skip to Main Content

Ένας τόπος γεμάτος Ελλάδα- Συγκίνηση και ενθουσιασμός στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό (ΦΩΤΟ)

Δύο ημέρες γεμάτες συγκίνηση βίωσαν όλοι όσοι παρευρέθησαν στην Οδησσό της Ουκρανίας στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου κατά τις οποίες για πρώτη φορά οι μαθητές των ελληνόφωνων σχολείων από το Κίεβο, τη Μαριούπολη, το Χάρκοβο, τη Ζαπορίζια, το Σαρτανά, τη Μελιτοπόλη, το Λβιβ ταξίδεψαν με πρωτοβουλία και υποστήριξη του προέδρου του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελή Μπούμπουρα, στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας προκειμένου να παρελάσουν γιορτάζοντας την Ελλάδα τους.

 

Με αφετηρία την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας οι μαθητές περπάτησαν στην καρδιά της πόλης της Οδησσού καταλήγοντας στην πλατεία των Ελλήνων, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων μπροστά από το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας.

Σίμος Κεδίκογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παντελής Μπούμπουρας, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταλάρας, Μάριος Γεωργιάδης, Χαρά Καφαντάρη

 

Μία ημέρα νωρίτερα ο σπουδαίος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας μετέφερε τις μνήμες των τραγουδιών σε όσους βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα της Φιλαρμονικής της Οδησσού. Κατά τις δύο ημέρες των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Γιώργος Νταλάρας στην κατάμεστη αίθουσα φιλαρμονικής της Οδησσού

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα Παντελής Μπούμπουρας με το Δήμαρχο Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοβ και τους μαθητές των ελληνόφωνων σχολείων έξω από το μουσείο της Φιλικής Εταιρείας

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελής Μπούμπουρας με το Γιώργο Νταλάρα

 

Η κ. Χαρά Καφαντάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σίμος Κεδίκογλου από τη Νέα Δημοκρατία, οι κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γρηγόρης Ψαριανός από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο κ. Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων δεν έκρυψαν τα συναισθήματα συγκίνησης που ένιωσαν συναντώντας τόσες πολλές ανοιχτές ελληνικές καρδιές.

Γιώργος και Άννα Νταλάρα

Ο κύριος Βασίλης Μπούμπουρας με την σύζυγο του Ντιάνα

Γιώργος Νταλάρας Σίμος Κεδίκογλου

Οι Χαρά Καφαντάρη, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μάριος Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Παντελής Μπούμπουρας, Βασίλης Μπούμπουρας, Αλεξάνδρα Προτζένκο, Γρηγόρης Ψαριανός μαζί με τους μαθητές των ελληνόφωνων σχολείων

 

Γιώργος Νταλάρας Μάριος Γεωργιάδης

 

Ο Παντελής Μπούμπουρας τόνισε «Η Οδησσός είναι ένα άγιο μέρος. Από εδώ ξεκίνησε ο αγώνας της απελευθέρωσης της Ελλάδας. Η νεώτερη ιστορία μας είναι συμβεβλημένη μ’ αυτόν το μοναδικό τόπο». Το “παρών” στο διήμερο των εκδηλώσεων έδωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδας κ. Δέσποινα Κουκουλοπούλου και οι εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά– που γιόρταζε τα 25 χρόνια αδελφοποίησης με το Δήμο της Οδησσού- Γιάννης Μελάς, Ανδρέας Βεντούρης και Νίκος Γέμελος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top