skip to Main Content

Ρεκόρ διακρίσεων για τα κρασιά SEMELI: 40 βραβεία σε 7 διεθνείς διαγωνισμούς

Έξι μετάλλια σε διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίου επιπέδου έχει κατακτήσει μέσα στο 2017 ο λευκός ξηρός SEMELΙ ΑΕΤΗΕRIA 2016 (Μαλαγουζιά & Chardonnay), ενώ συνολικά τα βραβεία και οι διακρίσεις που απέσπασαν μέσα στη φετινή χρονιά οι εννέα ετικέτες του Κτήματος Σεμέλη έχουν φθάσει τα 40, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο!

Στον κορυφαίο διαγωνισμό στον κόσμο, τον DECANTER 2017, που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο, απονεμήθηκε Χρυσό Μετάλλιο στο SEMELI THEA MANTINIA 2015 (Μοσχοφίλερο), ενώ οκτώ ακόμα διακρίσεις απέσπασαν τα κρασιά του Κτήματος.

Την ανώτατη διάκριση, ως “ο καλύτερος λευκός ξηρός οίνος”, έχει κερδίσει ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2016 (Μοσχοφίλερο & Sauvignon Blanc), ο οποίος ξεχώρισε στο διεθνή διαγωνισμό Challenge International Du Vin, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Γαλλία. Μαζί με το χρυσό μετάλλιο, ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ έλαβε ένα από τα 12 Ειδικά Βραβεία που απονεμήθηκαν, καθώς απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία από όλους τους λευκούς οίνους που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό.

Σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις έχουν διακριθεί επίσης, το SEMELI NEMEA GRANDE RESERVE 2012 και το SEMELI SAUVIGNON BLANC 2016 με 5 σημαντικά μετάλλια το καθένα.

SEMELI AETHERIA 2016

Το κρασί SEMELI AETHERIA 2016, προέρχεται από μία από τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδος, την ορεινή Αιγιαλεία και τις ποικιλίες Μαλαγουζιά και Chardonnay. Εκεί στο ξέφωτο με το υψόμετρο των 900 μέτρων, όπου διασταυρώνονται η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού με τους δροσερούς αέρηδες και τα ρεύματα των φαραγγιών, δημιουργείται ένα μοναδικό οικοσύστημα – terroir που χαρίζει στο κρασί γευστική δύναμη και υπεροχή.

Η ποικιλία Μαλαγουζιά μαρτυρά την παρουσία της μέσα από αρώματα που θυμίζουν πράσινο μήλο, αχλάδι, πιπεριά και αρωματικά βότανα, ενώ ο πλούσιος όγκος και η άψογη γευστική ισορροπία με την τραγανή οξύτητα παραπέμπουν στο Chardonnay.


ΤΟ ΚΤΗΜΑ

Από το 1979, η Semeli αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες και μια από τις σπουδαιότερες αναπτυξιακές επενδύσεις στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα. Με βαθιές ρίζες σε μακραίωνες παραδόσεις και το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, δημιουργεί κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, προσφέροντας στους λάτρεις του οίνου άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής.

Το ήπιο μεσογειακό κλίμα και το εξαιρετικό terroir, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των οινοποιών της και το αρμονικό ταίριασμα γηγενών και επιλεγμένων διεθνών ποικιλιών, συντελούν στην παραγωγή κρασιών με ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα οποία έχουν κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών και έχουν κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Η Semeli έχει εγκαταστήσει από το 2003 ένα σύγχρονο οινοποιείο μέσα στον ποιοτικότερο αμπελώνα της Νεμέας, το Κούτσι, έχοντας δώσει από την αρχή μεγάλη έμφαση στην ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης και φυσικά στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Σήμερα, το Οινοποιείο Semeli αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top