skip to Main Content

“Για θύμισε μου”: Πρεμιέρα για την πιο συγκινητική ταινία της χρονιάς – Δημιουργός η 25χρονη Μαρία Σβολιαντοπούλου – 80 εθελοντές & Κιμούλης, Ζουγανέλης, Αποστολάκης (φώτο-βίντεο)

Ξεκίνησε το “ταξίδι” της ταινίας “Για θύμισε μου”, μια ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στους “αφανείς ήρωες”, τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχαιμερ. Αποτελεί μια 100% εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές επαγγελματίες και μη από όλους τους κλάδους και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στο κατάμεστο από κόσμο κινηματοθέατρο “Αστόρια” στο Ηράκλειο, έκανε πρεμιέρα η συγκινητική ταινία «Για θύμισέ μου»,  στις 30 Οκτωβρίου. Στην προβολή της ταινίας παραβρέθηκαν φορείς και πλήθους κόσμου που χειροκρότησε τους συντελεστές για την συμμετοχή τους και τα εύστοχα κοινωνικά μηνύματα που εξέπεμψε  το ευαίσθητο σενάριο.

Η ταινία της 25χρονης Μαρίας Σβολιαντοπούλου, έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα, στον κινηματογράφο Cinemax Nirvana και το κοινό την υποδέχθηκε εξίσου θερμά. Η πιο συγκινητική ταινία όλων των εποχών, άγγιξε τις ψυχές των θεατών.

Τη βραδιά της πρεμιέρας της ταινίας στο Ηράκλειο και στην Αθήνα παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου ενώ  την ταινία προλόγισε ο συγγραφέας – μεταφραστής Αύγουστος Κορτώ. Επίσης για την ταινία και τους συντελεστές- εθελοντές μίλησαν η σεναριογράφος-σκηνοθέτης Μαρία Σβολιαντοπούλου και οι πρωταγωνίστριες, Αγγελική Αγγελιδάκη και Αμαλία Ζαργιανάκη.

Στην προβολή της ταινίας παραβρέθηκαν φορείς και πλήθους κόσμου . Μάλιστα όπως αναγέρθηκε, η ταινία “Για θύμισε μου”, είναι μια ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στους “αφανείς ήρωες” , τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ και αποτελεί μια 100% εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές επαγγελματίες και μη από όλους τους κλάδους και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Επίσης εγινε γνωστό, ότι, τα έσοδα από την προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί να διατεθούν στην Αλληλεγγύη Ηρακλείου Εταιρία Alzheimer και υγιούς Γήρανσης. Η όλη προσπάθεια ήδη τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πανελλήνιου Οργανισμού Νόσου Alzheimer και της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

Διαβάστε επίσης: Αποκλ. «Για θύμισέ μου» η ταινία-σενάριο μιας 24χρονης για το Αλτσχάιμερ – Παίζουν εθελοντικά: Ρουγγέρη, Ζουγανέλης, Χρανιώτης

Την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και επισκέφτηκαν το νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Το τραγούδι των τίτλων έχουν επιμεληθεί η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους ενώ τη  μουσική και το τραγούδι η Βούλας Στρατάκη. Το επίσημο βίντεο κλιπ του ομότιτλου τραγουδιού κυκλοφόρησε στο επίσημο κανάλι της ταινίας στο Youtube στις 23/09 σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλαμπαλάκη και Γιάννας Κονταξάκη. Το soundtrack ερμηνεύουν οι Bouche Fermee σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη με πρωτότυπη μουσική, εμπνευσμένη από το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας

Συντελεστές: Σενάριο: Μαρία Σβολιαντοπούλου, Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης / Σβολιαντοπούλου Μαρία, Ηχοληψία: Μάνος Συγλέτος

Κάμερα: Μανος  Λιανδρακης, Make up Artist : Κατερίνα Πάνου,Hair stylist: Έλσα Τσαουσάκη,Styling: Βέρα Μαθιουδάκη,Φωτογραφία: Στέλλα Βαρδάκη

 

Graphics design: Άρης Βεισάκης, Θοδωρής Δούσμανης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αντώνης Ρενιέρης, Διεύθυνση Επικοινωνίας:  Χρήστος Αδαμάκης

Πρωταγωνιστούν:  Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιανάκη

Η υπόθεση της ταινίας

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινάει με μια ομαδική θεραπεία (group therapy) φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ, που συναντιέται με σκοπό όλοι να μιλήσουν για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησαν.

Σε αυτή την ομάδα βρίσκεται και η Ελένη, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, μια νέα φροντιστής, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα τη θυμάται. Στη διάρκεια της ταινίας αποτυπώνονται έντονες στιγμές αγωνίας και πόνου, μέχρι τη στιγμή της αποδοχής.\

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 2 Δεκεμβρίου 2019 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top