skip to Main Content

Μόδα “Made in Greece”: 33 Ελληνες σχεδιαστές σε μία έκθεση (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

“Η ελληνική μόδα ποτέ δεν πεθαίνει”. Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα του Andydote Fashion Fair (AFF), που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της μόδας, και διοργανώνει μια έκθεση “αντίδοτο” στην έλλειψη αισθητικής, στη μιζέρια και στην αίσθηση ότι όλα γύρω καταρρέουν.

Το πρώτο βήμα μιας σειράς πρωτοβουλιών του AFF, είναι η διοργάνωση της έκθεσης που θα διεξαχθεί στον Πολυχώρο «Athinais» που ξεκινάει στις 19 και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή 33 Ελλήνων δημιουργών υψηλής αισθητικής, οι οποίοι θα κάνουν τις «προτάσεις τους» στο κόσμημα, στα ρούχα, στα παπούτσια, στις τσάντες και στα αξεσουάρ.

Το Andydote Fashion Fair είναι μια εμπορική έκθεση που στόχο έχει να αποτελέσει θεσμό για την ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι έμποροι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν για τρείς μέρες σε ένα χώρο σχεδιαστές, που με τα υψηλής αισθητικής προϊόντα τους, θα δημιουργήσουν την ιδανική εικόνα για το κατάστημά τους.

Οι σχεδιαστές καθώς και τα brands θα λάβουν μέρος σε μια exclusive έκθεση με αισθητική και χαρακτήρα. Βασικό και κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκθετών μας, είναι η επιστροφή στις ελληνικές πρώτες ύλες, η χειροποίητη κατασκευή, και οι αυθεντικές ιδέες.

Μία έκθεση μόδας ήταν έως τώρα αποκλειστικά για εμπόρους. Το Andydote Fashion Fair καινοτομεί και ανοίγει τις πόρτες του σε όλους όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Αντιγόνη Βιντιάδη

Το Andydote Fashion Fair αποτελεί για 3η φορά, τη μοναδική εμπορική έκθεση που θα είναι ανοιχτή για μια μέρα μόνο (Δευτέρα 29/01) και για το κοινό, με σκοπό να συστηθούν οι δημιουργοί και τα προϊόντα τους σε κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά και να πραγματοποιήσουν –εφόσον το επιθυμούν- λιανικές πωλήσεις.

Το Andydote Fashion Fair, διοργανώνει η Αντιγόνη Βιντιάδη, που εδώ και χρόνια ασχολείται με την δημοσιογραφία, τις δημόσιες σχέσεις, τα social media και φυσικά τη μόδα.

«Ξεκίνησα να αναζητώ τρόπους για να συνδυάσω δημιουργικά την δημοσιογραφία, την επικοινωνία και τη μόδα. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά πρέπει να είμαστε όσο γίνεται περισσότερο ευρηματικοί», λέει η Αντιγόνη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφερόμενη στο Andydote Fashion Fair η Αντιγόνη λέει ότι «από την εμπειρία μου στο χώρο του marketing και της μόδας διαπίστωσα την ανάγκη των Ελλήνων σχεδιαστών για τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών. Έτσι “γεννήθηκε” το Andydote Fashion Fair, με στόχο να ενσαρκώσει αυτό το όραμα. Bloggers, Trend Setters, επιχειρηματίες και καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα δύο φορές το χρόνο να γνωρίσουν περισσότερα από 50 ελληνικά σχεδιαστικά brands».

Οι εκθέτες 

Ananke

Ananke είναι ένα νέο εμπορικό σήμα μόδας το οποίο σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από τη Χριστίνα και τη Κατερίνα, μια μητέρα και μια κόρη. Η Χριστίνα έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας στη σχολή PANSIK Scuola di Moda. Η Κατερίνα έχει σπουδάσει κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στην ψυχοθεραπεία. Η κοινή αγάπη για τη μόδα ήταν το κίνητρο για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα ρούχα. Ananke ή αλλιώς Ἀνάγκη, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν μία ανθρωπόμορφη θεότητα που αντιπροσώπευε το αναπόφευκτο. Απεικονιζόταν να κρατά ένα αδράχτι, σύμφωνα με το οποίο ξεκίνησε να δημιουργεί τον κόσμο. Εστιάζοντας σε θηλυκά και για όλη την ημέρα κομμάτια, η μάρκα δημιουργεί συλλογές εμπνευσμένες από προηγούμενες δεκαετίες σε μοντέρνες γραμμές δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες οι οποίες κάνουν τη διαφορά, όπως πιστεύουν.

Arjuna

Η εταιρεία Arjuna Knitwear με πολύ αγάπη παράγει άνετα πλεκτά σε ένα μέγεθος με οργανικές και φυσικές πρώτες ύλες. Εμπνεόμενοι από την φιλοσοφία που περιβάλλει την yoga, δημιουργούμε πλεκτά που είναι εύκολο να φορεθούν όλη την ημέρα. «Ζητούμενό μας είναι συνεχώς να αναπτύσσουμε στις δημιουργίες μας νέες τεχνολογίες πλεκτικής, με ελεύθερες γραμμές που προσφέρουν κίνηση και ελευθερία που η πρακτική της yoga συστήνει στην ζωή μας. Προσπαθούμε να αναμειγνύουμε τις υψηλής ποιότητας οργανικές πρώτες ύλες και την προσωπική μας έμπνευση ώστε να επιτυγχάνουμε την απόλυτα ευχάριστη αίσθηση ενός φορεμένου πλεκτού.»

Art of π

Τα κοσμήματα «Art of π» δημιουργήθηκαν το 2014 με σκοπό να προσθέσουν λιτές αλλά και μοναδικές λεπτομέρειες σε κάθε στυλ. Χειροποίητα κοσμήματα φιλοτεχνημένα από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, εμπνευσμένα από τη θάλασσα, τον ήλιο, ένα πίνακα, μια εποχή, από τα πάντα γύρω μας…

3rd floor

H εταιρεία «3rd Floor» ιδρύεται το 2013, από την Ελένη Παπασταύρου. Από τον πρώτο κιόλας καιρό της ίδρυσης της, η εταιρεία ήταν φανερό ότι ήρθε για να μείνει! Σημειώνοντας σταθερά ανοδική πορεία, η“3rd Floor Jewels” έχει κερδίσει – όχι μόνο την προτίμηση της εγχώριας αγοράς – αλλά και την εμπιστοσύνη ξένων αγορών. Με ενεργή παρουσία σε εκθέσεις μόδας και αξεσουάρ εντός Ελλάδος, η εταιρεία έχει, επίσης, προσκληθεί και συμμετάσχει – με μεγάλη επιτυχία – σε εκθέσεις και fashion events του εξωτερικού.

Arpyes

Οι Arpyes αποτελούν ένα fashion brand γυναικείων χειροποίητων ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Η αγάπη για τη μόδα ένωσε την Εύα και την Ιακωβίνα με αποτέλεσμα το 2014 να λανσάρουν τη πρώτη τους χειμερινή συλλογή. Σήμερα, οι Arpyes φιλοξενoύν τις δημιουργίες τους σε boutiques της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς και στο showroom τους στο κέντρο της Αθήνας (Mozaic Showroom).

Barbora

Μια ιδέα που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016. Μια πνοή δόθηκε στα υλικά και δημιουργήθηκε το πρώτο κόσμημα της συλλογής barbora jewellery… και η έμπνευση συνεχίστηκε! Διαφορετικά υλικά, αυστηρά σχήματα, καθαρές γραμμές, ιδιαίτερα σχέδια, έντονα χρώματα.. ποικιλία και μοναδικότητα… μινιμαλισμός και πολυτέλεια…

 

 

Barrier Bag

Οι Barrier είναι μια πρωτότυπη χειροποίητη μάρκα τσαντών όπου γεννήθηκε αρχές του 2016 από την σχεδιάστρια μόδας Ειρήνης Καρά. Έχοντας την ανάγκη για δημιουργία πρωτότυπου προϊόντος στην Ευρωπαϊκή μόδα εμπνεύστηκε και δημιούργησε τις Barrier bag

Bitter Coco

Η BITTER COCO δημιουργήθηκε το 2015 και αποτελεί το νέο Luxury Resort Wear brand. Συνδυάζοντας τη μοντέρνα εκδοχή του ελληνικού στοιχείου με τις τελευταίες τάσεις, η BITTER COCO δημιουργεί all day resort outfits με minimal αισθητική και loose χαρακτήρα για τη σύγχρονη traveler woman.

Dante

To Dante είναι ένα ελληνικό brand ανδρικής ένδυσης και αξεσουάρ. Πρόκειται για ένα urban, μποέμ label, με φρέσκια και εναλλακτική οπτική πάνω στο ανδρικό στυλ, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη και καινοτόμα πρόταση στον χώρο της μόδας. Όλη η φιλοσοφία, καθώς και το όνομα του brand είναι εμπνευσμένα από τον Ιταλό ποιητή Δάντη (Ντάντε Αλιγκιέρι).

Eugene wood sunglasses and more

Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από έναν νέο επιχειρηματία για νέους (ή που αισθάνονται νέοι) ανθρώπους. Συνδυάζοντας τα πλέον υψηλά standards ποιότητας με τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές, εισάγει ένα καινούριο στυλ για τη κάθε στιγμή της ημέρας, προσδίδοντας ένα καινούργιο βλέμμα για την ζωή. Σχεδιασμένα στην Ελλάδα με πηγή έμπνευσης και δημιουργίας το ξύλο, με πρώτες ύλες πολύ προσεκτικά επιλεγμένες από ειδικές καλλιέργειες που ανανεώνονται για να μη καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον.

Love and Alicia

Η ‘Love+Alicia’ ειδικεύεται σε cocktail, βραδινά και για ειδικές περιστάσεις ρούχα, κυρίως φορέματα. Ρούχα με έναν τελείως δικό τους χαρακτήρα, μάξι, αέρινα φορέματα, σχέδια που παραπέμπουν ευθέως στη στιλιστική μαγεία της δεκαετίας του 1920.

Δείτε τους υπόλοιπους εκθέτες ΕΔΩ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top