skip to Main Content

Οι αγνές, χειροποίητες λιχουδιές της «Melima» & οι μοναδικές, βραβευμένες συσκευασίες που «κρύβουν» τις αγκαλιές των αγαπημένων μας προσώπων

Στο όνομα «Melima» ακούν τα προϊόντα της διακεκριμένης ελληνικής μάρκας παραδοσιακών χειροποίητων λιχουδιών. Το όνομα αυτό σημαίνει «φροντίδα» και μαζί με τη νέα συσκευασία προήλθε από την αγάπη και τη φροντίδα με την οποία προετοιμάζονται τα προϊόντα.

Ζυμαρικά, σάλτσες, γλυκίσματα φρούτων και μελιού, αρωματικό αλάτι είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα της «Melima». Πρώτο μέλημα της εταιρείας είναι να διατηρήσουν και να μεταδώσουν χρώματα, γεύσεις και μυρωδιές από τα ατελείωτα γευστικά τοπία της χώρας μας. Οι οικογενειακές συνταγές μοιάζουν με ανοιχτή αγκαλιά, έτοιμη να χωρέσει τη γνώση που κατέχουν για την αναζήτηση και παραγωγή αγνών και φυσικών προϊόντων και τη φρεσκάδα των πιο εκλεκτών πρώτων υλών.

Από τον Ιούνιο του 2016 πέρασε στα χέρια της νεαρής οικογένειας MELIMA το εργαστήριο, οι συνταγές, η μεγάλη εμπειρία και φαντασία γεύσεων της εταιρείας “Τα Μυλέλια”, που προσπαθούν καθημερινά να μετατρέψουν τις πιο αγνές ελληνικές πρώτες ύλες σε εκλεκτά προϊόντα που ταξιδεύουν την Ελλάδα στον κόσμο. Στο εργαστήριο παράγονται χειροποίητα ζυμαρικά με σιμιγδάλι και αλεύρι ολικής άλεσης από τον πετρόμυλο, που ξηραίνονται φυσικά σε θερμοκρασία δωματίου, σάλτσες, ορεκτικά, αρωματικά αλάτια και γλυκίσματα μελιού.

Για τον καθέναν από εμάς, η φροντίδα προέρχεται από τους ανθρώπους που μας αγαπούν και θέλουν το καλύτερο για εμάς. Διαφορετικοί χαρακτήρες με διαφορετικές προσωπικότητες: η μητέρα μας, ο πατέρας μας, η νονά μας, ο καλύτερός μας φίλος μας, ο σύντροφός μας κ.λπ. Αυτοί οι χαρακτήρες απεικονίστηκαν σε μια σειρά από φιγούρες που προσφέρουν μια αγκαλιά σε σχήμα καρδιάς και κοσμούν τις μοναδικές συσκευασίες των προϊόντων της «Melima».

Με τις χαμογελαστές φιγούρες, οι σχεδιαστές ήθελαν να δημιουργήσουν μια αίσθηση εξοικείωσης με τον καταναλωτή, επειδή συνδέουν κάθε προϊόν με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουν την οικειότητα και την ιδέα μιας μικρής εταιρείας και ενός προσιτού προϊόντος.

Μέχρι στιγμής έχουν σχεδιάσει 25 διαφορετικές φιγούρες που αντιστοιχούν σε μια ειδική συνταγή και ελπίζουν να κάνουν την οικογένεια μεγαλύτερη. Μαύρο και άσπρο επιλέχθηκαν ως βασικά χρώματα για την παλέτα της συσκευασίας με ένα παράθυρο στην καρδιά της αγκαλιάς κάθε φιγούρας. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται στο καλύτερο δυνατό τα μοναδικά χρώματα των προϊόντων.

Τα προϊόντα Melima έχουν διακριθεί πολλάκις στα βραβεία Ermis 2016 (Ernis Bronze), EVGE 2017, (Merit) και The Dieline Awards 2017, τον σημαντικότερο διαγωνισμό συσκευασίας παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες: Melima / Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top