skip to Main Content

Athens Xclusive Designers Week εν μέσω πανδημίας: Κλασικό μπαλέτο, βραβεία & υπέροχα ρούχα στην διαδικτυακή εβδομάδα μόδας της Αθήνας (φωτό)

Έχοντας εξελιχθεί σε ένα εντυπωσιακό διαδικτυακό Fashion Week, η 27η Athens Xclusive Designers Week by Pantene πραγματοποιείται από 16 έως και 22 Νοεμβρίου, προσκαλώντας το ευρύ κοινό να ζήσει 7 ημέρες γεμάτες μόδα και στυλ, μέσα από 7 digital επεισόδια, κάθε ημέρα στις 18:00 το απόγευμα.

Ευφάνταστα και πραγματικά μοναδικά fashion films με φόντο υπαίθριους χώρους του κέντρου της Αθήνας από καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές, αγαπημένα fashion brands και νέα, ανερχόμενα ταλέντα θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, υπό τη καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία της Αμερικανίδας Stephanie Bargas.

Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Ζούλιας παρουσίασε μοναδικές δημιουργίες από τη καινούργια του SS21 Couture Collection, τις οποίες απογειώνουν τα εντυπωσιακά κοσμήματα του Pericles Kondylatos, καθώς και το ξεχωριστό fashion film του Πάρη Βαλταδώρου με τις εντυπωσιακές δημιουργίες.

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ο ευρηματικός Λάκης Γαβαλάς «αιχμαλώτισε» τα βλέμματα με τη νέα συλλογή .LAK.

Ακροβατώντας ανάμεσα στην τέχνη και τις τελευταίες τάσεις της μόδας, που προσαρμόζονται στους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, το 2ο επεισόδιο της διαδικτυακής εβδομάδας μόδας της Αθήνας, παρουσίασε ένα ξεχωριστό fashion film με έμπνευση το κλασικό μπαλέτο και μία φαντασμαγορική επίδειξη μόδας.

Άνεση, κίνηση, casual κομψότητα και πειθαρχία. Η νέα συλλογή “Ballet Moments” του .Lak by Lakis Gavalas, επηρεασμένη από την πορεία του ίδιου του σχεδιαστή ως χορευτή, αποτυπώνει τη σημασία της συνεχούς μάθησης, της ομαδικότητας και της παιδείας σε ένα fashion film με τίτλο “Deconstructed Discipline”.

Easy-to-wear δημιουργίες με athleisure στοιχεία και φιόγκους αφηγούνται μία ιστορία μόδας, εμπνευσμένη από τον χορό στο ατμοσφαιρικό Μπάγκειον Ξενοδοχείο. To lifestyle brand Juicy Couture παρουσίασε τη νέα του συλλογή “Come hell or high water” για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 σε μία επίδειξη μόδας με θέμα “Girl Power”.

Νέα μοτίβα στα υφάσματα ανανεώνουν το εμβληματικό βελούδο του brand με τη casual λογική που αγαπά την πολυτέλεια, ενώ τα μοντέρνα αποδομημένα σχήματα και οι τολμηρές βραδινές προτάσεις απογειώνουν τον glamorous χαρακτήρα του.

Τη σκηνοθεσία και καλλιτεχνική διεύθυνση των fashion films .Lak by Lakis Gavalas και Juicy Couture, επιμελήθηκε η Stephanie Bargas.

Το τρίτο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στους νέους δημιουργούς και τον θεσμό των New Designers Awards by 1664 Blanc, με 6 ανερχόμενα ταλέντα να διαγωνίζονται για σημαντικά βραβεία, παρουσιάζοντας τις συλλογές τους.

Οι 6 δημιουργοί είναι οι (αλφαβητικά) Calliope Barci, Constantine Papa, Dantee, P.J. Thanos, Sophique και Zoek.

Επίσης, οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι του Romina Karamanea Fashion School παρουσίασαν για πρώτη φορά τις δημιουργίες τους στο κοινό, ενώ η σχεδιάστρια Dinara Sadykova θα παρουσιάσει τη νέα της συλλογή σε ένα 3D fashion show. Τέλος, η τελετή απονομής των New Designers Awards by 1664 Blanc με παρουσιάστρια τη λαμπερή Άννα Πρέλεβιτς, ανέδειξε τους νικητές αυτής της σεζόν.

Η σχεδιάστρια Ζωή Κέρος με το brand ZoeK, απέσπασε το βραβείο, παρουσιάζοντας μία συλλογή-ωδή στην συναισθηματική περιπλάνηση του 2020 με όνομα “Emotions 2020”, αποτελούμενη από ιδιαίτερα military και vegan leather jackets, ζωγραφισμένα στο χέρι και με κεντημένες λεπτομέρειες.

Χθες, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, ο οίκος Kathy Heyndels παρουσίασε τη νέα του collection σε ένα μαγευτικό σκηνικό, καθώς και τη νέα athleisure συλλογή Marios Togos by Kathy Heyndels.

(Photo: Studio Panoulis)

Το τέταρτο επεισόδιο ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της Haute Couture συλλογής του ταλαντούχου σχεδιαστή Tassos Ntove στην επιβλητική είσοδο του Ζαππείου Μεγάρου.

Το Aesthet, το Greek designers multi-brand συμμετέχει για πρώτη φορά, εκπροσωπώντας και παρουσιάζοντας τα fashion films σημαντικών Ελλήνων σχεδιαστών & fashion brands, όπως Ancient Kallos, CKontova, Daphne Valente, Laviate, Nidodileda, Stefania Vaidani, Themis Z, Vassia Kostara, Yiorgos Eleftheriades, Zeus+Dione, τους οποίους θα παρακολουθήσουμε τη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, όπως και το artistic brand Amaris, που θα φέρει αέρα καλοκαιριού με τη καινούργια του Resort Collection.

Το ελληνικό brand Parthenis θα μας ταξιδέψει στα 70s με την AW 2020-2021 συλλογή του το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα παρακολουθήσουμε το glam-rock fashion film του δημοφιλούς σχεδιαστικού διδύμου Deux Hommes.

Η διαδικτυακή προβολή της ελληνικής εβδομάδας μόδας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με ένα ξεχωριστό fashion film, στο οποίο θα πρωταγωνιστήσουν οι μοναδικές δημιουργίες της Celia Kritharioti.

Παράλληλα με τις επιδείξεις μόδας και τα fashion films, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα makeup trends της σεζόν από τον Φρέντυ Καλομπράτσο και τη σχολή Freddy MakeUp Stage που επιμελήθηκε το μακιγιάζ των μοντέλων, καθώς και τις προετοιμασίες μαλλιών από την σχολή κομμωτικής Diamantopoulos με τα προϊόντα hairstyling της Γαλλικής εταιρίας René Furterer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top