skip to Main Content

Made in Greece τα σανδάλια Savopoulos Athens: Με ιστορία από το 1946 το οικογενειακό εργαστήριο δίνει άλλη πνοή στο ελληνικό χειροποίητο παπούτσι

Είναι μοντέρνα, ποιοτικά, άνετα και ανθεκτικά, μα πάνω απ ‘ όλα είναι ελληνικά! Τα σανδάλια Savopoulos Athens δημιουργούνται βασισμένα σε μία οικογενειακή παράδοση που μετρά ιστορία τριών γενεών και είναι η νεότερη πρόταση στις δημιουργίες του brand.

Γνωστό από το 1946, ο παππούς Βασίλειος Σαββόπουλος μετά από σπουδές σχεδιασμού υποδημάτων στην Ιταλία, άνοιξε το πρώτο του τσαγκαράδικο στα Εξάρχεια, στην οδό Βαλτετσίου. Η παραγωγή αφορούσε χειροποίητα ανδρικά παπούτσια κατά παραγγελία. Το τσαγκαράδικο εξελίχθηκε σε βιοτεχνία, μεταφέρθηκε στην περιοχή του Ψυρρή και προμήθευε γνωστά καταστήματα της Ελλάδας. Την τέχνη του κληρονόμησε και εξελίσσει ο γιος του Παναγιώτης Σαββόπουλος, ο οποίος εμπλούτισε τη συλλογή με γυναικεία πέδιλα και γόβες.

Παναγιώτης Σαββόπουλος

Η πορεία στην υποδηματοποιία, συνεχίζεται και σήμερα με την τρίτη γενιά να έχει μπει δυναμικά στο «παιχνίδι» ενδυναμώνοντας την οικογενειακή επιχείρηση με φρέσκιες ιδέες και όραμα. 

Ο Χάρης Σαββόπουλος συνεχίζει επάξια το έργο των προηγούμενων γενιών και συνεισφέρει στην εξέλιξη της εταιρείας μαζί με τον πατέρα του, καταθέτοντας προσωπικές εμπειρίες και τεχνογνωσία με μία δόση ανανέωσης.

Χάρης Σαββόπουλος

Ο Χάρης και ο Παναγιώτης δημιούργησαν την άνοιξη του 2015 την πρώτη τους συλλογή δερμάτινων σανδαλιών. Τρία χρόνια μετά η συλλογή έχει εμπλουτιστεί με νέα σχέδια και η ανταπόκριση του κόσμου παραμένει αμείωτη.

Όλες οι δημιουργίες είναι χειροποίητες, φτιαγμένες με τα καλύτερα υλικά και με έμφαση στην ποιότητα, την άνεση και την καλαισθησία.

Έμπνευση για τη δημιουργία των παπουτσιών προέρχεται από την ιδέα του αρχαιοελληνικού κάλλους και τις σύγχρονες εκφάνσεις του. Ακόμη την απλότητα ενός κυκλαδίτικου τοπίου ή και τις περίτεχνες πλεξούδες των γυναικείων μαλλιών.

Όλα τα σχέδια κατασκευάζονται στο οικογενειακό εργαστήριο Savopoulos Athens στην οδό Σκρα 94, στην Καλλιθέα.

Βρείτε την συλλογή των σανδαλιών και των υπόλοιπων παπουτσιών Savopoulos Athens στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα και στο facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top