skip to Main Content

Μade in Greece οι τσάντες Loom: Από τον αργαλειό και τα χέρια μαμάς & κόρης – Με 100% φυσικά υλικά & μεράκι Κρήτης

Οι τσάντες της Loom ξεκινούν το ταξίδι τους από την περιοχή της αρχαίας Λάππας στην Κρήτη με στόχο να σας συνοδεύουν στην καθημερινή σας ζωή και, γιατί όχι, να κατακτήσουν μια μέρα τον κόσμο.

Τα προϊόντα της, οι εκπληκτικές της υφαντές τσάντες, είναι μοναδικά από κάθε άποψη! Η κατασκευή τους γίνεται εξ’ ολοκλήρου με τη χρήση παραδοσιακών χειροκίνητων αργαλειών, που διατηρούνται από το 1910, αλλά και με πρόσθετη εργασία στο χέρι. Τα υλικά κατασκευής είναι μόνο φυσικά, προερχόμενα κυρίως από την Κρήτη.

Η Αντωνία Σταθάκη γνώρισε την τέχνη του αργαλειού από την μητέρα της Ελένη. Και με όραμα να δώσει μια νέα πνοή στην υφαντική, συνδύασε την παράδοση με την μοντέρνα αισθητική δημιουργώντας την Loom.

Το eirinika.gr συνομίλησε μαζί της για την υπέροχη ιστορία της Loom.

Ειρήνη Νικολοπούλου: Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Αντωνία Σταθάκη: Διατηρούμε στην Αργυρούπολη, Ρεθύμνου ένα εργαστήρι υφαντικής με δύο παραδοσιακούς αργαλειούς. Η μητέρα μου, Ελένη Κουϊδή, ασχολείται με την υφαντική περίπου 20 χρόνια. Πριν από 2 χρόνια αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με την τέχνη αυτή και προσπαθούμε πλέον μαζί να δώσουμε νέα πνοή και μορφή στις δημιουργίες μας.

ΕΝ: Ποια είναι η ιδέα πίσω από τη Loom και ποια ήταν τα στάδια που ακολούθησαν από τη στιγμή που λάβατε την απόφαση να ξεκινήσετε;

ΑΣ: Η δημιουργία των Loom ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης μας για δημιουργία ενός μοντέρνου προϊόντος, βασιζόμενο στην παράδοση και στα πολύ παλιά αυτά εργαλεία. Καταφέραμε λοιπόν να φτιάξουμε μοναδικές χειροποίητες υφαντές τσάντες με σεβασμό στο περιβάλλον (χρησιμοποιούμε μόνο φυσικά υλικά) και στην παράδοση (πολλά σχέδια μας είναι εμπνευσμένα από παλιά παραδοσιακά υφαντά και κατασκευασμένα με παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης).

ΕΝ: Ποια ήταν τα δύσκολα και ποια τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα;

ΑΣ: Δυσκολίες υπάρχουν πάντα και ειδικά στην αρχή κάθε προσπάθειας σε όλους τομείς της ζωής μας. Προσωπικά μπορώ να πω ότι όλα μου φάνηκαν δύσκολα γιατί πριν 2 χρόνια δεν είχα ιδέα ούτε από υφαντική ούτε από διαφήμιση και marketing.

Όμως από την αρχή πίστεψα και πιστεύω πολύ στην ποιότητα και ιδιαιτερότητα των προϊόντων μας και αυτό μου δίνει δύναμη να προσπερνάω τις δυσκολίες και να μαθαίνω συνεχώς νέα, χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα. Εύκολο και όμορφο βήμα θεωρώ ότι ήταν η εκμάθηση της τέχνης από τη μητέρα μου, γιατί χωρίς αυτή νομίζω θα προσπαθούσα ακόμη να στήσω τον αργαλειό…

ΕΝ: Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

ΑΣ: Στόχος μας αρχικά είναι να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με συνέπεια και αξιοπιστία στις απαιτήσεις των νέων πελατών μας και έπειτα να επεκτείνουμε όσο μπορούμε την παραγωγική και εμπορική μας δραστηριότητα.

ΕΝ: Πόσο ελληνικά θα λέγατε πως είναι τα δημιουργήματά σας;

ΑΣ: Τα προϊόντα Loom είναι 100% ελληνικά. Κατασκευασμένα στους παραδοσιακούς χειροκίνητους αργαλειούς των γιαγιάδων μας από εμάς τους ίδιους, με φυσικά υλικά προερχόμενα κυρίως από την Ελλάδα και με έμπνευση από την ελληνική παράδοση.

ΕΝ: Πού ονειρεύεστε να φτάσουν στο μέλλον τα προϊόντα της Loom; Ποιούς στόχους έχετε;

ΑΣ: Προσπαθούμε να βάζουμε συνεχώς μικρούς στόχους και επιτυγχάνοντας τους να προχωράμε. Μελλοντικά, θα θέλαμε να επεκταθούμε σε διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο και να απευθυνθούμε σε όλο και περισσότερους καταναλωτές οι οποίοι αγαπούν και εκτιμούν κάθε τι χειροποίητο, κατασκευασμένο με μεράκι και κυρίως ελληνικό.

Επισκεφθείτε τη σελίδα της Loom: www.loomhandmade.com καθώς και τη σελίδα τους στο Facebook: LoomMade

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 19 Φεβρουαρίου 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top