skip to Main Content

Με Αetheria Red ανοίγει η Semeli τον μήνα των εορτών

Tο νέο ερυθρό ξηρό οίνο του οινοποιείου Semeli της σειράς AETHERIA, το AETHERIA RED 2015 παρουσίασε η Semeli το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο Wine Bar White Rabbit.

Το SEMELI AETHERIA RED 2015, από τις ποικιλίες Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon, που ωρίμασε και παλαίωσε για 24 ολόκληρους μήνες στα δροσερά κελάρια του οινοποιείου της Semeli, στο Κούτσι, της Νεμέας, έρχεται να προστεθεί στο λευκό AETHERIA, το οποίο κυκλοφόρησε το 2015.

Η διεύρυνση της συμμετοχής των οίνων premium κατηγορίας στο σύνολο των ετικετών που παράγει το κτήμα, είναι ο πρωταρχικός στόχος της εταιρίας, με σκοπό να πετύχει αύξηση του κύκλου εργασιών της για τα επόμενα χρόνια και να βελτιώσει αισθητά τη μικτή κερδοφορία. Αυτά θα προκύψουν από την τεχνολογική αναβάθμιση που έχει προγραμματίσει η εταιρία, αλλά και με την απόκτηση ιδιόκτητων αμπελώνων που διασφαλίζουν την μέγιστη ποιότητα στο τελικό προϊόν.

«Το όραμα της Semeli είναι να δημιουργήσει έναν ισχυρό οινικό προορισμό στη Νεμέα, για Έλληνες και ξένους και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητα του Κτήματος και των ετικετών της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελώντας ορόσημο στο χώρο του κρασιού», αναφέρει η κα Μυρτώ Γιαννακοπούλου Σάλλα, μέτοχος και μέλος του Δ.Σ. της Semeli.

Στην 38χρονη ιστορία της, η Semeli διασταυρώνει την παράδοση με την εξέλιξη. Με προσανατολισμό την υψηλή ποιότητα και τις εξαγωγές, το οινοποιείο της Semeli επενδύει συνεχώς στη βελτίωση της παραγωγής, των υποδομών και των εγκαταστάσεών του.

Σήμερα το Kτήμα Semeli αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες οινοποιητικές μονάδες της χώρας.

Φέτος στο οινοποιείο πραγματοποιείται μία νέα επένδυση που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας, αφού συνολικά η εταιρία έχει υλοποιήσει επενδύσεις, που ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η κα Μυρτώ Γιαννακοπούλου Σάλλα, «η επένδυση αναβαθμίζει το χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το Οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό».

Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, θα γίνουν με σκοπό να δημιουργηθεί στο οινοποιείο ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών, καθώς και ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης των προϊόντων. Συγχρόνως, η μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ αναδιαμορφώνεται το κελάρι, όπου επεκτείνονται και εξελίσσονται οι σύγχρονες και ποιοτικές μέθοδοι παλαίωσης και δημιουργούνται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν μοναδικές οινικές εμπειρίες των φίλων του κρασιού.
Στις πτέρυγες δεξιά και αριστερά του οινοποιείου, θα διαμορφωθούν χώροι φιλοξενίας επισκεπτών.

Η Semeli συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά οινοποιεία της χώρας, δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Νασιάκος, Οινολόγος και Γενικός Διευθυντής της, προσθέτοντας ότι στόχος της Εταιρίας είναι να διπλασιάσει το ποσοστό των εξαγωγών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, οι οποίες στην παρούσα φάση ανέρχονται περίπου στο 15% του συνολικού της τζίρου.

Σήμερα, τα προϊόντα της Semeli εξάγονται κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Πολωνία, την Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κύπρο, την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, την Κορέα, την Ταϊλάνδη και τη Δ. Αφρική

Η Εταιρία επενδύει συστηματικά στην εξωστρέφεια, «καλλιεργώντας» την πρόσβαση σε δίκτυα διανομής και προώθησης οίνου σε όλον τον κόσμο.

Το 2017 είναι μία ξεχωριστή από κάθε άποψη χρονιά για την Εταιρία, αφού τα κρασιά της κυριολεκτικά σάρωσαν τα διεθνή βραβεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top