skip to Main Content

Made in Greece τα νυφικά της Δήμητρας Χαραλάμπους: Δαντέλες, μεταξωτές μουσελίνες & σατέν σε παραμυθένιες δημιουργίες για την ομορφότερη μέρα του γάμου σας

Μεγάλωσε μέσα σε τόπια και υφάσματα, κλωστές και μηχανές, δίπλα σε μία μαμά που ως μοντελίστ σε μεγάλους οίκους μόδας είχε αφήσει την υπογραφή της στον χώρο. Οπότε το «μικρόβιο» δεν άργησε να εισέλθει στον οργανισμό της. Η αγάπη της για τη μόδα χρόνο με το χρόνο γινόταν όλο και πιο δυνατή κι όταν αργότερα ήρθε και η συνεργασία της με τον Μιχάλη Ασλάνη ένιωσε πλέον ότι είχε όλα τα εφόδια για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα της, να ανοίξει το δικό της ατελιέ βραδινών ενδυμάτων και νυφικών.

Η Δήμητρα Χαραλάμπους είναι το νέο αστέρι στο χώρο της υψηλής ραπτικής με δημιουργίες άκρως εντυπωσιακές, παραμυθένιες… Αν κάτι χαρακτηρίζει τα νυφικά της είναι το ρομαντικό, πριγκιπικό ύφος, χωρίς όμως αυτό να είναι περιοριστικό, αφού δημιουργεί tailor-made κομμάτια ανάλογα με τις επιθυμίες της κάθε νύφης.

Θα την βρείτε να χάνεται  με τις ώρες στο ατελιέ της στον Κεραμεικό, συνδυάζοντας υφάσματα, προβάροντας τα νυφικά με τις πελάτισσές της, κάνοντας τις απαραίτητες διορθώσεις, ώστε όλα να είναι τέλεια για τη μεγάλη μέρα του γάμου. Και η Δήμητρα έχει ένα μοναδικό χάρισμα, να αντιλαμβάνεται με ακρίβεια τι είναι αυτό που θέλει η κάθε νύφη και να της το χαρίζει απλόχερα με ένα νυφικό του ονείρου!

Η Δήμητρα Χαραλάμπους μιλάει αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για το ξεκίνημά της στο χώρο, τα βήματα της επιτυχίας, τις υπέροχες δημιουργίες της και τις επόμενες επαγγελματικές της κινήσεις. «Μεγάλωσα με μία μαμά μοντελίστ βραδινού και νυφικού φορέματος. Μέσα στο σπίτι υπήρχαν πάντα τόπια από υφάσματα και ραπτομηχανές, οπότε δεν ήταν καθόλου δύσκολο να αγαπήσω κι εγώ αυτή τη δουλειά. Οι συνεργασίες της ήταν πάντα με μεγάλους οίκους μόδας κι εμένα με έπαιρνε πάντα μαζί της , οπότε όπως καταλαβαίνεις από πολύ μικρή ηλικία πήγαινα στα μεγάλα ατελιέ της “χρυσής εποχής” και όλα μου φαινόντουσαν μαγικά», δηλώνει.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Xaralampous (@dimitraxaralampous) στις

«Αποφάσισα λοιπόν, οι σπουδές μου να είναι πάνω σε αυτό το αντικείμενο και αργότερα στην επαγγελματική μου πλέον πορεία είχα την τύχη να πραγματοποιήσω μία σπουδαία συνεργασία με τον Μιχάλη Ασλάνη, που για μένα ήταν πραγματικά δάσκαλος. Συνεργάστηκα μαζί του τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα δίπλα του που με βοήθησαν να εξελιχθώ στη δουλειά μου κι έτσι πριν από τρία χρόνια ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και να δημιουργήσω το δικό μου ατελιέ, όπως κι έγινε», συνέχισε.

Την ρωτήσαμε γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με το βραδινό φόρεμα και το νυφικό κι εκείνη μας είπε πώς «σίγουρα τα νυφικά και τα βραδινά φορέματα έχουν ένα βαθμό απαιτητικότητας παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα πάντα με δικαιώνει και ίσως να είναι και ο λόγος που το επέλεξα. Με ευχαριστεί πολύ η διαδικασία».

Τα νυφικά που δημιουργεί είναι σαν να έχουν βγει από τα παραμύθια, το ύφος και το στυλ τους είναι πριγκιπικό κι αρχοντικό. «Σίγουρα θα χαρακτήριζα τα νυφικά μου ρομαντικά, αλλά αυτό ποτέ δεν είναι περιοριστικό. Επειδή δουλεύω sur mesure (κατά παραγγελία) πάντα με καθοδηγεί η προσωπικότητα της νύφης και σίγουρα κάθε φορά θα βγαίνει και ένα διαφορετικό, μοναδικό αποτέλεσμα».

Όσο για τις τάσεις της μόδας και κατά πόσο επηρεάζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς της η Δήμητρα Χαραλάμπους απαντά: «Σίγουρα τις παρακολουθώ, σίγουρα υπάρχουν τάσεις και στα νυφικά, αλλά δε μπορώ να πω ότι τις ακολουθώ πιστά κι αυτό γιατί το στυλ της κάθε νύφης είναι διαφορετικό. Είναι η δική της μέρα, πρέπει να αισθάνεται όμορφα μέσα στο νυφικό που θα φορέσει κι όχι απλά να φορέσει κάτι επειδή είναι στη μόδα.

Υπέροχες, ακριβές δαντέλες που δίνουν ένα αρχοντικό αποτέλεσμα, αλλά και μεταξωτές μουσελίνες και μεταξωτά σατέν είναι τα υφάσματα που λατρεύει και κυριαρχούν στις δημιουργίες της! Υπάρχει όμως ένα κομμάτι από την συλλογή των νυφικών της που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Δήμητρας…: «Είναι ένα αποκλειστικό κομμάτι μου για μία νύφη μου με μία καταπληκτική δαντέλα και μεταξωτά υφάσματα. Ήταν μία κούκλα μέσα σε ένα νυφικό που έλαμπε…».

 

Τι θέλει όμως, φέτος η μόδα στο νυφικό και τι ζητούν οι νύφες; «Η τάση για φέτος θέλει πολύ δαντέλα και διαφάνειες. Η πλειοψηφία θέλει να ζήσει το «παραμύθι», οπότε αυτό σημαίνει δαντέλες, πολλά τούλια, πέπλα και νυφικά Princess».

Οι Ελληνίδες νύφες κάνουν λάθη και ποια συμβουλή θα έδινε η Δήμητρα στις μέλλουσες νυφούλες; «Όταν μία νύφη συνεργαστεί με έναν σωστό επαγγελματία λάθη δεν γίνονται. Εγώ απλά αυτό που συμβουλεύω τη νύφη που έρχεται στο ατελιέ μου είναι να μην επηρεάζεται από τρίτους, η κάθε επιλογή να είναι δική της και σύμφωνα βέβαια με τη γνώμη και τη γνώση του κάθε επαγγελματία που θα έχει επιλέξει για εκείνη τη μέρα, γιατί πολύ απλά η μέρα αυτή είναι δική της», μας είπε και πρόσθεσε «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να είναι ήρεμη, γιατί σίγουρα υπάρχει άγχος, να απολαύσει τη διαδικασία των δημιουργίας του νυφικού και τις πρόβες, γιατί είναι πραγματικά πολύ δημιουργική κι ευχάριστη, γίνονται όλα βήμα βήμα μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα». Άλλωστε η τέλεια καλοκαιρινή νύφη για τη Δήμητρα είναι εκείνη που θα είναι άνετη και που θα φορέσει το νυφικό των ονείρων της.

Τι ρόλο παίζει η οικονομική κρίση στην αγορά του νυφικού; Είναι πρόκληση να σχεδιάζεις νυφικά για χαμηλότερους προϋπολογισμούς; Αυτό ήταν η επόμενη ερώτησή μας στην οποία η Δήμητρα μας είπε πώς σίγουρα η αγορά έχει επηρεαστεί, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. «Είναι πολύ σημαντική εκείνη η μέρα για την κάθε νύφη, οπότε μπορώ να πω ότι για το νυφικό τους θα διαθέσουν το ανάλογο ποσό. Άλλωστε γίνονται νυφικά σχεδόν για όλα τα budget», υπογράμμισε.

Η ενασχόληση με τον χώρο του νυφικού και της μόδας και ειδικά στην Ελλάδα σίγουρα δεν είναι μία απλή υπόθεση. Άραγε υπάρχουν δυσκολίες που μπορεί συναντήσει σήμερα ένας νέος σχεδιαστής μόδας στην Ελλάδα; «Δυσκολίες υπάρχουν αν δεν το πιστέψεις αρκετά. Αν όμως αγαπάς αυτό που κάνεις τότε όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται».

 

Η ελληνικότητα του MadeinGreece.news είναι δεδομένη, πόσο made in Greece είναι οι δημιουργίες της Δήμητρας Χαραλάμπους; «Τα νυφικά μου είναι χειροποίητα, κατασκευάζονται στο ατελιέ μου, τα υφάσματα και τα υλικά μου είναι από καταστήματα της Αθήνας, καθώς είναι επιλογήμου να στηρίζω την ελληνική αγορά και πιστέψτε με αν διαθέσεις χρόνο και κάνεις σωστή έρευνα βρίσκεις πραγματικά ιδιαίτερα υφάσματα. Επομένως όπως καταλαβαίνετε ναι, οι δημιουργίες μου είναι 100% made in Greece».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Xaralampous (@dimitraxaralampous) στις

 

Δήμητρα Χαραλάμπους

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitra Xaralampous (@dimitraxaralampous) στις

Όνειρα, προσδοκίες, στόχοι για το μέλλον… Η Δήμητρα Χαραλάμπους είναι μία δημιουργική και ταλαντούχα σχεδιάστρια με τεράστια αφοσίωση και αγάπη γι’ αυτό που κάνει επομένως τα όνειρά της για το μέλλον είναι το ίδιο μεγάλα. «Τα επόμενα σχέδια μου είναι να συμμετάσχω σε εκθέσεις γάμου, ενώ όνειρό μου είναι να περπατήσουν οι δημιουργίες μου σε πασαρέλες. Το MadeinGreece.news της εύχεται να πραγματοποιήσει κάθε όνειρό της!

Facebook: @AtelierDimitraXaralampous
Instagram: @dimitraxaralampous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top