skip to Main Content

Made in Greece τα t- shirts HERSE με Φρίντα Κάλο, Πικάσο, Νταλί – Η τέχνη στην μπλούζα σας

Έχετε σκεφτεί ποτέ… στα ταξίδια που έχετε κάνει, στα Μουσεία που έχετε πάει, τις Gallerie που έχετε κατά καιρούς επισκεφθεί, ότι : ”Μήπως χαραμίζονται τα έργα κρεμασμένα σ’ ένα τοίχο;”

Στη Herse είναι σίγουρο ότι το σκέφτηκαν. Πίνακες τις παγκόσμιας τέχνης σε συμβολικές συνθέσεις και μοντέρνες γραμμές. Έργα συλλεκτικής αξίας, συνδυασμένα με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι. Σύμβολο της Ηerse… η ‘’Μάνταλα’’ δηλ, το Σύμπαν. Η φαντασία της Έρσης Λιάκουρη, ξεκινά από τον τόπο μας, κατακτά σιγά-σιγά την Αμερική και ποιος ξέρει που αλλού σκοπεύει να φτάσει…

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης με την Έρση Λιάκουρη :

  • ‘’Αποκτώντας μπλούζα Herse, γίνεσαι απευθείας συλλέκτης’’ .
  • ‘’Η Herse δεν κάνει T-shirt.Κάνει τέχνη’’.
  • ‘’Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να κάνει κανείς τ’ όνειρό του πραγματικότητα’’.
  • ‘’Μότο της Herse: Ηigh End Wearable Art’’ .
  • ‘’H πρώτη collection, είναι εμπνευσμένη από σπουδαίους ζωγράφους όπως, Vasarely, Dali, Picasso, Kahlo, ποίο συνυπάρχουν πλέον σε μια σύνθεση’’ .
  • ‘’Tα Herse, υπάρχουν σε επιλεγμένες fashion art boutiques στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και στο www.herseinspired.com ‘’.
  • ‘’Το λογότυπο της Herse δεν είναι τυχαίο. Η μάνταλα στο κέντρο συμβολίζει το Σύμπαν, η οποία περιτριγυρίζεται από δύο αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους ‘’

Λίλη Αγγελοπούλου: Ποιο είναι το story γύρω από τη δημιουργία της HERSE;

Έρση Λιάκουρη: H HERSE απευθύνεται στους λάτρεις της τέχνης και σε όσους επιθυμούν να γίνουν φορείς της.
Στοιχεία από πίνακες της παγκόσμιας τέχνης απομονώνονται και γίνονται συνθέσεις συμβολικές, μοντέρνες. Καμβάς των συνθέσεων HERSE, είναι μπλούζες σε λιτές και μοντέρνες γραμμές, από 100% φυσικά υφάσματα τυπωμένα με μεταξοτυπία, στοχεύοντας στο να δώσει μια νέα πνοή στην τέχνη, κάνοντάς την οικεία μέσα από τη μόδα. Αποκτώντας μπλούζα HERSE γίνεσαι απευθείας συλλέκτης, καθώς το εκάστοτε σχέδιο κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό με έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό αυθεντικότητας (Authenticity Code Number).

Λ.Α: Πώς αποφασίσατε να συνδυάσετε τα t-shirts με διάσημους πίνακες και ποια στάδια ακολούθησαν από τη στιγμή που λάβατε αυτή την απόφαση;

Ε.Λ: Η τέχνη, δεν έχει όρια. Ο Magritte, έχει ζωγραφίσει έναν πίνακα όπου στο κέντρο του υπάρχει μια πίπα και από κάτω γράφει “Cesi n’est pas une pipe” δηλαδή, “Αυτό, δεν είναι μια πίπα.” Έτσι και η HERSE, δεν κάνει t-shirt, κάνει τέχνη. Στόχος της HERSE είναι να κάνει την τέχνη προσιτή, απτή, χρηστική, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Αυτό είναι το σημείο που η τέχνη συναντά τη μόδα για ένα νέο statement. Καθημερινά βρισκόμαστε σε επικοινωνίες με ανθρώπους της τέχνης, συλλέκτες, μουσεία και fashion art boutiques είναι ώστε ο στόχος αυτός να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις.

Λ.Α: Ποια ήταν τα δύσκολα και ποια τα εύκολα βήματα μέχρι τώρα;

Ε.Λ: Η πίστη στη HERSE και σε όλα όσα θέλει να εκπροσωπεί υπερνικά τις δυσκολίες. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή για κάνει κανείς το όνειρο του πραγματικότητα. Το μότο της HERSE «HIGH END WEARABLE ART» έχει απαιτήσεις, οι οποίες μόνο με αγάπη και αφοσίωση μπορούν να εκπληρωθούν. Το καινοτόμο και το διαφορετικό ανέκαθεν ήταν δημιουργικό και το δημιουργικό είναι πάντα απαιτητικό.

Λ.Α: Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Ε.Λ: Η τέχνη αναγεννιέται, εξελίσσεται, προχωρά. Η έμπνευση μου αντλείται όχι μόνο από την αγάπη που έχω για αυτή αλλά και το όραμα μου να την διαδώσω και να την κάνω πιο προσιτή. Θα συνεχίσω να δημιουργώ συνθέσεις, οι οποίες θα ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν και όνειρα για το μέλλον. Όνειρα για αυτόν που τις παρατηρεί και στοχάζεται, κάνοντας τους δικούς του συνειρμούς και δημιουργώντας τη δική του ιστορία.

Λ.Α: Από πόσα σχέδια αποτελείται η collection των HERSE & ποιο είναι το best seller σας;

Ε.Λ: Η πρώτη collection της HERSE αποτελείται από 6 σχέδια. Όλα τα σχέδια απαιτούν πολύ μεγάλη αφοσίωση και συνεχή ενασχόληση διότι δεν είναι απλώς ένα προϊόν φαντασίας αλλά και γνώσης. Η πρώτη collection είναι εμπνευσμένη από σπουδαίους ζωγράφους όπως Vasarely, Dali, Picasso, Kahlo οι οποίοι συνυπάρχουν πλέον σε μία σύνθεση. Το best seller της HERSE είναι το “Freedom is close”, μία σύνθεση με Escher, Dali και Roth. Το σχέδιο έγινε τόσο περιζήτητο, που ευθύς αμέσως πιστεύω έδωσε νέα πνοή στους παραπάνω καλλιτέχνες.

Λ.Α: Πού μπορούμε να τα βρούμε;

Ε.Λ: Τα HERSE υπάρχουν σε επιλεγμένες fashion art boutiques στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και στο www.herseinspired.com

Λ.Α: Τα HERSE έχουν ”ταξιδέψει” στο εξωτερικό; Σε ποιες χώρες;

Ε.Λ: Η φιλοσοφία μας είναι η τέχνη να γίνει προσιτή παγκοσμίως ξεκινώντας από τη κοιτίδα του πολιτισμού, την Ελλάδα. Άλλωστε το λογότυπο HERSE δεν είναι τυχαίο. Η μάνταλα στο κέντρο συμβολίζει το σύμπαν, η οποία περιτριγυρίζεται από δυο αρχαιοελληνικούς μαιάνδρους. Όραμα της HERSE είναι να υπάρξει σε όλα τα μέρη του κόσμου ένα κομμάτι της φιλοσοφίας της. Η HERSE έχει ταξιδέψει προς το παρόν στην Αμερική και βρίσκεται σε επιλεγμένες boutiques που έχουν ως κριτήριο το συνδυασμό τέχνης και μόδας.

Λ.Α: Πού ονειρεύεστε να φτάσουν στο μέλλον τα HERSE;

Ε.Λ: Εύχομαι σιγά σιγά να μπορέσω να ενσωματώσω όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα από όλες τις ηπείρους και όλες τις εποχές και να γίνουν μέρος της ζωής όλων των ανθρώπων.

 

Who is Who

Έχει σπουδάσει Graphic Design στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (BA in Graphic Design / University of Wales). Έπειτα από 8 χρόνια εμπειρίας στην διαφήμιση, αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της, μία σύνθεση τέχνης, graphic design και μόδας.

Μέσα από την HERSE, ονειρεύεται να δώσει μια νέα διάσταση στην Εικαστική Τέχνη, κάνοντάς την στοιχείο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων.

Στα έργα της αποτυπώνει όλα τα ανθρώπινα στοιχεία της ζωής οδηγώντας στη διέγερση θετικών συναισθημάτων.

Κινείται μέσα σε όλα τα ρεύματα της τέχνης.

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 11 Ιουνίου 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top