skip to Main Content

“Made in Greece” η συλλογή της Δάφνης Βαλέντε για το καλοκαίρι 2020 – Ρούχα που θυμίζουν εξωτικά λουλούδια στέλνουν σπουδαίο οικολογικό μήνυμα (φώτο)

Η Δάφνη Βαλέντε, μια σχεδιάστρια μόδας με έντονο προσωπικό στυλ και οικολογικές ανησυχίες, εμπνέεται για το Καλοκαίρι 2020 από την ανάγκη προστασίας των δασών του πλανήτη και ιδιαίτερα των δασών του Αμαζονίου, που απειλούνται με εξαφάνιση.

Δυσάρεστη σύμπτωση αποτελεί το γεγονός ότι η διαίσθηση της Δάφνης, που την οδήγησε να ονομάσει τη συλλογή της “Rainforest Blues” τον Ιούνιο, επαληθεύτηκε τόσο τραγικά τον Αύγουστο με τις καταστροφικές πυρκαγιές στα δάση του Αμαζονίου!

Σ ’αυτή την ποιητική και συνάμα αισθησιακή συλλογή, τα ρούχα θυμίζουν εξωτικά λουλούδια, πλασμένα από επαναλαμβανόμενα πλισαρισμένα πέταλα. Στα φορέματα σχηματίζονται φύλλα τροπικών φυτών, ενώ κάποιες περίτεχνα ανάγλυφες φόρμες θυμίζουν κορμούς δένδρων.

Τα αγαπημένα της γλυπτά πλισέ υφάσματα, είναι είτε μονόχρωμα σε γήινους τόνους είτε τυπωμένα με ειδικά σχεδιασμένα εμπριμέ που αποτυπώνουν την πυκνότητα της εξωτικής βλάστησης.

Η συλλογή συμπληρώνεται με εντυπωσιακά πολύχρωμα κοσμήματα από ανακυκλωμένα υλικά PET που θυμίζουν πέταλα λουλουδιών και από τσάντες και πέδιλα σε σχήματα φύλλων.

Κάθε μοναδικό κομμάτι διακρίνεται από φυσικότητα, απαλότητα, κίνηση και χάρη με την απόλυτη αίσθηση του χειροποίητου!

Μια εμπνευσμένη συλλογή που επιχειρεί να μετατρέψει την κραυγή αγωνίας για τη φύση που αργοπεθαίνει, σε ένα τραγούδι ελπίδας, γιατί μόνο με την αφύπνιση συνειδήσεων μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top