skip to Main Content

Σουζάνα και Ελένη Βουγιουκλή: Οι αδερφές από την Ξάνθη τραγουδούν σε πάνω από 20 γλώσσες ό,τι μπορείς να φανταστείς!

Η Σουζάνα και η Ελένη Βουγιουκλή είναι αδερφές και κατάγονται από την Ξάνθη. Η μια μαθηματικός και η άλλη γλωσσολόγος, όμως ένα είναι το κοινό στοιχείο που τις ενώνει, η αγάπη τους για τη μουσική. 

Θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις και… μουσικούς «φαινόμενα», αφού τραγουδούν σε πάνω από 20 γλώσσες και έχουν ένα ευρύ ρεπερτόριο.  Από ρεμπέτικα και ποντιακά του νόστου, μέχρι γκόσπελ και blues, μουσικές της Κάτω Ιταλίας αλλά και παραδοσιακά της Ανατολής και των Βαλκανίων.

Η Σουζάνα και η Ελένη Βουγιουκλή έχουν σκοπό να μας ταξιδέψουν στην μαγεία της μουσικής…

Από πολύ νωρίς ξεκίνησαν να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν τόσο a cappella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες.

Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κ. Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado, ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, ιρλανδέζικα, γαλλικά, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις.

Έχουν συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως με τη Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο, τον Goran Bregovic, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, τον Ψαραντώνη, τον Θ. Παπακωνσταντίνου (cd «Ο Σαμάνος»), την Τ. Λύγαρη ( στο μουσικό βαγόνι Orient express του θεάτρου Το Τρένο στο Ρούφ, με τις μουσικές παραστάσεις «Μάγισσες στο Ρούφ» και «Οι κυρίες τραγουδούν και…μπλούζ»), Χρ. Θηβαίο και Γ. Σπάθα (cd «Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή»), τον Γιώργο Καζαντζή, τον Μιχάλη Τζουγανάκη, τον Βασίλη Λέκκα, τον Ηλία Ανδριόπουλο, τον Βασίλη Σκουλά, τους Rotting Christ κ.ά.

Έχουν δώσει συναυλίες έθνικ, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής σε σημαντικές διοργανώσεις και διεθνή φεστιβάλ, σε χώρους ιδιαίτερης δυναμικής, όπως το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, σε αρχαία θέατρα και πύργους, σε όλα τα Μέγαρα Μουσικής της Ελλάδας, σε εθνικά θέατρα αλλά και σε σημαντικά jazz clubs σε Ελβετία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Η.Π.Α, Ουκρανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Τουρκία, Ρουμανία, Νεπάλ κ.α.

Η δεύτερη και πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά φέρει τον τίτλο “To be safe” και είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή- της Ελένης και της Σουζάνας Βουγιουκλή!

Ένας δίσκος με τραγούδια γραμμένα απο τις ίδιες. Τραχιά και δωρικά blues…στους δρόμους του ρεμπέτικου και της πεντατονίας αλλά και μυστηριακά balkan φωνητικά.

Μια παραγωγή γέννημα θρέμα της Ελλάδας της κρίσης, μια σπονδή στην παγκόσμια πεντατονία. Στο δίσκο εμπεριέχονται επίσης οι διασκευές τριών παραδοσιακών τραγουδιών!

Συμμέτεχουν οι μουσικοί:
Αλέξης Αποστολάκης: τύμπανα
Χρήστος Τσαπράζης: κοντραμπάσο
Στέφανος Μίσσιος: φυσαρμόνικα
Σουζάνα Βουγιουκλή: πιάνο & κιθάρα

Παραγωγοί:
Μιχάλης Κοτσιφάκης
Ελένη Βουγιουκλή
Σουζάνα Βουγιουκλή

SOUEL productions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top