skip to Main Content

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: Χάλκινο μετάλλιο & σημαντικές διακρίσεις για τις Ελληνικές ομάδες

Χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση παγκοσμίως (κατηγορία: «Open Elementary» – Δημοτικό) κατέκτησε η ομάδα SMARTBIRDS NEXT από την Πάτρα, στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad), που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα, φέρνοντας στη χώρα μας την 2η Ολυμπιακή της διάκριση.

Η SMARTBIRDS NEXT συμμετείχε στην ελληνική ολυμπιακή αποστολή που αναδείχθηκε στον Εθνικό Διαγωνισμό WRO, του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Σημαντικές διακρίσεις έλαβαν και οι άλλες 10 ομάδες της ελληνικής αποστολής:

Η ομάδα G.R.I.D. βρέθηκε 7η και κατετάγη στις Ολυμπιονίκες ομάδες της κατηγορίας «Open Junior» (Γυμνάσιο), ενώ η ομάδα από την Θεσσαλία BLUE DIAMOND κατέλαβε την 9η θέση στην κατηγορία «Regular Junior»(Γυμνάσιο). Επίσης, η Minders πήρε την 11η θέση στην κατηγορία «Open Senior» (Λύκειο) και η Pithagoras από τη Ν. Σμύρνη κατετάγη 15η παγκοσμίως στην κατηγορία «Regular Junior» (Γυμνάσιο). Στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου στην κατηγορία WRO Football βρέθηκε η ομάδα bitbot3, ενώ άλλες τρεις ομάδες παιδιών από τη χώρα μας τερμάτισαν στην πρώτη 50άδα της Ολυμπιάδας.

Οι ελληνικές ομάδες διαγωνίστηκαν στον σχεδιασμό και στη δημιουργία ρομποτικών κατασκευών με θέμα  «Ρομπότ για την βιώσιμη ανάπτυξη»(Sustainabot), μαζί με 2.500 νέους και παιδιά από περισσότερες από 60 χώρες από όλον τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του WRO Hellas, κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, που συνόδευσε τις ελληνικές ομάδες στην Ολυμπιάδα, είπε σχετικά: «Στην επέτειο των 10 χρόνων συμμετοχής των Ελλήνων μαθητών στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αφήνουμε την Κόστα Ρίκα με σημαντικές διακρίσεις και πολύτιμες γνώσεις. Στηρίζοντας την τεράστια προσπάθεια των ελληνικών ομάδων με τη σημαντική συνδρομή της COSMOTE, αναδεικνύουμε τους επιστήμονες του αύριο και ενισχύουμε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επιστρέφουν με διεθνείς εμπειρίες για να τις μοιραστούν με τις επόμενες γενεές μαθητών. Η επένδυση στα παιδιά και στη γνώση είναι το μεγαλύτερό μας κεφάλαιο».

Ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος, Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής του Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Το χάλκινο μετάλλιο και οι άλλες καλές θέσεις που κέρδισε η ελληνική αποστολή στην Κόστα Ρίκα, αποδεικνύουν ότι τα παιδιά στη χώρα μας έχουν ταλέντο, όρεξη και γνώσεις στις νέες τεχνολογίες. Είμαστε περήφανοι που η COSMOTE στηρίζει την προσπάθεια για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα τελευταία 3 χρόνια. Στον Όμιλο ΟΤΕ πιστεύουμε ότι το μέλλον μας είναι άρρηκτα δεμένο με την καινοτομία και την τεχνολογία. Και επενδύουμε συνεχώς ώστε μέσα από την τεχνολογία να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Από την ανακοίνωση των θεμάτων της World Robot Olympiad τον Μάρτιο 2017 μέχρι τη διεξαγωγή του τελικού στην Κόστα Ρίκα, οι Έλληνες μαθητές διένυσαν ένα ταξίδι εντατικής προετοιμασίας, στη διάρκεια του οποίου ανέπτυξαν κρίσιμες δεξιότητες όπως είναι η ικανότητα εργασίας σε ομάδα, η επίλυση προβλημάτων, η μηχανική και ο προγραμματισμός. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί – προπονητές των ομάδων είχαν την ευκαιρία να λάβουν πολύτιμες γνώσεις, στην αιχμή των σύγχρονων παγκόσμιων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών εξελίξεων.

Έως τις 31/1/18 η υποβολή συμμετοχή για τον επόμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  

Μετά και από αυτή τη σημαντική διάκριση για τη χώρα μας, ο WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, συνεχίζουν τη στήριξη πρωτοβουλιών για την καθιέρωση της εκπαιδευτικής μεθόδου S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα, μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό μέχρι τις 31/1/2018 στην ιστοσελίδα www.wrohellas.gr

H COSMOTE επενδύει συστηματικά σε δράσεις για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εκπαίδευση των νέων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top