skip to Main Content

Made in Greece το Mataroa Mediterranean Dry Gin: 12 μεσογειακά βότανα, 1 εντυπωσιακό μπουκάλι στο ελληνικό premium gin

Το Mataroa Mediterranean Dry Gin κλείνει κυριολεκτικά όλη τη γεύση της Μεσογείου σε ένα ποτήρι. Μία δοκιμή θα σας κάνει να το καταλάβετε, αφού αναδύονται γεύσεις και αρώματα από βότανα της Μεσογείου…

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά δώδεκα διαφορετικά βοτανικά συστατικά από χώρες της Μεσογείου ενώθηκαν σε ένα μοναδικό πάντρεμα γεύσεων που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις. Για το αποτέλεσμα αυτό βέβαια προηγήθηκαν τέσσερα χρόνια πειραματισμών και δοκιμών.

 

Μια μυστική συνταγή έφερε το made in Greece Mataroa Mediterranean Dry Gin, το οποίο κλείνει μέσα στο ιδιαίτερο μπουκάλι του όλη την τεχνογνωσία των εκατό χρόνων εμπειρίας της Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας Μελισσανίδη.

 

Ο σκοπός του είναι ένας και είναι ξεκάθαρος, να ταξιδέψει γευστικά τον καθένα που θα το δοκιμάσει στις μοναδικές ομορφιές της Μεσογειακής γης.

Για να πάμε μερικά χρόνια πίσω, στο 1945, τότε που ξεκίνησαν όλα. Μέσα στην ταραγμένη περίοδο που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Mataroa, ένα νεοζηλανδέζικο πλοίο, πραγματοποίησε δύο  σημαντικά ταξίδια στην Μεσόγειο.

Το πρώτο, από την Μασσαλία στη Χάιφα, έγινε τον Αύγουστο, και μετέφερε 173 παιδιά, όλα Εβραίοι πρόσφυγες, που σώθηκαν από τον Οργανισμό OSE (Œuvre de secours aux enfants).  Toν Δεκέμβριο του 1945, το Mataroa ναυλώθηκε από τον διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να μεταφέρει σημαντικό αριθμό φοιτητών (οι περισσότεροι υπότροφοι του γαλλικού κράτους), προκειμένου να γλιτώσουν τις πολιτικές διώξεις: οι φιλόσοφοι Κορνήλιος Καστοριάδης και Κώστας Αξελός, η ζωγράφος Νέλλυ Ανδρικοπούλου, ο γλύπτης Κώστας Κουλεντιανός, η συγγραφέας Μιμίκα Κρανάκη, ο φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς, ο αρχιτέκτονας Georges Kandilis, ήταν μόνο λίγοι από τους τότε φοιτητές και μετέπειτα διάσημους επιβάτες του πλοίου.

 

 

Το 2019, το Mataroa γίνεται έμπνευση για το Mataroa Mediterranean Dry Gin. Το πλοίο μεταμορφώνεται σε μπουκάλι και το φορτίο δεν είναι άνθρωποι, αλλά 12 πολύτιμα συστατικά των ακτών της Μεσογείου. Όσο για το premium απόσταγμα, συμβολίζει την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, την αφοσίωση στην αριστεία και την αίσθηση της συνέχειας που χαρακτηρίζει αυτό το μοναδικό κομμάτι γης.

 

 

Το μυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στα συστατικά του. Για τη δημιουργία του επιλέχθηκαν συστατικά με ιδιαίτερα δυνατά χαρακτηριστικά, που βάζουν έντονη υπογραφή στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα: Καρποί Άρκευθου (Κροατία), Ρίζα Αγγελικής και Λεβάντα (Γαλλία), Σπόροι Κόλιανδρου (Τυνησία), Ρίζα Όρρις (Ιταλία), Φύλλα Δάφνης (Συρία), Γλυκόριζα (Τουρκία), Φλούδες Πορτοκαλιού (Ισπανία), Φλούδες Λεμονιού (Αίγυπτος), Χαμομήλι (Κύπρος), και φυσικά, μοναδική Ελληνική Μαστίχα, από τα μαστιχόδεντρα της Νότιας Χίου.

Βρείτε εδώ τα χαρακτηριστικά του κάθε συστατικού.

Τέσσερα χρόνια δοκιμών χρειάστηκαν προκειμένου να «γεννηθεί» η τελική συνταγή του Mataroa Mediterranean Dry Gin, που σήμερα πια έχοντας διανύσει μία πορεία δύο μηνών από την κυκλοφορία του αποζημιώνει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ενώ έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Διατηρεί με ένα μοναδικό τρόπο την ισορροπία ανάμεσα στις γευστικές αποχρώσεις. Το Mataroa είναι εξαιρετικό σκέτο, με λίγο πάγο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε cocktails, δίνοντας αυτό το ιδιαίτερο γευστικό twist που μόνο ένα premium gin μπορεί να προσφέρει.

 

 

Μπορείτε να βρείτε το Mataroa Mediterranean Dry Gin και να το δοκιμάσετε στα πιο ενημερωμένα bar και κάβες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

ᴇɴᴊᴏʏ sᴜᴍᴍᴇʀ 🔹 ᴍᴀᴋᴇ ᴍᴏᴍᴇɴᴛs #imagine #mataroagin #ginlovers #gincocktails #summer #mediterranean 🌊

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mataroa Gin (@mataroagin) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

𝐼𝑚𝑎𝑔𝑖𝑛𝑒 and #MataroaGin will take you there! 🌅 #ginlovers #gincocktails #happyhour #cocktails #gin🍸#mediterraneanexperiences

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mataroa Gin (@mataroagin) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#mataroagin 🔹A unique blend of spices, herbs and fruits from all over the Mediterranean coast. 🌿 #imagine #cocktails #cocktailparty #ginlovers #gincocktails #gin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mataroa Gin (@mataroagin) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The 2019 @aegeancocktails Festival was a thrill! 💯 Thank you to all future #Mataroagin fans for tasting our #cocktails and inspiring us, thank you for all your amazing comments, thank you @snfcc for the impeccable hospitality! @diffordsguidegreece 🍸

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mataroa Gin (@mataroagin) στις

Mataroa Mediterranean Dry Gin / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top