skip to Main Content

Made in Greece τα Go Greek: Η Ελίνα & ο Γιώργος “έντυσαν” μινιατούρες ούζου & λαδιού σε σύγχρονους Όθωνα & Αμαλία

Τα Go Greek- the Collectibles είναι τα συναρπαστικά «ανθρωπάκια» που φέτος το καλοκαίρι με κατέκτησαν όπου κι αν πήγα. Ετσι τώρα τον χειμώνα ήρθε η σειρά τους να τα παρουσιάσω στο eirinika και στην στήλη μου Made in Greece!

To gogreek εξηγεί η επιχειρηματίας που τα οραματίστηκε Ελίνα Ψημίτη προβάλλει την Ελληνική ιστορία, φιλοσοφία, μυθολογία και παράδοση μέσα από τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων, και υπηρεσιών με design υψηλής αισθητικής.

Τι είναι τα Go Greek; Πρόκειται αρχικά για μινιατούρες ούζου που απεικονίζουν παραδοσιακές φορεσιές από επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.

Οι απεικονίσεις είναι πολύ κοντά στις ενδυμασίες -σύμβολα της Ηπείρου η της Κρήτης της Πελοποννήσου η της Μακεδονίας σε σύγχρονο σχεδιασμό.

Το νέο concept δημιούργησαν από κοινού ο κ. Γιώργος Γιώνας της εταιρείας branding και επικοινωνίας Yonas Design και η επιχειρηματίας κ. Ελίνα Ψημίτη της εταιρείας Ψημίτη Α.Ε. από τον κλάδο των ιατρικών εφοδίων.

Η Yonas Design είναι πίσω από την εικόνα και την επικοινωνία δεκάδων εταιριών και προϊόντων, κυρίως τροφίμων, στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Η ιδέα gogreek προέκυψε από μια απλή ερώτηση: «τι είναι ελληνικότητα στον 21ο αιώνα;» Μπορεί αυτή η ελληνικότητα να εκφραστεί με εντελώς σύγχρονο τρόπο, αναρωτήθηκε ο κ Γιώνας και έδωσε την απάντηση με τον σχεδιασμό των Go Greek. Ήδη «Χρυσά» έγιναν τα τσολιάδικα της go greek Collectibles στην κατηγορία γενικής εικονογράφησης αφού τους απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο ΕΒΓΕ 2015.

Η Ψημίτη Α.Ε. είναι από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κλάδο της, έχοντας αναδειχθεί (το 2010) δεύτερη στην Ελλάδα και 39η στην Ευρώπη στο διαγωνισμό Best Place to Work, ενώ ήταν για δύο συνεχή χρόνια ανάμεσα στις Strongest Companies In Greece (βάσει έρευνας της ICAP).

“Η εταιρεία μας, διαχρονικά υποστήριζε δράσεις για την ανάδειξη και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού”, τονίζει η κ. Ψημίτη. “Κατά τη διάρκεια των πολλών ταξιδιών μου στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, παρατηρούσα την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς, καθώς και τη δική μας προσπάθεια προβολής της χώρας και των προϊόντων της.

Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη και συνεκτική εικόνα. Κι ενώ στην ποιότητα είμαστε εφάμιλλοι ή και ανώτεροι από πολλά προϊόντα του εξωτερικού, χάνουμε τη «μάχη του ραφιού».
Άρα, υπάρχει η ανάγκη να συνταυτιστεί ένα σήμα, ένα brand, όπως συνηθίζουμε να λέμε, με την ποιότητα όλων των εκφάνσεων της ελληνικότητας.

Και το κατάφερε! Δειτε το αποτέλεσμα μιας γνήσιας TopWoman

Τα προϊόντα gogreek κυκλοφορούν σε μινιατούρες ούζου, ελαιόλαδο, ελιές και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα (σουβέρ, μαξιλαράκια, πάνινα κουκλάκια, κούπες κλπ).

Σχεδιαστικά, η εταιρεία διαθέτει δύο μεγάλες σειρές, τη σειρά με τις παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα και τη σειρά Oh… My Gods!

Κάτω από την πρώτη σειρά κυκλοφορούν ήδη 12 ζευγάρια ουζάκια των 50 ml με φορεσιές από τον Πόντο και την Κρήτη ως την Κέρκυρα και την Μυτιλήνη.

Στη σειρά Oh… My Gods! κυκλοφορεί το Δωδεκάθεο. Οι φορεσιές διατίθενται σε συσκευασία ανά δύο, οι Θεοί μεμονωμένα, αλλά έχουμε και 3 συλλεκτικές συσκευασίες με 12 μπουκαλάκια: η μια περιλαμβάνει τους 12 Ολύμπιους, ενώ οι άλλες από 6 παραδοσιακά ζευγάρια η κάθε μία.

Το ελαιόλαδο διατίθεται σε δύο συσκευασίες, η πρώτη είναι η «απλή» συσκευασία της GoGreek, ενώ η δεύτερη είναι στο σχεδιαστικό πνεύμα των ούζων, με τον Αγρότη και την Αγρότισσα, που έχουν βαφτιστεί «Κύριος και Κυρία Ελαιολάδου» (ΠΟΠ Καλαμάτας και βιολογικό ΠΓΕ Λακωνίας αντιστοίχως).

Κυκλοφορούν επίσης εκπυρηνωμένες ελιές Καλαμών (βιολογικές και μη) σε δύο διαφορετικές συσκευασίες που θυμίζουν αρχαίο ελληνικό αμφορέα.

Τα σημεία πώλησης διαρκώς πολλαπλασιάζονται με αιτήματα για συνεργασίες στο εξωτερικό. Μάλιστα, σε λίγο καιρό τα προϊόντα θα βρίσκονται στην Αμερική, εγκαινιάζοντας τον κύκλο των εξαγωγών.

Πέντε Χρυσά, ένα Ασημένιο και ένα Χάλκινο βραβείο στα Olymp Awards 2016 για το brand gogreek®.

Τα Olymp Awards, ένας νέος θεσμός στο χώρο των τροφίμων, ανέδειξαν μεγάλο νικητή στην κατηγορία Design το brand gogreek®, χαρίζοντάς του επτά βραβεία κατά τον διαγωνισμό του 2016, ο οποίος διεξήχθη στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 28 και 29 Μαΐου 2016.

Αναλυτικά τα βραβεία του brand είναι τα εξής:

Design OLYMP AWARDS Χάλκινο Βραβείο 2016 για τις Μινιατούρες Ούζου – Καινοτομία
Design OLYMP AWARDS Ασημένιο Βραβείο 2016 για τις Μινιατούρες Ούζου – Συνολική Εικόνα
Design OLYMP AWARDS Χρυσό Βραβείο 2016 για τις Μινιατούρες Ούζου – Ετικέτα
Design OLYMP AWARDS Χρυσό Βραβείο 2016 για το Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (Αγρότισσα) – Ετικέτα
Design OLYMP AWARDS Χρυσό Βραβείο 2016 για το Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (Αγρότισσα) – Συνολική Εικόνα
Design OLYMP AWARDS Χρυσό Βραβείο 2016 για το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (Αγρότης) – Ετικέτα
Design OLYMP AWARDS Χρυσό Βραβείο 2016 για το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (Αγρότης) – Συνολική Εικόνα

Ανάμεσα στα παλαιότερα βραβεία του brand:

*Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ετικέτας / Gold Label Awards 2015, ο οποίος διεξήχθη στο πλαίσιο του 4ου Συμποσίου Package & Label Design, με θέμα την Καινοτομία (Φεβρουάριος 2015).

*14α Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης, με Χρυσό ΕΒΓΕ Εικονογράφησης και ΕΒΓΕ Γενικής Εικονογράφησης για τη δημιουργία των “gogreek® – the collectibles” (Απρίλιος 2015).

*Διεθνής Διαγωνισμός Finat Labelling Awards 2015, στο πλαίσιο του European Label Forum 2015, στο Mövenpick Hotel του Άμστερνταμ. Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Εφαρμογές Sleeve απονεμήθηκε στην εταιρεία FORLABELS SA, βασικό συνεργάτη της gogreek® από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της (Ιούνιος 2015).

*Ermis Bronze για την Προϊοντική Ταυτότητα των gogreek® – the collectibles / Olive Oils. Ο Αγρότης και η Αγρότισσα, ή Mr and Mrs Farmer, ξεχώρισαν για το ιδιαίτερο design τους στα φετινά Ermis Awards (7-9 Μαρτίου 2016).

*Gold βραβείο στην Κατηγορία Alcohol στα Packaging Innovation Awards 2016. Οι συλλογές gogreek® – the collectibles / Ouzo Miniature Collections ξεχώρισαν για το σχεδιασμό και τη συσκευασία τους στη φετινή διοργάνωση (28 Μαρτίου 2016)

Σχετικά με την gogreek®

H gogreek® είναι μια νέα ιδέα που ως όραμά της έχει την ανάδειξη και διάχυση του Ελληνικού πολιτισμού με την πλέον σύγχρονη προσέγγιση. Ιστορία, Παράδοση, Μυθολογία, Φιλοσοφία, Αστρονομία είναι τα βασικά σημεία αναφοράς της μάρκας, ενώ οι μινιατούρες ούζου «gogreek® the collectibles», ήδη πολυβραβευμένες για το σχεδιασμό και τη συσκευασία τους, αποτελούν το πλέον αναγνωρίσιμο προϊόν της.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.gogreek.gr

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr εδώ και εδώ στις 25 Νοεμβρίου 2015 & στις 23 Ιουνίου 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top