skip to Main Content

Αποκλειστικό – Tuvunu: Το υγιεινό ελληνικό τσάι του βουνού κρύο ή ζεστό έγινε διεθνές success story στα Readytodrink ποτά

Ποιος είπε ότι τα αναψυκτικά δεν μπορούν να είναι υγιεινά; Mέσα σε ένα κουτάκι των 500 ml χωράει όλη η γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να έχει ένα καθαρά ελληνικό προϊόν βασισμένο σε πρώτες ύλες του βουνού, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές. Πρόκειται για μία μοναδική καινοτομία στον χώρο των αναψυκτικών που μας έρχεται από την εταιρεία Tuvunu, η οποία παράγει αναψυκτικό τσάι του βουνού, ή αλλιώς σιδερίτη και μας προσφέρεται κρύο ή ζεστό για όλα τα γούστα και για όλες τις εποχές.

Είναι μία παγκόσμια πρωτοτυπία αξιοποίησης του μοναδικού βουνίσιου τσαγιού που παράγεται στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή και κατακτά το εξωτερικό, κάνοντας ηχηρή την παρουσία του σε 10 χώρες ανά τον κόσμο! Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα υγιεινό αναψυκτικό φτιαγμένο απόλυτα από ελληνικές πρώτες ύλες; Το έντονο άρωμα τσαγιού από τα άνθη του σιδερίτη, η απαλή αίσθηση του μελιού και η διακριτική οξύτητα που του προσδίδει η προσθήκη λεμονιού το απογειώνουν.

Tο πρώτο τσάι Tuvunu έγινε πραγματικότητα τον Φεβρουάριο του 2013. Η συνέχεια της ιστορίας του έρχεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Κρις, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο MadeinGreece.news.

Τα βασικότερα σημεία από την συνέντευξή του:

  • Η επιλογή του σιδερίτη, κοινώς γνωστού ως «Τσάι του Βουνού», έγινε μετά από την απόφασή μας να βασίσουμε το νέο μας εγχείρημα αποκλειστικά και μόνο σε πρώτες ύλες που μας παρέχει η ελληνική γη
  • οι ορεινές περιοχές της Θράκης όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής, είναι ιδανικές για την καλλιέργεια σιδερίτη
  • βιώνουμε καθημερινά τη «μάχη του ραφιού», που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα τεράστια κεφάλαια των πολυεθνικών κολοσσών και τα κλειδωμένα δίκτυα διανομής που δυσκολεύουν το σύνολο των ανεξάρτητων Ελλήνων παραγωγών
  • Το τσάι του βουνού που χρησιμοποιούμε προέρχεται αποκλειστικά από τους συμβεβλημένους Έλληνες καλλιεργητές μας, ενώ τα λεμόνια και το μέλι τα προμηθευόμαστε από Έλληνες παραγωγούς.
  • Το tuvunu είναι on trend, κι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να αλλάξει τα δεδομένα, σε παγκόσμια κλίμακα, της κατηγορίας RTD (ready to drink) ποτών, και να εξελιχθεί σ´ένα μεγάλο ελληνικό success story

MadeinGreece.news: Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από την δημιουργία της Tuvunu; Πώς φτάσατε μέχρι εδώ; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση;

Δημήτρης Κρις: Το εγχείρημα ξεκίνησε όταν σκεφτήκαμε το 2010 να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την παραγωγική δυνατότητα μιας από τις πλέον σύγχρονες ζυθοποιίες της Ευρώπης, της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή, για την παραγωγή ενός νέου, 100% φυσικού και υγιεινού αφεψήματος, που θα άλλαζε τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά αναψυκτικών. Η επιλογή του σιδερίτη, κοινώς γνωστού ως «Τσάι του Βουνού», έγινε μετά από την απόφασή μας να βασίσουμε το νέο μας εγχείρημα αποκλειστικά και μόνο σε πρώτες ύλες που μας παρέχει η ελληνική γη. Αφού, λοιπόν, αξιολογήσαμε τις ευεργετικές ιδιότητες που μας παρέχουν μια σειρά από ελληνικά βότανα και φυτά και συνυπολογίσαμε παράγοντες όπως η γεύση, η ευκολία στην καλλιέργεια, η διαθεσιμότητα γενετικού υλικού και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, καταλήξαμε στον σιδερίτη. Επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας στην απόφαση αυτή ήταν το γεγονός ότι οι ορεινές περιοχές της Θράκης όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής, είναι ιδανικές για την καλλιέργεια σιδερίτη. Τον Φεβρουάριο του 2013, το πρώτο τσάι Tuvunu, έγινε πραγματικότητα.

MadeinGreece.news:  Ποια ήταν και είναι τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Δημήτρης Κρις: Στην αρχή αντιμετωπίσαμε τα γραφειοκρατικά κωλύματα που υπάρχουν για την παραγωγή ενός καινοτόμου προϊόντος, που πιστεύω ότι αποτελούν τροχοπέδη για οποιονδήποτε επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα παραγωγική διαδικασία στην Ελλάδα, και για την αντιμετώπιση των οποίων δεν έχουμε δει να γίνεται κάποια σοβαρή προσπάθεια από τους αρμόδιους φορείς. Τα κωλύματα αυτά χρειάστηκαν πολύ χρόνο και πείσμα για να ξεπεραστούν. Και, φυσικά, βιώνουμε καθημερινά τη «μάχη του ραφιού», που μας φέρνει αντιμέτωπους με τα τεράστια κεφάλαια των πολυεθνικών κολοσσών και τα κλειδωμένα δίκτυα διανομής που δυσκολεύουν το σύνολο των ανεξάρτητων Ελλήνων παραγωγών.

MadeinGreece.news: Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Δημήτρης Κρις: Είμαστε μια ελληνική εταιρία, ελληνικών συμφερόντων, που εδρεύει στην Κομοτηνή. Το τσάι του βουνού που χρησιμοποιούμε προέρχεται αποκλειστικά από τους συμβεβλημένους Έλληνες καλλιεργητές μας, ενώ τα λεμόνια και το μέλι τα προμηθευόμαστε από Έλληνες παραγωγούς.

Νομίζω λοιπόν ότι το όλο εγχείρημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθαρά ελληνικό, εν αντιθέσει με τη νέα τάση των πολυεθνικών να “μεταμφιέζουν” τα παγκόσμια προϊόντα τους σε τοπικά, χρησιμοποιώντας τις κατά τόπους θυγατρικές ή συνεργαζόμενες εταιρίες και ελληνικές ετικέτες.

MadeinGreece.news: Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η Tuvunu; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Δημήτρης Κρις: Το Tuvunu βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πάνω από 10 χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αγγλίας και της Γερμανίας, ενώ προστίθενται συνεχώς και καινούριες. Η υποδοχή στο εξωτερικό θα μπορούσα να πω ότι είναι ενθουσιώδης! Κι αυτό γιατί ο κόσμος έχει βαρεθεί τα συντηρητικά, τα τεχνητά χρώματα και τα αρώματα και θέλει να ξέρει τι ακριβώς καταναλώνει.

Το tuvunu είναι αφέψημα, εν αντιθέσει με τα περισσότερα, αν όχι όλα τα αναψυκτικά που κυκλοφορούν και συμπεριλαμβάνουν εκχυλίσματα ή τεχνητά χρώματα κι αρώματα. Το tuvunu είναι on trend, κι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να αλλάξει τα δεδομένα, σε παγκόσμια κλίμακα, της κατηγορίας RTD (ready to drink) ποτών, και να εξελιχθεί σ´ένα μεγάλο ελληνικό success story.

Who is Who

Ο Δημήτρης Κρις είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Tuvunu Α.Ε. , μια ελληνική εταιρεία παραγωγής, εμπορίας και εξαγωγών φυσικών αναψυκτικών που εδρεύει στη Θράκη .

Κατείχε διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, συμπεριλαμβανομένης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (www.verginabeer.com) και του Express Κalofolias Media Group (www.express.gr), όπου υπηρέτησε ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, και ως Senior Development Officer του Κολλεγίου Ανατόλια για την περιοχή της Βορείου Αμερικής .

Κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Δημήτρης έχει εργαστεί ως συντάκτης και αρθρογράφος για εκδόσεις στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, όπως η Καθημερινή, τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης, Μακεδονία Daily, Athens News, Athens Insider και Παρατηρητής της Θράκης. Έχει εμφανιστεί επίσης ως φιλοξενούμενος σχολιαστής στο CNN International και BloombergHT TV στην Τουρκία.

Εκτός από την πείρα του στα μέσα ενημέρωσης, ο Δημήτρης υπηρέτησε ως συντάκτης για την PricewaterhouseCoopers στην Πράγα και ως σύμβουλος εξωτερικών σχέσεων για το Νομό Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης κατέχει πτυχίο Bachelor of Arts από το Sarah Lawrence College στη Νέα Υόρκη, με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις.

Από την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στις εγκαταστάσεις Tuvunu

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα Tuvunu ή στην σελίδα του στο facebook, το twitter ή το pinterest 

To άρθρο δημοσιεύθηκε και στο eirinika.gr στις 16 Ιουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top