skip to Main Content

Made in Greece τα GIS του Ι. Σαμέλη: Ο πρωτοπόρος designer ξαναδίνει ζωή στυλ στα είδη ξυρίσματος, τα σπάνια δώρα για τον άνδρα

Μια ξεχωριστή επιχειρηματική πρόταση αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού μικρής κλίμακας. Πρόκειται για την GIS DESIGN, ένα δημιουργικό design brand από τον αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Ιωάννη Σαμέλη.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013 με αρχές 2014. Ο Ιωάννης Σαμέλης μέχρι τότε εργάζονταν ως Freelancer, ενώ είχε ήδη στο ενεργητικό του πολλές μελέτες, επιβλέψεις, ανακαινίσεις και κατασκευές για παραδοσιακές πέτρινες οικίες μέχρι σύγχρονα διαμερίσματα, εστιατόρια, καφετέριες και πολυχώρους.

Κάπως έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι του από τον χώρο των κτηρίων σε αυτόν των χρηστικών αντικειμένων.

Η GIS DESIGN σήμερα παρουσιάζει 100% Made in Greece χρηστικά αντικείμενα με επιρροές από την παράδοση και από την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Σε συνδυασμό με τη δημιουργική ανησυχία για τις σύγχρονες μεθόδους κατασκευής και πειραματισμούς, η GIS μας δίνει το νέο μοντέλο για το ελληνικό προϊόν.

Στη γκάμα των δημιουργιών του Ιωάννη περιλαμβάνονται διάφορα είδη για το ανδρικό ξύρισμα, βάσεις ποδηλάτου για εξωτερικούς χώρους, διακοσμητικά για το τραπεζι και είδη για την κουζίνα από μάρμαρο και ξύλο, ακόμα και ολοκληρωμένες ιδέες για έπιπλα.

 

Οι σειρές του συνδυάζουν διαφορετικά υλικά, όπως κεραμικό, μασίφ ξύλο, κόντρα πλακέ, φελό, αλουμίνιο και inox.

Ο Ιωάννης έχει δημιουργήσει είδη αποκλειστικά για τον άνδρα με στόχο να αναβιώσει την παλιά εποχή των μπαρμπέρηδων, που ασχολιόντουσαν με τον καλλωπισμό της ανδρικής επιδερμίδας. Σήμερα θέλει να δώσει μία νέα πνοή σε αυτή την εποχή, σχεδιάζοντας είδη και αξεσουάρ για το ανδρικό ξύρισμα και την περιποίηση. με μία σύγχρονη ματιά, ακολουθώντας ακριβώς όσα επιτάσσει η σύγχρονη εποχή.

Tώρα δουλεύει σε μία νέα σειρά, FLASK Stoneware, που αποτελεί ένα δώρο αποκλειστικά για τους άνδρες.

Η ανάγκη του για νέες σχεδιαστικές εμπειρίες τον ώθησε στο να διευρύνει το πεδίο της δημιουργίας του και σε άλλα αντικείμενα, όπως βάσεις για ποδήλατα αλλά και ένα παιδικό, χειροποίητο ποδήλατο.

Το χειροποίητο παιδικό ποδήλατο για παιδιά ηλικίας 3,5 – 6 ετών, βρίσκεται μεταξύ ερευνητικής φάσης και παραγωγής, ενώ χρειάζεται την συμβολή των παιδιών για να προχωρήσει στο τελικό στάδιο παραγωγής. Παράλληλα ο Ιωάννης επεξεργάζεται και μία ίδεα για ένα ποδήλατο για πιο μικρά παιδιά, που θα θυμίζει στράτα. Για τη δημιουργία του θα χρησιμοποιήσει μόνο οικολογικά υλικά, ενώ θα περαστεί και από φυτικό λάδι με κερί μέλισσας, ώστε το παιδί που το χρησιμοποιεί να μπορεί ακόμα και να το δαγκώσει.

Με δημιουργική ανησυχία, για σύγχρονες μεθόδους κατασκευής, πειραματισμούς και επιρροές από την παράδοση και από την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, ασχολείται σ’ ένα ευρύ φάσμα με εφαρμογές σχεδιασμού αντικειμένου, επίπλου, χώρου, κτιρίου, κατασκευές και Urban Design, μικρής και μεγάλης κλίμακας.

Ο Ιωάννης Σαμέλης συμμετείχε στο Design Lab 2012 και 2013 και 2014 Athens Bike Festival 2014 κ.α.

Σήμερα συνεχίζει τα σταθερά του βήματα με προσανατολισμό και στο εξωτερικό για να κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα σε μία νέα και πολλά υποσχόμενη αγορά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα προϊόντα του μπορείτε να τα βρείτε σε πωλητήρια μουσείων, μπαρμπέρικα, καταστήματα με gadget και Design shop.

GIS DESIGN, τηλ.: 210 2284557

Επισκεφθείτε τις σελίδες της GIS DESIGN στο Facebook (GIS.DESIGN), το Instagram (gis.design) και το Pinterest (Ioannis Samelis)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top