skip to Main Content

Η Δάφνη Πατακιά πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν

Η 26χρονη Ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Blessed Virgin», την πρώτη ταινία του 79χρονου Ολλανδού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Πολ Βερχόφεν, μετά τον θρίαμβό του «Elle» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Η Δάφνη Πατακιά είναι γνωστή τόσο στην Ελλάδα μετά από τις εμφανίσεις της στο «Ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη και το «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα, όσο και στη  Γαλλία, εκεί όπου ζει πλέον μόνιμα, μετά τη συμμετοχή της στο γαλλοελληνικό «Djam» του Τόνι Γκάτλιφ, αλλά και στο επιτυχημένο «Versailles» του ΒΒC.

To «Blessed Virgin» εκτυλίσσεται στην Ιταλία του 17ου αιώνα. Στο έργο παρουσιάζεται η ιστορία της αμφιλεγόμενης ηγουμένης Μπενετέτα Καρλίνι (υποδύεται η Βιρζινί Εφιρά, που έπαιζε τη γυναίκα του Λοράν Λαφίτ στο «Elle»), η οποία μπήκε σε μοναστήρι στην Τοσκάνη όταν ήταν παιδί και κατάφερε να ανελιχθεί στην ιεραρχία, κυρίως λόγω των θρησκευτικών και ερωτικών οραμάτων που υποστήριζε ότι έβλεπε και των διαβόητων στιγμάτων που έβγαζε στο σώμα της.

Στη συνέχεια, εξοστρακίστηκε από τους κόλπους της εκκλησίας, όταν αποκαλύφθηκε πως διατηρούσε σχέσεις με άλλες μοναχές, ενώ υπάρχει διαφωνία σε ακαδημαϊκό επίπεδο για τους πραγματικούς λόγους της πτώσης της.

Η αδελφή Μπαρτολομέα, που υποδύεται η Δάφνη Πατακιά, θα την βοηθήσει και η σχέση μεταξύ των δυο γυναικών θα εξελιχθεί σ’ ένα σαρωτικό ρομάντζο.

Το καστ συμπληρώνει ο Λαμπέρ Γουιλσόν. Τη διασκευή του έργου της Τζούντιθ Σ. Μπράουν «Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy» έχει αναλάβει ο μόνιμος συνεργάτης του Βερχόφεν, Ζεράρ Σετεμάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top