skip to Main Content

Τζον Βαρβάτος: Ο ελληνικής καταγωγής σχεδιαστής είναι ο αγαπημένος των μεγάλων ροκ σταρ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζον Βαρβάτος στην επίδειξη μόδας στο South Coast Plaza στις 7 Οκτωβρίου στην Costa Mesa, της Καλιφόρνια . (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for John Varvatos)
Ο Τζον Βαρβάτος στην επίδειξη μόδας στο South Coast Plaza στις 7 Οκτωβρίου στην Costa Mesa, της Καλιφόρνια . (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for John Varvatos)

Ο ελληνικής καταγωγής Τζον Βαρβάτος, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο “ροκ σταρ” του κόσμου της μόδας.

Οι αντρικές συλλογές του επηρεασμένες από το εναλλακτικό ροκ, με πιο “hard” στοιχεία σε κάποιες περιπτώσεις, έγιναν τα αγαπημένα μεγάλων ροκ σταρ.

Τα μοντέλα του Τζον Βαρβάτου στην επίδειξη μόδας στο εμπορικό κέντρο South Coast Plaza στις 7 Οκτωβρίου 2017. (Photo by Charley Gallay/Getty Images for John Varvatos)

Ο Ringo Star, o Alice Cooper,  είναι μερικοί από τους διάσημους πελάτες του. Στη λίστα προστίθενται και μερικοί προσωπικοί του φίλοι όπως ο Iggy Pop, ο Hozier και o Machine Gun Kelly.

Το γραφείο του στη Νέα Υόρκη είναι γεμάτο από ροκ αναμνηστικά: Ένας πλατινένιος δίσκος του Alice Cooper, μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τον Jimmy Hendrix.

Ο ιδρυτής της εταιρείας “John Varvatos” που εξειδικεύεται στην ανδρική ένδυση, έχει μακρά ιστορία στο χώρο της μόδας.

Η οικογένεια του κατάγεται από το χωριό Πουλάτα της Κεφαλονιάς. Ο ελληνικής καταγωγής σχεδιαστής γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ και μεγάλωσε στο Allen Park.

(Photo by Frazer Harrison/Getty Images for John Varvatos)

Το 1983, ο Βαρβάτος ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία Polo Ralph Lauren. Το 1990, εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας Calvin Klein, ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού ανδρικών ρούχων. Πέντε χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην εταιρεία Ralph Lauren ως επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού ανδρικών ρούχων και δημιούργησε την σειρά Polo Jeans. Η συνεχής ανοδική του πορεία τον “οδήγησε” σε νέες θέσεις εντός της εταιρείας.

Το 1999, ο Τζον Βαρβάτος ίδρυσε τη δική του εταιρεία ρούχων, που φέρει το όνομα του, και παρουσίασε την πρώτη του σειρά ανδρικών ρούχων στα τέλη του 2000. Την ίδια χρονιά, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στο Σόχο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος τα ρούχα του είναι σχεδιασμένα για “άνδρες που εκτιμούν τα καλά υφάσματα και τις ξεχωριστές λεπτομέρειες, χωρίς όμως υπερβολές. Η φιλοσοφία μου είναι ότι πρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν για να προχωρήσουμε μπροστά. Έχω κάτι διαφορετικό να δείξω που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο”.

Τα μοντέλα του Τζον Βαρβάτου, στην επίδειξη μόδας στο South Coast Plaza. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images for John Varvatos

Λίγο μετά την παρουσίαση της πρώτης του συλλογής ρούχων λαμβάνει το βραβείο ” Perry Ellis Award” από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής. Το 2001, ο Τ. Βαρβάτος τιμάται με το βραβείο του καλύτερου σχεδιαστή ανδρικών ρούχων της χρονιάς από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

Τον Σεπτέμβριο του 2001, ξεκινά η συνεργασία του διάσημου σχεδιαστή με την Converse,. Η συλλογή παπουτσιών συνδύαζε τη φιλοσοφία της εταιρείας και τις ροκ πινελιές του Τ. Βαρβάτου.

Τον Μάρτιο του 2004, λάνσαρε το πρώτο του ανδρικό άρωμα με το όνομα “John Varvatos Classic”. Σύντομα η συλλογή απέκτησε και άλλα αρώματα όπως το “Vintage”, το “Artisan”, το “Artisan Black” και το “10th Anniversary Limited Edition”.

(Photo by Frazer Harrison/Getty Images for John Varvatos)

Ένα χρόνο αργότερα, το 2005 έλαβε για δεύτερη φορά το βραβείο του καλύτερου σχεδιαστή ανδρικών ρούχων της χρονιάς από το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής. Το 2007, το περιοδικό GQ ονόμασε τον Τζον Βαρβάτο “Σχεδιαστή της Χρονιάς”.

Ο Βαρβάτος παρουσιάζει τις συλλογές του σε επιδείξεις μόδας, στη Νέα Υόρκη και στο Μιλάνο. Τα fashion show, που διοργανώνει γίνονται σημείο αναφοράς. Τον Οκτώβρη παρουσίασε τα ρούχα της φίρμας “John Varvatos” σε μία μεγάλη επίδειξη στο πασίγνωστο εμπορικό κέντρο  South Coast Plaza, στην  Costa Mesa, της Καλιφόρνια, με την ευκαιρία του εορτασμού 10 χρόνων από την ίδρυση του εμπορικού κέντρου.

Ο Βαρβάτος εργάστηκε σκληρά για να μετατρέψει την rock and roll μόδα – αυτή που ονομάζει “ενεργειακή δύναμη” από μια απλή ιδέα σε επιχείρηση.

Σήμερα η φίρμα “John Varvatos’ βρίσκεται σε διαρκή άνθηση. Το 2016 παρουσίασε 50% αύξηση των πωλήσεων και το 2017 παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στη λιανική πώληση, έκανε ανοίγματα στο Ντάλας και το Λος Άντζελες.

Ο Βαρβάτος ερωτεύτηκε τη μουσική ως παιδί  στο Ντιτρόιτ, όπου επηρεάστηκε όχι μόνο από τους Led Zeppelin τον Iggy και τους Stooges αλλά και από την άγρια ευαισθησία του Marvin Gaye. (Σήμερα έχει επίσης τη δική του δισκογραφική εταιρεία σε συνεργασία με την Big Machine Records.)

Με πληροφορίες από : Maxim.com και ΝewPort.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top