skip to Main Content

Τα «ταξιδιάρικα» αρώματα Manos Gerakinis έχουν ένα μυστικό: Διαρκούν πολύ & ταιριάζουν με την προσωπικότητά σου!

Κάθε μυρωδιά, κάθε άρωμα είναι ένα ατέρμονο ταξίδι αισθήσεων. Τα αρώματα Manos Gerakinis είναι σχεδιασμένα για να κάνουν αυτό το ταξίδι να είναι τόσο μοναδικό όσο εκείνος που τα φορά, αλλά και για να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι δημιουργούνται όχι με γνώμονα το φύλο, αλλά την προσωπικότητα εκείνου που το φορά, με στόχο να γίνει ο πόλος έλξης όσων βρίσκονται γύρω του -γι’ αυτό και τα περισσότερα απευθύνονται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άντρες.

Ο Μάνος Γερακίνης γεννήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο εξωτερικό, όπου εξειδικεύτηκε στην πολυτέλεια. Για μια δεκαετία συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μόδας, όντας ο ίδιος μέλος της διοίκησης του βρετανικού πολυκαταστήματος Harrods. Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, άρχισε να ταξιδεύει και να γνωρίζει τον κόσμο από μικρή ηλικία. Τότε ήταν που ξεκίνησε και να συλλέγει αρώματα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τις αναμνήσεις του. Γνώριζε ήδη ότι το άρωμα είναι ένα μικρός θησαυρός και άρα κάτι πολύτιμο, μυστηριώδες, ποιητικό.

Ο ίδιος έχει δημιουργήσει καθένα από τα αρώματά του για να διηγηθεί μια μοναδική ιστορία που σε ταξιδεύει σε διάφορα μέρη: από ένα περίπατο στη Champs Elysees μέχρι μια πολύβουη αραβική αγορά, κι από ένα καλοκαιρινό βράδυ σε ένα ελληνικό νησί έως ένα γιαπωνέζικο κήπο γεμάτο λουλούδια.

«Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ξεκίνησα να δημιουργώ τα δικά μου αρώματα είναι επειδή ήθελα, για μένα πρώτα απ’ όλα, ένα άρωμα να έχει «αντίκτυπο» και να κρατάει για πολλές ώρες, κάτι που δυσκολευόμουν να βρω», λέει ο δημιουργός. «Για το λόγο αυτό επιλέγω προσεκτικά τις πρώτες ύλες για να εξασφαλίζουν διάρκεια και να αποτελούν την προσωπική «σφραγίδα» όποιου τα επιλέγει -ακόμα κι αν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που τα φόρεσε».

Τρεις διαφορετικές σειρές – Τρεις διαφορετικές φιλοσοφίες

Η συλλογή αρωμάτων Manos Gerakinis αποτελείται από τρεις σειρές καθεμιά από τις οποίες επιτελεί ένα διαφορετικό σκοπό.

Η σειρά ‘Sillage’ αποτελείται από τρία αρώματα και είναι ιδανική για όσους θέλουν να έχουν δυναμική παρουσία σ ’ένα χώρο. Η λέξη «Sillage» στα γαλλικά περιγράφει αυτό το απροσδιόριστο ίχνος, το ρεύμα αέρα που αφήνει κάποιος στο πέρασμά του. Το ‘Sillage Royal’ είναι το πρώτο άρωμα που δημιουργήθηκε και είναι ιδιαίτερα έντονο και μυστηριώδες. Το ‘Sillage Suave’ είναι ένα άρωμα με βάση από Oud που μπορεί να φορεθεί άνετα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ‘Sillage Galant’ είναι ένα έντονα ξυλώδες άρωμα πσροορισμένο να σαγηνεύσει όσους το μυρίσουν.

Η σειρά ‘Parfums de Jour’ αποτελείται από τρία αρώματα και είναι σχεδιασμένη για όσους θέλουν ένα άρωμα για όλο το χρόνο και για όλες τις ώρες. Το ‘Immortelle’ είναι ένας ύμνος της ελληνικής φύσης, ενώ το ‘Pivoine’ είναι για εκείνους που αγαπούν τα ήπια flower scents και το ‘Rose Poetique’ είναι ένα ασυνήθιστο άρωμα με τριαντάφυλλο.

Η σειρά ‘Haute Parfums’ αποτελείται από δύο αρώματα και είναι για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σύγχρονης πολυτέλειας. Τα πιο ιδιαίτερα συστατικά συνδυάζονται με στόχο να δημιουργήσουν όχι απλώς ένα άρωμα αλλά μια αισθησιακή αύρα που συνοδεύει κάθε βήμα αυτού που τα φορά. To ‘Quintessence’ είναι ένα άρωμα κοσμοπολίτικο και φίνο που περιέχει καθαρό ασήμι. Το δεύτερο άρωμα της συλλογής θα περιέχει χρυσό 22 καρατίων και θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του 2018.

Η σειρά αρωμάτων Manos Gerakinis είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΘΗΝΑ: Heaven on Earth
ΚΡΗΤΗ: Elounda Mare Concept store
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Comment Boutique, Ambassador Aegean Hotel and Suites
ΜΥΚΟΝΟΣ: Tyto Boutique, Cavo Tagoο και Apanema Resorts
Διατίθεται επίσης σε επιλεγμένα καταστήματα αρωμάτων στη Φιλανδία, στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία.
Μπορείτε να τα βρείτε online στo www.ManosGerakinisParfums.com

Τα συστατικά των αρωμάτων

Sillage Royal
Νοτες Κορυφής: Καπνός, Κάρδαμο, Σαφράν, Κουρκουμάς
Νότες Καρδιάς: Περσικό Τριαντάφυλλο, Πατσουλί, Κέδρος, Ουντ
Νότες Βάσης: Μόσχος, Κεχριμπάρι, Βάλσαμο

Sillage Suave
Νοτες Κορυφής: Περγαμόντο, Λεμόνι, Πικρό Γάλβανο, Ροζ μούρα
Νότες Καρδιάς: Αγγελική, Γάλβανο, Ίρις, Ξύλο Γκάγιακ
Νότες Βάσης: Σανδαλόξυλο, Κέδρος, Ουντ, Μόσχος

Sillage Galant
Νοτες Κορυφής: Περγαμόντο, Σαφράν, Ουντ
Νότες Καρδιάς: Κάρδαμο, Ρύζι, Γεράνι, Γιασεμί
Νότες Βάσης: Πατσουλί, Σανδαλόξυλο, Μόσχος, Δέρμα, Ουντ

Pivoine
Νοτες Κορυφής: Κόκκινο μήλο
Νότες Καρδιάς: Παιώνια, Γιασεμί, Γαρύφαλλο,Τριαντάφυλλο
Νότες Βάσης: Suede

Immortelle
Νοτες Κορυφής: Γαρύφαλλο, Κανέλα
Νότες Καρδιάς: Αμάραντος, Γάλα
Νότες Βάσης: Καφέ ζάχαρη, Βενοΐνη, Σανδαλόξυλο, Πατσουλί

Rose Poetique
Νοτες Κορυφής: Σαφράν, Ραβέντι
Νότες Καρδιάς: Ρόδο Δαμασκού, Πατσουλί, Λάβδανο, Βατόμουρο
Νότες Βάσης: Βανίλια, Κασμίρ ξύλο, Σανδαλόξυλο, Μόσχος

Manos Gerakinis / Facebook page / Instagram page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top