skip to Main Content

Made in Greece το Grape Juice Syrup: Ο Μεσσήνιος Χημικός-Οινολόγος Γιώργος Καραγγελής φτιάχνει βιολογικό πετιμέζι μοναδικής αξίας

Ένας Χημικός – Οινολόγος από το Πεταλίδι Μεσσηνίας έφτιαξε το δικό του ξεχωριστό, βιολογικό πετιμέζι, το οποίο προσφέρει στην αγορά με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πετιμέζι Grape Juice Syrup έχει υπέροχη γεύση, και διακρίνεται για την υψηλή του ποιότητα και τη διατροφική αξία του, προσφέροντας υγεία, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Το Βιολογικό πετιμέζι Καραγγελής παρασκευάζεται χωρίς θερμική επεξεργασία με αποτέλεσμα όλη η θρεπτικότητα του σταφυλιού να διατηρείται ακέραιη. Αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από μούστο ο οποίος προέρχεται από σταφύλια βιολογικής γεωργίας της ορεινής Μεσσηνίας.

Η επιλογή της πρώτης ύλης γίνεται από διαπιστευμένους για τα βιολογικά προϊόντα παραγωγούς, πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους και κατά τη διαδικασία του πατήματος των σταφυλιών, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι το προϊόν διατηρεί τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Ακολουθεί οργανοληπτικός και χημικός έλεγχος από τον Χημικό – Οινολόγο Γιώργο Καραγγελή στις σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Η επιδίωξη χαμηλής στρεμματικής απόδοσης συμβάλλει στη ποιοτική αναβάθμιση των παραγόμενων σταφυλιών.

Ο συμπυκνωμένος μούστος από 100% βιολογικά σταφύλια της ορεινής Πυλίας, είναι πλούσιος σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο. Παρασκευάζεται σε ειδική μονάδα επεξεργασίας τελευταίας τεχνολογίας σε χαμηλές θερμοκρασίες, διατηρώντας στον μέγιστο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού.

Η διαφορά του από το κλασικό πετιμέζι με το σκούρο μαύρο χρώμα που συνηθίσαμε μέχρι τώρα είναι τεράστια. Άλλωστε το ελαφρώς ανοιχτότερο χρώμα του σημαίνει ότι το προϊόν δεν είναι “καμένο”.

Μπορούμε να το πιούμε ως έχει σε σφηνάκια για άμεση ενεργειακή ενδυνάμωση, διαφορετικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική για το μαρινάρισμα διάφορων κρεάτων και σε σαλάτες προσδίδοντάς τους σε συνδυασμό με ξίδι γλυκόξινη γεύση, ενώ το χρησιμοποιούμε και στη ζαχαροπλαστική ως γλυκαντική ουσία.

Εθνάρχου Μακαρίου 3, Αρχαία Μεσσήνη
Τηλ. 6978188141, 2722 0 24929
www.karagelis.gr / Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top