skip to Main Content

Αποκλειστικό – Hopwave: 2 φίλοι & η πιο καλοκαιρινή εφαρμογή: Κρουαζιέρες με καΐκια με ένα κλικ – Η νέα θαλάσσια εμπειρία στα ελληνικά νησιά

Ακόμα να κλείσετε την κρουαζιέρα σας στα ελληνικά νησιά; Αν αγχώνεστε για το πως και το που το Hopwave θα σας βοηθήσει να το κάνετε γρήγορα κι ευκολα! Πρόκειται ένα ελληνικό app που προσφέρει οργανωμένη όλη την σχετική πληροφορία, όπως και την δυνατότητα κράτησης για ημερήσιες ή πολυήμερες εκδρομές με καΐκια ή και κρουαζιέρες στα νησιά. Παράλληλα προσφέρει κι άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες που συμπληρώνουν την εμπειρία του ταξιδιώτη.

Η ιδέα ανήκει στους Γιώργο Πιλπιλίδη και Γιώργο Σιάτρα και προέρχεται από το κενό που εντόπισαν στην ενημέρωση για τις θαλάσσιες εκδρομές, αλλά και στην ανάγκη των ίδιων να βρίσκουν και να κλείνουν με έναν οργανωμένο τρόπο θαλάσσιες κρουαζιέρες. Το Hopwave “σάλπαρε” για πρώτη φορά από την Κω και σήμερα καλύπτει αρκετά νησιά σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σποράδες, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Χαλκιδική και Σαρωνικό.

Από αριστερά: Γιώργος Σιάτρας & Γιώργος Πιλπιλίδης

Η Hopwave μετρά πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της με πιο πρόσφατη την βράβευσή της στον διαγωνισμό καινοτομίας Disrupt Greece, τον νέο θεσμό καινοτομίας που εγκαινιάζουν Fortune Greece, Industry Disruptors και Παπαστράτος.

Τα σημαντικότερα σημεία από την αποκλειστική συνέντευξή του Γιώργου Πιπιλίδη, Συνιδρυτής & Διευθύνοντα Συμβούλου στο madeingreece.news:

  • Ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης κρατήσεων και αποδοχής ηλεκτρονικών κρατήσεων για ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και κρουαζιέρες στα νησιά
  • Πέρα από το να δει και να μοιραστεί την εμπειρία με τους φίλους του μπορεί να αγοράσει online το εισιτήριό του όπως και να γνωρίζει live τη διαθεσιμότητα για αυτά τα δρομολόγια.
  • προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες και τις εταιρίες που εκτελούν αυτές τις εκδρομές ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης των κρατήσεών τους και άμεση ενημέρωση για κάθε νέα τους κράτηση.
  • Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε Σποράδες, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Χαλκιδική και Σαρωνικό με πάνω από 80 ημερήσιες εκδρομές σε 70+ προορισμούς σε περισσότερα από 30 νησιά.
  • Αυτή τη στιγμή έχουμε εξυπηρετήσει είτε ως μηχανή αναζήτησης εκδρομών είτε ως σύστημα κρατήσεων περισσότερους από 3000 ανθρώπους και σκοπός μας είναι μαζί τους να σχεδιάσουμε ένα προϊόν που θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες τους
  • η αρχή μιας startup επιχείρησης χωρίς οικονομική άνεση και χωρίς δυνατό δίκτυο στο χώρο που δραστηριοποιείται θέλει γερά νεύρα και πολύ αντοχή!

MadeinGreece.news: Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από την δημιουργία του Hopwave; Πώς φτάσατε μέχρι εδώ; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση;

Το hopwave ξεκίνησε όταν ως ταξιδιώτες εντοπίσαμε το πρόβλημα ενημέρωσης για τις εκδρομές και τις ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησιά. Θέλαμε ένα εύκολο τρόπο να βρίσκουμε, να συγκρίνουμε και ως tech freaks να κλείνουμε online τα εισιτήριά μας για αυτά τα δρομολόγια. Έχοντας τις γνώσεις ως προγραμματιστές ετοιμάσαμε μια εφαρμογή καθαρά ενημερωτική ξεκινώντας από την Κω. Είδαμε πως είχε απήχηση και μετά από έρευνα και αρκετές επικοινωνίες με ξένους και Έλληνες ταξιδιώτες ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το hopwave στη full μορφή του. Ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης κρατήσεων και αποδοχής ηλεκτρονικών κρατήσεων για ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και κρουαζιέρες στα νησιά. Το hopwave εξελίχθηκε σταδιακά και με συνεχείς επικοινωνίες με κάθε τύπο χρήστη. Όσο πλησιάζαμε κοντά στην αγορά εντοπίζαμε νέα προβλήματα και με το μικρόβιο της δημιουργίας προσπαθούμε συνεχώς να τα λύσουμε για τους πελάτες μας.

MadeinGreece.news: Έχετε φροντίσει για μια «ολοκληρωμένη Hopwave εμπειρία», όπως λέτε. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Τι δυνατότητες δίνει στους χρήστες-πελάτες το hopwave;

Η εμπειρία “hopwave” ξεκινάει με την επίσκεψη του ταξιδιώτη στο www.hopwave.com. Εκεί μπορείς επιλέγοντας το αγαπημένο του νησί να αρχίσει το ταξίδι του σε όλους τους δυνατούς προορισμούς που μπορεί να επισκεφτεί. Να δει φωτογραφίες από τα μέρη, λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες κάθε εκδρομής, όπως και να συγκρίνει τις επιλογές του για να εντοπίζει την εκδρομή που του ταιριάζει περισσότερο. Πέρα από το να δει και να μοιραστεί την εμπειρία με τους φίλους του μπορεί να αγοράσει online το εισιτήριό του όπως και να γνωρίζει live τη διαθεσιμότητα για αυτά τα δρομολόγιο. Με ένα μόνο κουμπί μπορεί να ξεκινήσει το ταξίδι του. Εμείς αναλαμβάνουμε να τον ενημερώσουμε μέσω email για όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του όπως και να τον καθοδηγήσουμε στο σημείο εκκίνησης της εκδρομής με χάρτη. Πριν, κατά και μετά το ταξίδι του η hopwave είναι δίπλα του για να τον βοηθήσει με οποιαδήποτε τυχόν ανησυχία του και να αναλάβει πλήρως την επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του καραβιού. Μετά το ταξίδι επικοινωνούμε άμεσα με κάθε ταξιδιώτη για ανατροφοδότηση σχετικά με την εμπειρία του ώστε να μπορούμε να κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις στην υπηρεσία που προσφέρουμε.

Από την άλλη προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες και τις εταιρίες που εκτελούν αυτές τις εκδρομές ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης των κρατήσεών τους και άμεση ενημέρωση για κάθε νέα τους κράτηση. Πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε πλέον μαζί με τους παρόχους των εκδρομών για να καλύψουμε όλες τους τις ανάγκες ώστε να μπορούν αυτοί να αφοσιωθούν στις υπηρεσίες τους και τους επισκέπτες τους χωρίς άγχος για την πληρότητά τους.

MadeinGreece.news: Ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Hopwave συγκριτικά με πλατφόρμες αντίστοιχου περιεχομένου;

Το hopwave κάνει focus στις ημερήσιες και πολυήμερες κρουαζιέρες γιατί εκεί εντοπίσαμε το μεγαλύτερο κενό. Παρόμοιες υπηρεσίες κάλυπταν ανάγκες σε άλλου είδους εκδρομές και δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στους δικούς μας συνεργάτες. Εμείς γνωρίζοντας αυτούς τους ανθρώπους είδαμε πως υπάρχει και όρεξη και ανάγκη για βελτίωση των εργαλείων που χρησιμοποιούν καθημερινά. Τα περισσότερα δρομολόγια που εξυπηρετούμε είναι μοναδικά και βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή μόνο μέσω του hopwave. Σχεδιάζοντας με αυτούς τους ανθρώπους στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε αλλά πρώτα είναι σημαντικό να καλύψουμε όσο μπορούμε τις ανάγκες αυτών.

MadeinGreece.news: Ποια νησιά εξυπηρετεί η πλατφόρμα σας;

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε Σποράδες, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Βόρειο Αιγαίο, Ιόνιο, Χαλκιδική και Σαρωνικό με πάνω από 80 ημερήσιες εκδρομές σε 70+ προορισμούς σε περισσότερα από 30 νησιά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μιας και η Ελλάδα είναι ιδανική χώρα για την υπηρεσία που προσφέρουμε, επειδή υπάρχουν ακόμα πολλοί προορισμοί προσβάσιμοι μόνο με μικρά καράβια, που δυστυχώς δεν ανακαλύπτουν εύκολα οι ταξιδιώτες.

MadeinGreece.news: Η εφαρμογή σας ακούγεται “εποχική”-κυρίως καλοκαιρινή… Τι προβλέπεται για τους χειμερινούς μήνες;

Η εφαρμογή μας είναι άκρως καλοκαιρινή. Για το χειμώνα στόχος μας είναι να βρεθούμε με το hopwave σε κάποια ξένη αγορά που θα έχει καλοκαίρι όταν εμείς έχουμε χειμώνα… Όπως μας αρέσει να λέμε “It’s always summer somewhere!”. Πάντα κάπου είναι καλοκαίρι και αν καταφέρουμε να ζούμε μόνο καλοκαίρια τότε θα έχουμε πετύχει ένα μεγάλο μας στόχο ως εταιρία!

MadeinGreece.news: Πότε ξεκινήσατε και πως έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα οι τουρίστες;

Ξεκινήσαμε ως ιδέα το καλοκαίρι του ’15. Το ίδιο καλοκαίρι ετοιμάσαμε την δοκιμαστική μας έκδοση και το καλοκαίρι του ’16 γίναμε εταιρία. Η ανταπόκριση που είδαμε από την πρώτη κιόλας χρονιά συνεχίζεται και μας δίνει δύναμη να προχωράμε και να ετοιμάζουμε συνεχώς μεγαλύτερες προσπάθειες. Αυτή τη στιγμή έχουμε εξυπηρετήσει είτε ως μηχανή αναζήτησης εκδρομών είτε ως σύστημα κρατήσεων περισσότερους από 3000 ανθρώπους και σκοπός μας είναι μαζί τους να σχεδιάσουμε ένα προϊόν που θα εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες τους και ως hopwave να προσφέρουμε ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα είμαστε πρώτα εμείς περήφανοι.

MadeinGreece.news: Μιλήστε μας για τις διακρίσεις που έχετε λάβει μέχρι τώρα. Σε ποιους διαγωνισμούς έχετε συμμετάσχει και τι σημαίνουν αυτές οι διακρίσεις για την εξέλιξή σας;

Οι διακρίσεις μας ήρθαν ως αποτέλεσμα συνεχούς τριβής με το startup οικοσύστημα στην Ελλάδα. Προσπαθούσαμε συνεχώς να προκαλούμε την ιδέα μας και να λαμβάνουμε ανατροφοδότηση και κριτική για τη δουλειά μας. Αυτές οι προσπάθειες μας πρόσφεραν κάποια βραβεία, άλλα χρηματικά και άλλα σε υπηρεσίες, αλλά το κύριο όφελος όλων αυτών ήταν οι γνωριμίες που κάναμε σε αυτά τα δύο χρόνια, αλλά και η υποστήριξη που δεχτήκαμε από φορείς όπως το Impact HUB που μας φιλοξένησε το πρώτο μας καλοκαίρι, το Bluegrowth που κάνει focus στη θαλάσσια οικονομία και μας έκανε να δούμε ακόμη πιο σοβαρά τη δουλειά μας, το Orange Grove που ήταν ο πρώτος συνεργατικός χώρος όπου εργαζόμασταν, το The Cube Athens που ήταν το πρώτο μας γραφείο, το Disrupt Greece και το Fortune Greece με την τελευταία μας διάκριση, όπως και προσφάτως το EGG, τη θερμοκοιτίδα νεοφυούς επιχειρηματικότητας της Eurobank. Άλλο φορείς που υποστήριξαν την πορεία μας είναι το NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας και ο SETE μέσα από το CrowdHackathon Tourism και το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου που με την οικονομική του ενίσχυση βοήθησε να “επιβιώσουμε” τον πρώτο μας χρόνο.

MadeinGreece.news: Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Τα περισσότερα βήματα μιας startup εταιρίας είναι δύσκολα. Η αρχή μέχρι να εκπαιδευτούμε στις ανάγκες μιας επιχείρησης ήταν μια πολύ δυνατή πρόκληση για την ομάδα όπως και η φάση που διανύουμε τώρα ως εταιρία που αφορά την απόλυτη κατανόηση και αναγνώριση του ιδανικού πελάτη. Στιγμές αποθάρρυνσης δε θα έλεγα πως είχαμε, κυρίως επειδή είχαμε συνεχώς ο ένας τον άλλο για να αλληλοϋποστηριζόμαστε στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζαμε μέσα σε αυτούς τους μήνες. Εδώ νομίζω αξίζει να ξανά τονίσουμε τη σημαντικότητα της ομάδας σε αυτή την πορεία γιατί η αρχή μιας startup επιχείρησης χωρίς οικονομική άνεση και χωρίς δυνατό δίκτυο στο χώρο που δραστηριοποιείται θέλει γερά νεύρα και πολύ αντοχή!

MadeinGreece.news: Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Το hopwave είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν μιας και ξεκίνησε σε μια αγορά που μπορεί όχι απλά να το υποστηρίξει, αλλά να το τονώσει σημαντικά! Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και σε άλλες αγορές, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε στη διάθεσή μας πανέμορφο υλικό στα ελληνικά νησιά και πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να μπορέσουμε να εξελίξουμε την αγορά και να κάνουμε την Ελλάδα έναν αξέχαστο προορισμό ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες!

MadeinGreece.news: Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το Hopwave; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Αυτή τη στιγμή κάνουμε focus στις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους συνεργάτες μας. Όσο μας αρέσει να ονειρευόμαστε το hopwave ως τη βέλτιστη λύση για όσους προσφέρουν θαλάσσιες εκδρομές και για κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να ανακαλύψει νέα μέρη στα νησιά που επισκέπτεται, τόσο προσπαθούμε να πλανάρουμε στρατηγικά το κάθε επόμενό μας βήμα. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο εξέλιξης και έχουμε θέσει στόχους που απαιτούν χρόνια για να μπορέσουν να υλοποιηθούν, αλλά το σημαντικό είναι να παραμένουμε προσγειωμένοι και να μπορούμε να δούμε καθαρά την επόμενη μέρα. Σχεδιάζουμε τη δουλειά μας σε βάθος μηνών και κάνουμε πλάνο εκτέλεσης σε βάθος εβδομάδας. Αυτό μας δίνει ταχύτητα, σιγουριά, την ευελιξία να προσαρμοζόμαστε σε κάθε αλλαγή και τη δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε άμεσα και δυναμικά σε ότι εμφανιστεί κατά την καλοκαιρινή σεζόν.

Who is Who

Η ομάδα μας αποτελείται από το Γιώργο Πιλπιλίδη, υπεύθυνο για τις επικοινωνίες, τις πωλήσεις και το σχεδιασμό του business και των οικονομικών μας, και το Γιώργο Σιάτρα που είναι focused στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας και των εργαλείων που προσφέρουμε. Μηχανικοί Υπολογιστών, tech freaks και geeks και οι δύο έχοντας σπουδάσει πληροφορική στο Βόλο και την Πάτρα αντίστοιχα, και μανιακοί λάτρεις των ταξιδιών, είτε είναι για να “αδειάσει” το κεφάλι μας είτε για να “γεμίσει” με νέες ιδέες. Η ομάδα μας συμπληρώνεται από αρκετούς συνεργάτες και άτομα που μοιράζονται το όραμά και τους στόχους μας.

Info: Hopwave / Facebook / Twitter / Instagram / Pinterest / LinkedIn / Flickr / Snapchat

Το άρθρο αναρτήθηκε και στο eirinika.gr στις 14 Ιουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top