skip to Main Content

Made in Greece Terra Fyllida & αδέρφια Χατζηασλάνη: Tο μανιτάρι πλευρώτους έγινε γκουρμέ με ούζο, κάρυ, κόλιανδρο…

Η αγάπη του MadeinGreece.news για ελληνικά προϊόντα που έχουν ρίζες βαθιά μέσα στην παράδοση και σήμερα τα βλέπουμε να εξελίσσονται και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να μετατρέπονται σε γκουρμέ γευστικές απολαύσεις είναι γνωστή πλέον.

Η σχέση του Έλληνα με το μανιτάρι κρατάει από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα αυτή η σχέση έχει περάσει σε άλλο στάδιο. Οι γνώσεις για την καλλιέργειά του και την αξιοποίησή του έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να παρέχεται στην αγορά στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και με μοναδικά γευστικά χαρακτηριστικά. 

Στην κατηγορία αυτή των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο μανιτάρι και στην παραγωγή προϊόντων με βάσει αυτό, ανήκει και ο Τάσος και η Δήμητρα Χατζηασλάνη, οι δημιουργοί και ιδρυτές της Terra Fyllida.

Ξεκίνησαν την ενασχόλησή τους αρχικά από το μανιτάρι πλευρώτους, το μελέτησαν και το αναβάθμισαν, δίνοντάς του τέτοια χαρακτηριστικά ώστε να ανήκει επάξια στην κατηγορία των εκλεκτών ελληνικών προϊόντων.

Η Terra Fyllida ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, διαθέτει μια γκάμα καινοτόμων προϊόντων με gourmet χαρακτήρα και παράλληλα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταποίησης και τυποποίησης σε παραγωγούς που θέλουν να αναδείξουν τα προϊόντα τους.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Νέα Ζίχνη στην καρδιά του κάμπου των Σερρών, ανάμεσα στο Μενοίκιο και το Παγγαίο όρος, σε απόσταση μόλις 26 χλμ από την πόλη των Σερρών, 108 χλμ από τη Θεσσαλονίκη και 32 χλμ από τον κόμβο Κ28 της Εγνατίας Οδού (κόμβος Αμφίπολης).

Η γη της Φυλλίδας (Terra Fyllida) μέσα από το μύθο της, αποτέλεσε την έμπνευση για να ξεκινήσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή διατροφή.

Δυο αδέρφια γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Θεσσαλονίκη, προερχόμενοι από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους αποφασίσαν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής των γονιών τους και να ασχοληθούν με την μεταποίηση μανιταριού και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων από μανιτάρια.

«Εντοπίζοντας ένα μεγάλο κενό στην αγορά από ελληνικά προϊόντα μανιταριών εκτός της κονσέρβας και του νωπού μανιταριού, αφού ότι μπορούσε να βρει κανείς σε μεταποιημένο ήταν μόνο εισαγωγής, πλην μικρών εξαιρέσεων. Βλέποντας κάτι τέτοιο και γνωρίζοντας την διατροφική αξία των μανιταριών ως λάτρεις αυτών, αποφασίσαμε να παράγουμε προϊόντα και έτοιμες προτάσεις από μανιτάρια. Ενώ από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό ή φρούτο υπάρχει πληθώρα έτοιμων προϊόντων, στην κατηγορία των μανιταριών θα έπρεπε να το πάρεις νωπό και να το μαγειρέψεις μόνος σου», έχουν πει οι ίδιοι.

Η φιλοσοφία τους είναι η χρήση αγνών φρέσκων υλικών, η σωστή διαχείρισή τους από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό και οι αυστηροί κανόνες υγιεινής.

Όλα τα προϊόντα της Terra Fyllida παράγονται, χωρίς συντηρητικά, χωρίς πρόσθετα, ή χρωστικές ουσίες, ενώ μπορούν να συνοδέψουν γευστικές επιλογές, αλμυρές ή γλυκές, σε καθημερινά ή βραδινά τραπέζια, ικανοποιώντας κάθε γούστο, από τα πιο απλά έως τα πιο εκλεπτυσμένα!

Τα ξεχωριστά προϊόντα

Σαγανάκι Μανιτάρι Αγαρικό με Μουστάρδα και Λεμόνι, που είναι φρέσκα αγαρικά μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια σωτάρονται σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και σιγοβράζουν μαζί με μουστάρδα, χυμό λεμόνι και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και δημιουργούν ένα μοναδικό σαγανάκι.

Σαγανάκι Μανιτάρι Αγαρικό με Ούζο και Τομάτα, που είναι φρέσκα αγαρικά μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια σωτάρονται σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και σιγοβράζουν μαζί με ούζο, σάλτσα τομάτας και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και δημιουργούν ένα μοναδικό σαγανάκι.

Chutney Μανιτάρι Πλευρώτους με Τσίλι, Κάρυ και Πορτοκάλι μια ιδιαίτερη γλυκόξινη ελαφρώς πικάντικη σάλτσα μανιταριού πλευρώτους, σιγοβρασμένη σε λευκό ξηρό κρασί, με κάρυ, φυσικό χυμό και πραγματικό ξύσμα πορτοκαλιού που της δίνουν ένα εξαίσιο άρωμα και ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

 

Chutney Μανιτάρι Πλευρώτους με Κόλιανδρο και Μπαχάρι μια γλυκόξινη σάλτσα μανιταριού πλευρώτους, καινοτόμα και μοναδική, σιγοβρασμένη σε κόκκινο ξηρό κρασί με κόλιανδρο και μπαχάρι σε έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.

Γλυκό κουταλιού από μανιτάρι Πλευρώτους με Καβουρδισμένο Αμύγδαλο και Άρωμα Βανίλιας, εδώ το μανιτάρι συναντά τολμηρά την ελληνική παράδοση και αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε μέχρι σήμερα τα γλυκά του κουταλιού. Φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε λεπτές λωρίδες, βράζουν μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και καστανή ακατέργαστη ζάχαρη δίνοντας στο σιρόπι ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, σε συνδυασμό με καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου & άρωμα βανίλιας.

Τα προϊόντα της Terra Fyllida μπορούν να αποτελέσουν και μία ιδανική πρόταση για ένα δώρο πολυτελείας σε μία ιδιαίτερα προσεγμένη, κασετίνα πολυτελείας, χειροποίητη, με λινομέταξη επένδυση και εξωτερικά με ανάγλυφη χρυσοτυπία το λογότυπο της Terra Fyllida, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να προστεθεί και το λογότυπο της δικής σας εταιρίας με προσεγμένη χρυσοτυπία, δίνοντας κύρος και αίγλη, αντιμετωπίζοντας το και ως εταιρικό δώρο για τους δικούς σας πελάτες, συνεργάτες ή το προσωπικό σας.

Βρείτε τα σημεία διάθεσης των προϊόντων στο επίσημο site της εταιρείας, ενώ μπορείτε να την ακολουθήσετε στο facebook και το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top