skip to Main Content

Στέλιος Κουδουνάρης: Γιόρτασε τα 10 δυναμικά χρόνια στην μόδα με ένα λαμπερό πάρτυ

Με ένα εντυπωσιακό show ευρωπαικών προδιαγραφών, o Στέλιος Κουδουνάρης γιόρτασε τα 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας του στο χώρο της μόδας την Τετάρτη 9 Μαΐου. Δέκα χρόνια αφιερωμένα στη γυναίκα που καθημερινά διεκδικεί την ταυτότητά της. Δέκα χρόνια δημιουργίες για τη γυναίκα που δεν καλουπώνεται στους κανόνες της κάθε εποχής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο διατηρητέο κτίριο «Β» στην οδό Πειραιώς 260, τμήμα του πρώην εργοστασίου επίπλων Τσαούσογλου που χρησιμοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό. Ποτέ μέχρι τώρα το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν είχε φιλοξενήσει ξανά εκδήλωση με κεντρικό άξονα τη μόδα.

Σε μια βραδιά ντυμένη με αισιοδοξία κι ενθουσιασμό, ο σχεδιαστής Στέλιος Κουδουνάρης γιόρτασε τη δεκαετή παρουσία του στο χώρο της μόδας παρουσιάζοντας αρχικά τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018.

Η βραδιά όμως, επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους. Τα φώτα έσβησαν, και ο μυστηριακός χώρος του Φεστιβάλ Αθηνών έδειξε το βάθος του σε όλους τους καλεσμένους παρουσιάζοντας μια κολεξιόν ακόμα, κάτι που δεν περίμενε κανείς. Την κολεξιόν για το Χειμώνα 2018/2019. Ιδιαίτερα δερμάτινα και ρούχα σε έντονο κόκκινο χρώμα και μπρονζέ κυριάρχησαν. Αριστοκρατικά βελούδα αλλά και οι χαρακτηριστικές ανδρόγυνες φόρμες του σχεδιαστή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συλλογή.

O βιομηχανικός, με μεγάλη ιστορία χώρος, ανέδειξε όλα όσα ήθελαν να διηγηθούν οι συλλογές του Στέλιου Κουδουνάρη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του σόου, Ανδρέας Ιωαννίδης, εκμεταλλεύτηκε με μοναδική δεξιοτεχνία των τεραστίων διαστάσεων ενιαίο δεύτερο όροφο του κτιρίου, μεταμορφώνοντάς τον σε ένα ιδανικό σκηνικό που μετέφερε τις μνήμες του παρελθόντος, αλλά και τα οράματα του μέλλοντος. H ονειρική φιλοδοξία για απόδραση σε ένα κόσμο πολυτέλειας, ή αλλιώς, η ελπίδα για κάτι καλύτερο, εκφράστηκε μελαγχολικά στο «σώμα» του πρώην εργοστασίου Τσαούσογλου. Τo κτίριο είναι ακριβώς στην μορφή που ήταν όταν σταμάτησε την λειτουργία του, με τα υπόστεγά του γκριζωπά, σκουριασμένα, με τζάμια σπασμένα, με οικοδομικά υλικά σκόρπια εδώ και εκεί, με τους υπόκωφους ήχους των μηχανών να συνθέτουν μια εικόνα από τις παλαιότερες εποχές της οικονομικής και κοινωνικής παρακμής. Tον ολοκληρωτικό συντονισμό στην επικοινωνία και την παραγωγή είχε η Ελίζα Χρυσοπούλου.

Ο fashion director Άρης Γεωργιάδης, ενσάρκωσε και αποθέωσε με μαεστρία, τη γυναίκα του Στέλιου Κουδουνάρη, μια γυναίκα που ακόμη και στις δύσκολες εποχές βρίσκει τον τρόπο να ξεχωρίζει με τις επιλογές της.

Η vodka CÎROC™ είναι άκρως συνδεδεμένη με τα μεγαλύτερα happenings της παγκόσμιας fashion σκηνής και για αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από το show 10 years του Στέλιου Κουδουνάρη. Για άλλη μια φορά μας συνόδευσε σε μια ξεχωριστή εορταστική περίσταση και χάρισε στους καλεσμένους μοναδικές στιγμές απόλαυσης με signature cocktails φτιαγμένα αποκλειστικά για το show όπως το επετειακό cocktail των 10 χρόνων “STELIOS KOUDOUNARIS 10y MARTINI”, το “THE CIROC STONE” και το “THE CIROC CRYSTAL”.

Η vodka Ciroc όμως αποτέλεσε και έμπνευση για τον Στέλιο Κουδουνάρη, αφού η χαρακτηριστική μπίλια του μπουκαλιού της ήταν η βάση για να δημιουργήσει μια iconic συλλεκτική τσάντα από Plexiglass σε μορφή σφαίρας που συμπλήρωσε την χειμερινή συλλογή του σχεδιαστή. Στο σχεδιασμό της τσάντας συνέβαλε η σχεδιάστρια αξεσουάρ Nika.

Παράλληλα, το χαρακτηριστικό χρώμα της Ciroc vodka ενέπνευσε τον σχεδιαστή στο να επαναλανσάρει 3 χαρακτηριστικά φορέματα της 10ετους του πορείας σε μεταλλικό μπλε χρώμα τα οποία έκλεισαν την καλοκαιρινή συλλογή.

Η ERRE DUE ανέδειξε το έργο του Στέλιου Κουδουνάρη, ολοκληρώνοντας τις εμπνευσμένες δημιουργίες του με το ιδανικό μακιγιάζ. Η ομάδα της ERRE DUE με τα προϊόντα της και υπό την καθοδήγηση του Φρέντυ Καλομπράτσου δημιούργησε και επιμελήθηκε τα make-up looks για την κάθε συλλογή ρούχων προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωμένη πρόταση μόδας στη σύγχρονη γυναίκα.

Η ERRE DUE εδώ και 25 χρόνια είναι συνυφασμένη με τη μόδα και διατηρώντας αδιαπραγμάτευτα κορυφαία ποιότητα στα προϊόντα της, προσφέρει τα εργαλεία και τα χρώματα που χρειάζεται η σύγχρονη γυναίκα για να αναδείξει τη λάμψη και την μοναδικότητα της.

Για την καλοκαιρινή συλλογή, η ERRE DUE μας ταξιδεψε στο βυθό της θάλασσας. Matte, επιδερμίδα, ανταύγειες λάμψης στα ζυγωματικά, ολογραφικά χείλη και μάτια που σε ταξιδεύουν σε μαγικά μέρη.
Στη χειμερινή συλλογή παρουσιάστηκαν γήινα χρώματα, εναλλακτικά Smokey eyes, matte χείλη και ίχνη εκλεπτυσμένης λάμψης στοιχειωθετώντας το Pure Instict της ERRE DUE που ακολουθεί η σύγχρονη γυναίκα.

Τα μαλλιά για την καλοκαιρινή συλλογή, η ομάδα της Wella Professionals, οπτικοποίησε το όραμα του Στέλιου Κουδουνάρη χρησιμοποιώντας την επαγγελματική σειρά προϊόντων styling ΕΙΜΙ και τα εργαλεία styling της ghd, και δημιούργησε μαλλιά με αντίθετες υφές και λαμπερό grunge look. Έδωσε στα μοντέλα μια προκλητική, καθημερινή υφή με ένα wet look στο μπροστινό μέρος προτού γίνει ολοένα και πιο ξηρό σε όλο το μήκος σε μια σχεδόν ταλαιπωρημένη, επεξεργασμένη υφή στα άκρα. Για τη χειμερινή συλλογή το look στα μαλλιά, χρησιμοποιόντας τα προιόντα EIMI ήταν πιο ασύμμετρο, και δημιουργήθηκαν διαφορετικά σχήματα με τα μαλλιά με σκοπό να δοθεί έμφαση στη διαφορετικότητα της σύγχρονης γυναίκας. Σε κάποια από τα μοντέλα, δημιουργήθηκε μια αίσθηση καρέ στα μαλλιά, στερεώνοντάς τα μέσα στα ρούχα.

Για τα νύχια των κοριτσιών στην καλοκαιρινή συλλογή, χρησιμοποιήθηκε στα χέρια μια ανατρεπτική απόχρωση σε σκούρο μωβ της OPI #1 Salon Brand Worldwide που έδενε απόλυτα με τον μυστηριακό χαρακτήρα του show και στα πόδια χρησιμοποιήθηκε μια απόχρωση σε ανοιχτό γκρι έτσι ώστε να εξισορροπεί την σκούρα παλέτα με ένα ουδέτερο τόνο. Στη χειμερινή συλλογή η παλέτα της OPI κινήθηκε σε πολύ έντονες αποχρώσεις και επιλέχθηκε το βαθύ κόκκινο και το σκούρο μωβ για κάποια κορίτσια ενώ σε κάποια αλλά χρησιμοποιήθηκε το σκούρο μπλε.

H Swarovski που ταυτίζεται με τη λάμψη και το φως συνεργάζεται και πάλι με τον κορυφαίο Έλληνα σχεδιαστή. Ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των κοσμημάτων μόδας, οι συλλογές της περιλαμβάνουν μοντέρνα κοσμήματα, αξεσουάρ, ρολόγια και διακοσμητικά είδη που πάντα ξεχωρίζουν με την υψηλή τους αισθητική. Η νέα καλοκαιρινή συλλογή της Swarovski «RAINBOW PARADISE SS18» με μοναδικά σχέδια και ευκολοφόρετα κομμάτια που μπορούν να μεταμορφώσουν ένα casual σύνολο σε μία απόλυτα γοητευτική εμφάνιση, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο styling της καλοκαιρινής συλλογής του Στέλιου Κουδουνάρη.

Τα παπούτσια για την καλοκαιρινή όπως και τη χειμερινή συλλογή σχεδίασε και επιμελήθηκε ο σχεδιαστής σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία SANTE SHOES. Χοντροκομμένα πέδιλα για το καλοκαίρι σε μαύρο δέρμα ενώ για το χειμώνα μπότες, μποτάκια και γόβες με χοντρό τετραγωνισμένο τακούνι σε μπορντώ, εκάι και κόκκινο λουστρίνι καθώς και animal print.

Τη μουσική επιμέλεια για την επίδειξη και το πάρτυ που ακολούθησε, με τη vodka CIROC να πρωταγωνιστεί, είχε ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης και dj Mark F. Angelo. Τα γραφιστικά για την παρουσίαση της συλλογής σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Βαρνάβας Φιλίππου και όλες τις εκτυπώσεις εκτέλεσε με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας το IDEAS PRINT.

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι καλεσμένοι που επέλεξαν να τιμήσουν τον δημιουργό για τον εορτασμό των δέκα χρόνων του στον χώρο της μόδας. Μεταξύ άλλων, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικου φεστιβάλ κος Βαγγέλης Θεωδορόπουλος, η Πέγκυ Ζήνα, η Έλλη Κοκκίνου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η Σάσα Σταμάτη, η Ευρυδίκη,η Νικολέττα Ράλλη, η Ρένα Μόρφη, η Αντωνία Καλλιμούκου, η Σίσσυ Φειδά, η Χριστίνα Σάλτη, η Άννα Πρέλεβιτς, η Βαλάντω Τρύφωνος, η Ελένη Πετρουλάκη, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Σύλβια Δελυκούρα, η Αλεξάνδρα Κατσαίτη, η Ραμόνα Βλαντή, η Έλενα Γαλύφα, ο Στηβ Μιλάτος και πλήθος δημοσιογράφων, σχεδιαστών και επαγγελματιών από το χώρο της Ελληνικής μόδας.

Η ελληνική εταιρεία SARISTI έχοντας εξειδίκευση στα βιολογικά αφεψήματα εκλεκτής ποιότητας που παράγονται και συσκευάζονται με τις υψηλότερες προδιαγραφές και ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, μας αποκάλυψε την fashion πλευρά της, προσφέροντας στους καλεσμένους μια συλλεκτική κασετίνα με 5 διαφορετικές επιλογές με διαφορετικά μείγματα βοτάνων (Hangover- Digest- Love- Relax- Vitality).

Η εταιρεία τεχνολογίας SPOTLIGHT με κατάρτιση και εξειδίκευση στην δημιουργία και ανάπτυξη premium εφαρμογών, υπηρεσιών και προϊόντων τεχνολογίας ήταν Χορηγός Τεχνολογίας του Show, προσφέροντας δωρεάν Ίντερνετ σε όλους τους χώρους της διεξαγωγής του event. Η SpotlightPOS είναι εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Cloud διαχείρισης και λειτουργίας εντός και εκτός χώρας. Καινοτομεί στην Ελλάδα με αξιοσημείωτες υπηρεσίες και συνεργασίες στο ενεργητικό της.

Για την πραγματοποίηση της μεγαλόπρεπης αυτής βραδιάς, συνέβαλαν στα παρασκήνια οι φοιτητές της σχολής Fashion Workshop by Vicky Kaya, ενώ εργάστηκαν συνολικά πάνω από 250 άτομα, τα οποία γεύτηκαν σε μια μεγάλη ποικιλία γλυκά από το ζαχαροπλαστείο FRESH και τον εκλεκτό καφέ SAQUELLA.

Την ευθύνη για την ασφάλεια των καλεσμένων και των συντελεστών είχε με αξιοπιστία, η κορυφαία εταιρεία TARGET security, με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στον τομέα παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top