδας σε βαζάκια. Πρόκειται για το άλειμμα μελαχρινής σταφίδας με αμύγδαλο, το άλειμμα ξανθιάς σταφίδας με καρύδι και τα δύο χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, που μπορούν να συνοδεύσουν άριστα το πρωινό μας επάνω σε ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά, κουάκερ, αλλά και γιαούρτι ή να καταναλωθούν κατευθείαν με το κουτάλι, για να γίνουν αισθητά τα ατόφια χαρακτηριστικά τους. Επίσης είναι, το chutney μελαχρινής σταφίδας, ένα γλυκόξινο άλειμμα με ολόκληρες μελαχρινές σταφίδες, με τονισμένο το ξίδι του, που μπορεί να συνοδεύσει πολλά φαγητά, όπως φιλέτα κρεάτων, τυριά, σαλάτες, σάλτσες, κρύα σάντουιτς.

Σε όλα αυτά προσθέστε ακόμη ένα εξαιρετικό προϊόν, τη σάλτσα Crispin, από μαύρα τοματίνια της ποικιλίας Crispino plum, σε συνδυασμό με μελαχρινή κορινθιακή σταφίδα. Συντροφεύει ωραία ζυμαρικά, κρεατικά, θαλασσινά, πίτσα, αλλά και μπρουσκέτα. Μια εξαιρετική σάλτσα με μόλις 50 θερμίδες ανά 100γρ.

Πριγκίπισσα σταφίδα, Καίσαρι Κορινθίας,
Τηλ. επικοινωνίας 6944948606,
e-mail:  info@prigipissastafida.grwww.prigipissastafida.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top