skip to Main Content

Made in Greece oι Miri Sopasi: Χειροποίητες υφαντές τσάντες σε φολκλορ σχέδια με έμπνευση από την Κρητική παράδοση

Αυτό το brand μυρίζει Ελλάδα από χιλιόμετρα μακριά! Μόλις δεις τις τσάντες Miri Sopasi θα καταλάβεις ότι από πίσω τους κρύβεται ένα ελληνικό μυαλό που σκέφτεται, εμπνέεται, δημιουργεί, σχεδιάζει και παράγει ζώντας στην πιο μαγική χώρα του κόσμου, που λούζεται από το φως του ήλιου της και βρέχεται από τα καταγάλανα νερά της.

Αυτό το μυαλό είναι η Μύρη Σωπάση και αυτές οι τσάντες της θα γίνουν ο έρωτας με την πρώτη ματιά που περίμενες στη ζωή σου. Χρώμα ελληνικό, σύγχρονη αισθητική, σχέδια που καλύπτουν κάθε γούστο σε τσάντες που παντρεύουν την παράδοση με τις τελευταίες τάσεις της μόδας και ξεκινούν με έδρα την λεβεντογέννα Κρήτη για να ταξιδέψουν την τέχνη του υφαντού σε όλο τον κόσμο.

Η Μύρη Σωπάση πάντοτε έτρεφε αγάπη για τις χειροποιήτες δημιουργίες, αφού πάντοτε έφτιαχνε αξεσουάρ, όμως η επίσκεψή της σε ένα υφαντουργείο φιλικής οικογένειας στην Κρήτη ήταν που την βοήθησε να πάρει την τελική απόφαση για να εξελίξει τις δημιουργίες της και να αρχίσει να σχεδιάζει και να δημιουργεί χειροποίητες, υφαντές τσάντες.

Οι Miri Sopasi έχουν μοντέρνα διάθεση και φολκλορικό στυλ. Είναι ευκολοσυνδύαστες, βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη για να εξυπηρετούν κάθε ανάγκη και να είναι βολικές. Φυσικά η έμπνευση προέρχεται από την Ελλάδα και την Κρητική παράδοση. Πολλά από τα υφαντά αντλούν έμπνευση από τη Μινωική τέχνη, ενώ το λογότυπο του brand, που απεικονίζει το κρίνο, χρησιμοποιείται σαν διακοσμητικό δερμάτινο στοιχείο σε διαφορά χρώματα πάνω στις τσάντες. Εμπλουτίζονται με διάφορα πιο χαριτωμένα στοιχεία, όπως τα πον πον και οι φούντες, που αποτελούν και διεθνή τάση και βγαίνουν σε αμέτρητους χρωματισμούς.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται και στα υλικά που χρησιμοποιούνται, τα οποία είναι σχεδόν εξολοκλήρου ελληνικής παραγωγής και τα περισσότερα από ανακύκλωμενα φυσικά υλικά. Βαμβάκι, ελληνικό λινό, φυσικό μαλλί είναι μερικά από τα βασικά υλικά που κάνουν τα brand απόλυτα eco-friendly. Η made in Greece προσέγγιση βέβαια δεν φανερώνεται μόνο μέσα από την επιλογή των υλικών, αλλά και μέσα από τις συνεργασίες της Μύρης Σωπάση με υφαντουργεία και εργοστάσια που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα σχέδια:

Βρείτε τις τσάντες Miri Sopasi στα καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στη Σταλίδα και Χερσόνησο, στους Παξούς, στη Σάμο, τη Μύκονο, αλλά και το Λος Άντζελες. Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά και στο eshop www.mirisopasi.com, το facebook και το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top