skip to Main Content

NewLaw.gr: Η πρώτη πλατφόρμα online νομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα – Ο δικηγόρος “έρχεται” στο σπίτι ή την επιχείρησή σας (Αποκλειστικό)

Ο νέος τρόπος παροχής νομικών υπηρεσιών έχει όνομα και λέγεται NewLaw.gr. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα παροχής online νομικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και είναι δημιούργημα δύο μάχιμων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, του Βίκτωρος Τσιλώνη και της Αυγής Βογιατζόγλου. Ακολουθώντας τις επιταγές της ψηφιακής εποχής και του βεβαρημένου με υποχρεώσεις προγράμματος οι δύο καταξιωμένοι νομικοί αποφάσισαν να προσφέρουν σε ιδιώτες αλλά και επιχειρήσεις νομικές υπηρεσίες σε μία σειρά υποθέσεων εύκολα και γρήγορα, μηδενίζοντας το κοντέρ που μετρά χρόνο και αποστάσεις.

Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης μπορεί να διευθετήσει την υπόθεση που τον απασχολεί ακόμη και από την άνεση του σπιτιού του και αντίστοιχα η NewLaw να ολοκληρώσει τις εργασίες εξοικονομώντας και χρόνο από τις περιττές συναντήσεις, αλλά και χρήμα για τον πελάτη σε σχέση με την παροχή νομικών υπηρεσιών με τον συνηθισμένο τρόπο.

Η ιδέα για την δημιουργία της πλατφόρμας άρχισε να γίνεται πράξη το 2013 και βασίστηκε στην ανάγκη να εκσυγχρονιστούν οι νομικές διαδικασίες και να ακολουθήσουν τους ρυθμούς άλλων σύγχρονων διεργασιών, όπως οι χρηματικές συναλλαγές, που σήμερα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των περισσότερων από εμάς.

Ο Βίκτωρ Τσιλώνης και η Αυγή Βογιατζόγλου μίλησαν στο MadeinGreece.news για την «γέννηση» της NewLaw, την πορεία της μέχρι σήμερα και το όραμά τους.

MadeinGreece.news: Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της πλατφόρμας NewLaw.gr; Πως γεννήθηκε η ιδέα; Πώς φτάσατε μέχρι εδώ; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση;

Βίκτωρ Τσιλώνης: Η ιδέα της δημιουργίας πρότυπης πλατφόρμας παροχής νομικών υπηρεσιών από το διαδίκτυο γεννήθηκε το 2008, αλλά η διαδικασία υλοποίησής της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πρωτότυπο σε μια εποχή που οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται οι σύγχρονες συναλλαγές και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των περισσότερων από εμάς.

Η διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος περιλάμβανε περισσότερα στάδια, από τον σχεδιασμό της σελίδας, την κατοχύρωση της ιδέας και του ονόματος, την ομαλή λειτουργία του προγράμματος, την επίτευξη άμεσης επικοινωνίας με τους χρήστες της, την ασφαλή χρήση, ώστε να διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα κτλ.

MadeinGreece.news:  Tι ακριβώς είναι η NewLaw;

Αυγή Βογιατζόγλου: Η καινοτόμος και πανευρωπαϊκά κατοχυρωμένη πλατφόρμα NEWLAW που ανήκει στη δικηγορική εταιρεία Τσιλώνης-Βογιατζόγλου (με το διακριτικό τίτλο) NEWLAW σου επιτρέπει να ξεκινήσεις την επίλυση της νομικής υπόθεσης που σε απασχολεί από το σπίτι ή την επιχείρησή σου για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα!

MadeinGreece.news: Η λέξη “Νew” στο όνομα της πλατφόρμας που παραπέμπει; Τι νέο φέρνετε στις νομικές υπηρεσίες;

Β.Τ.: Οι νομικές υπηρεσίες μέχρι σήμερα ήταν χρονοβόρες. Για να φτάσει μία υπόθεση στα δικαστήρια απαιτούνταν αρκετά ραντεβού ανάμεσα σε εσένα και το δικηγόρο που συνήθως γίνονταν κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων. Όλη αυτή η διαδικασία σου προκαλούσε άγχος γιατί ξόδευες τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο σου και τα χρήματά σου σε πολλά τηλεφωνήματα, μετακινήσεις και ραντεβού. Όλη αυτή η διαδικασία όμως μπορεί να απλοποιηθεί και να επιταχυνθεί!

Σήμερα, η δικηγορική μας εταιρεία NEWLAW για πρώτη φορά στην Ελλάδα «αγκαλιάζει» τις τεχνολογικές εξελίξεις και σε φέρνει πιο κοντά στο δικηγόρο κάνοντας την επικοινωνία άμεση και γρήγορη. Έτσι, επιταχύνεται η επίλυση της νομικής υπόθεσης που σε απασχολεί. Συγκεκριμένα, ως Έλληνας πολίτης ή ομογενής του εξωτερικού ξεκινάς αμέσως την επίλυση της νομικής σου υπόθεσης από την άνεση του σπιτιού ή των γραφείων της επιχείρησης σου μέσω της πλατφόρμας NEWLAW.

MadeinGreece.news: Πως λειτουργεί και τι υπηρεσίες παρέχετε;

Α.Β. Μέσα σε δύο λεπτά μπορείς να εγγραφείς δωρεάν στην πλατφόρμα και να ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς!

Να πώς ακριβώς λειτουργεί:

Α. Κάνεις Δωρεάν Εγγραφή ή αν είσαι ήδη μέλος συνδέεσαι στην πλατφόρμα

Β. Κατόπιν επιλέγεις την Υπόθεσή Σου

Πηγαίνεις από το κεντρικό μενού στο πεδίο «Η υπόθεσή σου» και επιλέγεις τη γενική κατηγορία που σε ενδιαφέρει (π.χ. οικογενειακές υποθέσεις, ιδιωτικά συμφωνητικά, διαταγές πληρωμής κ.ά.). Έπειτα κάνεις κλικ στην υπόθεση που σε απασχολεί (π.χ. συναινετικό διαζύγιο, μίσθωση κατοικίας, διαταγή πληρωμής κ.ά.). Βλέπεις αναλυτικά την τιμή και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και πατάς «Δημιουργία».

Γ. Απαντάς σε Ερωτήσεις, Επισυνάπτεις Δικαιολογητικά και πληρώνεις ηλεκτρονικά

Δ. Ολοκλήρωση Εργασιών-Δημιουργία και Έγκριση Νομικού Κειμένου

Εμείς συντάσσουμε το νομικό έγγραφο που αφορά την υπόθεσή σου (δικόγραφο, ιδιωτικό συμφωνητικό κλπ.) και μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες σου το παραδίδουμε ηλεκτρονικά για να το διαβάσεις και να το εγκρίνεις.
Οι νομικές υπηρεσίες που είναι σήμερα διαθέσιμες στην πλατφόρμα NEWLAW καλύπτουν ήδη ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων (συναινετικό διαζύγιο, διαταγές πληρωμής, μισθωτήρια συμβόλαια, μηνύσεις, ιδιωτικά συμφωνητικά πάσης φύσης κ.ά.), ωστόσο η πλατφόρμα διευρύνεται διαρκώς ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών-επιχειρήσεων.

Αξίζει ωστόσο να τονιστεί ότι υπάρχουν και αρκετές άλλες υποθέσεις στις οποίες η δικηγορική μας εταιρεία εξειδικεύεται αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα, όπως παραδείγματος χάριν η σύσταση ανώνυμης εταιρείας (που γίνεται βέβαια σε συνεργασία με συμβολαιογράφο) ή οι υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών (Ν. 3869/2010 – «νόμος Κατσέλη»), για τις οποίες έχουμε πλήθος δικών μας δημοσιευμένων νικηφόρων αποφάσεων στη μεγαλύτερη ηλεκτρονική βάση δεδομένων της NOMOS. Αξίζει να σημειωθεί ότι η NOMOS είναι η βάση δεδομένων που συμβουλεύεται καθημερινά η συντριπτική πλειοψηφία των νομικών της χώρας μας (εισαγγελείς, δικαστές και δικηγόροι).

MadeinGreece.news: Πότε ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας και από τότε πόσες υποθέσεις έχουν προχωρήσει ή και διευθετηθεί μέσω αυτής;

Β.Τ.: Η πλατφόρμα ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010. Έχει περίπου 500 εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ από αυτούς έχουν προωθήσει και περατώσει την υπόθεσή τους μέσω αυτής οι 50.

MadeinGreece.news: Σε ποιους απευθύνεστε;

Α.Β.: Η πλατφόρμα NEWLAW καθώς και όλες οι νομικές μας υπηρεσίες απευθύνονται τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες. Για τις επιχειρήσεις υπάρχουν ειδικά πακέτα συνεργασίας.

MadeinGreece.news: Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι Έλληνες με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες; Τολμούν να ζητήσουν νομικές συμβουλές μέσω της πλατφόρμας ή προτιμούν την δια ζώσης συνάντηση;

Β.Τ.: Κατά κανόνα οι Έλληνες δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάτι το οποίο δεν αφορά όμως μόνο τις νομικές υπηρεσίες. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που αλλάζει σταδιακά και όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που υποβάλλουν στην ιστοσελίδα μας ερωτήσεις σε σχέση με τα νομικά ζητήματα που τους αφορούν.

MadeinGreece.news: Τι έχει να κερδίσει κάποιος χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα σας; Ποια τα πλεονεκτήματα από τη χρήση της σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο παροχής νομικών υπηρεσιών;

Α.Β.: Αναλυτικά, ως χρήστης της καινοτόμου πλατφόρμας NEWLAW κερδίζεις σε:

  • Χρόνο
    γιατί γλιτώνεις άσκοπες μετακινήσεις και ραντεβού με το δικηγόρο.
  • Χρήμα
    γιατί οι τιμές των νομικών υποθέσεων της πλατφόρμας NEWLAW είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο παροχής νομικών υπηρεσιών. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνονται σημαντικά τα ραντεβού με τους δικηγόρους της NEWLAW.
  • Κόπο και Άγχος
    γιατί ακολουθείς απλά βήματα με βάση τις οδηγίες που σου δίνουμε και κάνεις τα πάντα ηλεκτρονικά από την άνεση του σπιτιού ή των γραφείων της επιχείρησής σου. Έτσι, απασχολείσαι πολύ λιγότερο με τη νομική σου υπόθεση απ’ ότι θα συνέβαινε αν ακολουθούσες τον παραδοσιακό τρόπο παροχής νομικών υπηρεσιών (άσκοπα ραντεβού, μετακινήσεις και τηλεφωνήματα με το δικηγόρο).
  • Οργάνωση και Αμεσότητα
    γιατί έχεις το προσωπικό σου προφίλ online στο οποίο συνδέεσαι μέσω σταθερού υπολογιστή, laptop, tablet και κινητού τηλεφώνου. Μέσα από αυτό βλέπεις τις επιδόσεις, το δικάσιμο, το πινάκιο, τις πληροφορίες που αφορούν το ακροατήριο, τη συζήτηση της υπόθεσής σου στο δικαστήριο καθώς και τη δικαστική απόφαση.
  • Ταχύτητα
    γιατί ξεκινάς αμέσως την επίλυση της νομικής σου υπόθεσης από το χώρο σου και εμείς με τη σειρά μας συντάσσουμε το νομικό έγγραφο που αφορά την υπόθεσή σου (δικόγραφο, ιδιωτικό συμφωνητικό κ.λπ.) και μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες σου το παραδίδουμε στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο για να το διαβάσεις και να το εγκρίνεις.
  • Προσωπική Επαφή
    γιατί είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή μέσω ραντεβού ή τηλεδιάσκεψης.
  • Αποτελεσματικότητα
    γιατί εμπιστεύεσαι μία έμπειρη δικηγορική εταιρεία με επιτυχίες σε ένα μεγάλο εύρος νομικών υποθέσεων σε όλη την Ελλάδα.

MadeinGreece.news: Ένα θέμα αρκετά λεπτό στις νομικές υποθέσεις είναι και τα προσωπικά δεδομένα. Εσείς πως διασφαλίζετε την προστασία τους όπως και την ασφάλεια των πληρωμών που θα γίνουν μέσω της πλατφόρμας;

Β.Τ.: Η προστασία των προσωπικών σου δεδομένων αποτέλεσε για μας το σημαντικότερο στάδιο του σχεδιασμού της πλατφόρμας NEWLAW. Δες πώς εξασφαλίσαμε:

Ασφάλεια των Προσωπικών σου Δεδομένων
Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η πλατφόρμα NEWLAW λειτουργεί με το ανώτατο SSL (SSL Extended Validation), δηλαδή ένα πρωτόκολλο ασφαλείας για τη μετάδοση ευαίσθητων δεδομένων στο διαδίκτυο το οποίο χρησιμοποιούν τράπεζες, οργανισμοί ασφαλείας και πολυεθνικές εταιρείες.

Ασφάλεια των Συναλλαγών σου
Όλες οι διαδικτυακές συναλλαγές των χρηστών της NEWLAW γίνονται με διασύνδεση στο σύστημα της ηλεκτρονικής τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς (www.winbank.gr), το οποίο έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις, και έχει υψηλότατες προδιαγραφές ασφαλείας. Συνεπώς, εμείς δεν διατηρούμε, δεν επεξεργαζόμαστε και δεν γνωρίζουμε οποιαδήποτε δεδομένα οικονομικού χαρακτήρα. Έτσι, ενδεικτικά, ο αριθμός της κάρτας, το όνομα του δικαιούχου, η ημερομηνία λήξης της κ.ά. γνωστοποιούνται μόνο στην Τράπεζα και η NEWLAW δεν έρχεται καθόλου σε επαφή μαζί τους. Εναλλακτικά μπορείς να πληρώσεις και μέσω του διεθνώς αναγνωρισμένου συστήματος πληρωμών PayPal ή περισσότερο παραδοσιακά με τραπεζικό έμβασμα.

MadeinGreece.news: Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που αντιμετωπίσατε στην διαδρομή σας; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Α.Β.: Εν μέσω οικονομικής κρίσης οποιαδήποτε απόπειρα νέου εγχειρήματος ενέχει σίγουρα ρίσκο. Επομένως το πρώτο και πιο δύσκολο βήμα ήταν μάλλον η ίδια η απόφαση υλοποίησης της πλατφόρμας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μετά και τις τελικές δοκιμές η καινοτόμος πλατφόρμα της Newlaw παρουσιάστηκε τελικά στο ευρύ κοινό στα τέλη του 2015, ενώ οι προσπάθειες ευρύτερης δημοσιοποίησης της ύπαρξής της ξεκίνησαν στις αρχές του 2016 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, χωρίς εκ των πραγμάτων να είμαστε σε θέση να διαθέσουμε τα εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για την τηλεοπτική διαφήμισή της. Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα ζητήματα αυτής της περιόδου που προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε νικηφόρα, με φαντασία και συνάμα ρεαλισμό.

MadeinGreece.news: Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Β.Τ.: Είμαστε η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που παρέχει πρότυπες νομικές υπηρεσίες μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Τόσο οι εμπνευστές της, όσο και οι σχεδιαστές, οι δημιουργοί της και οι ιδιοκτήτες της, είναι στη πλειοψηφία τους Έλληνες (95%). Ορισμένες πλατφόρμες με ανάλογο περιεχόμενο λειτουργούν αυτή τη στιγμή και στο εξωτερικό, καμία όμως από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε δε διαθέτει τη καινοτομία και τη πολυπλοκότητα της NEWLAW, ως προς τη διαδικασία, το εύρος των υποθέσεων και τη διαδραστικότητα που προσφέρει στον χρήστη.

Αναμφισβήτητα, είναι πολύ σημαντική η μέσω του ιστότοπού σας προβολή στους απανταχού Έλληνες της δημιουργικότητας και της επινοητικότητας που διαθέτουμε ως έθνος, είτε πρόκειται για ένα προϊόν, μία ιδέα είτε κάποιο επίτευγμα. Συγχαρητήρια για το εγχείρημά σας και σας ευχαριστούμε που θελήσατε μέσω του site να προβάλλεται και τη δική μας ιδέα. Ευχόμαστε ολόψυχά καλή επιτυχία στη καινούρια σας αρχή.

MadeinGreece.news: Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η NewLaw; Ποιους στόχους έχετε για αυτό; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Α.Β.: Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Σίγουρα υπάρχουν σχέδια ώστε σταδιακά η πλατφόρμα να γίνει ακόμη πιο γνωστή και να μη διστάζει κανείς για κάθε νομικό ζήτημα που τον αφορά, να τη χρησιμοποιήσει. Στόχος αποτελεί η ανάδειξη της αυτοτέλειάς της, με την έννοια ότι ο καθένας από οποιοδήποτε σημείο της χώρας ή του εξωτερικού, μπορεί κάθε στιγμή της ημέρας, όποτε ο ίδιος το επιθυμεί, να ολοκληρώσει ένα μεγάλο όγκο των διαδικασιών, από τον υπολογιστή του, στο σπίτι του. Είναι αυτονόητο πως αυτό δεν ακυρώνει σε κανένα βαθμό τη διαπροσωπική επικοινωνία και συνεργασία. Η πλατφόρμα στόχο έχει την διευκόλυνση των χρηστών της, την εξοικονόμηση χρόνου και δαπανών. Λειτουργεί υπέρ της αποτελεσματικότερης και γρηγορότερης διαπεραίωσης μίας υπόθεσης, που αποτελεί και τη φιλοσοφία μας.

Who is Who

Βίκτωρ Τσιλώνης: Είμαι μάχιμος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με πλούσια εμπειρία σ’ ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων αστικού, εμπορικού, ποινικού και εργατικού δικαίου. Είμαι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, με αξιόλογη δικαστική εμπειρία ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2014 το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο λαμβάνοντας υπ’ όψη και την εμπειρία μου από τη δίκη Μιλόσεβιτς με διαπίστευσε ως τον πρώτο Έλληνα δικηγόρο που είναι ικανός να συμμετέχει στην υπεράσπιση κατηγορουμένων ή εκπροσώπηση θυμάτων ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (assistant to counsel). Επιπλέον, μετά τη θέσπιση του Ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά («νόμος Κατσέλη»), εξειδικεύτηκα ως μέλος του νομικού τμήματος της ένωσης καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ Θεσσαλονίκης για δύο έτη στα ακανθώδη ζητήματα της υπερχρέωσης των πολιτών. Είμαι διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2017 η διδακτορική μου διατριβή με θέμα «Η δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», εκδόθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη.

Αυγή Βογιατζόγλου: Είμαι μάχιμη δικηγόρος Θεσσαλονίκης, παρέχω νομικές υπηρεσίες σε εταιρίες τόσο σε συμβουλευτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο και αναλαμβάνω το σύνολο των εταιρικών τους υποθέσεων. Παρέχω υπηρεσίες σχετικές με ένα μεγάλο εύρος θεμάτων εταιρικού δικαίου συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της σύνταξης καταστατικών, πρακτικών διοικητικών συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων. Διαθέτω εμπειρία στο αντικείμενο των εταιριών όντας η ίδια νομικός σύμβουλος, εταίρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων. Παρέχω έτσι υπηρεσίες έχοντας υπόψη ότι οι πελάτες δεν έχουν ανάγκη από δικηγόρους που απλώς γνωρίζουν το νόμο και τους πληροφορούν για αυτόν, αλλά από δικηγόρους με εξειδίκευση, που αντιλαμβάνονται το όραμά τους και βοηθούν στην επίτευξή του με αποτελεσματικό τρόπο.

Info: www.newlaw.gr / Facebook / TwitterYouTube / LinkedIn

Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στο eirinika.gr στις 04 Ιουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top