skip to Main Content

Novum: Το πρώτο ελληνικό 360° Virtual Reality Animation είναι γεγονός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η nous Animation, μια ομάδα φοιτητών που δημιουργεί κινούμενα σχέδια, αποφασισμένη να φέρει κάτι νέο στον Ελληνικό χώρο του Animation δημιουργεί το “novum”,το πρώτο 360° Virtual Reality (Εικονική Πραγματικότητα) Animation.

Όπως αναφέρει το techyear , o Γιώργος Βαράνος, 20 χρονών, φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Μικέλ Σινανάι, 19 χρονών, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι τα δύο μέλη που αποτελούν την ομάδα της nous Animation. Η μεγάλη τους αγάπη για τη μεγάλη οθόνη από μικρή ηλικία, αλλά και για τα comics σε μεγαλύτερες ηλικίες τους έστρεψαν στην τέχνη της εμψύχωσης: τα Κινούμενα Σχέδια.
Η nous Animation ιδρύθηκε από τους δύο νέους το 2011, οι οποίοι τότε πειραματιζόμενοι με το Animation δημιουργούσαν μικρής διάρκειας animation.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2015 έφτασε η πρώτη επαγγελματική πρόταση από το σεισμολόγο Ηλία Τσιάπα με σκοπό την οπτικοποίηση μιας δικής του θεωρίας περί την προέλευση της Σελήνης με κύριο στοιχείο το Animation.

Εφτά χρόνια αργότερα, λοιπόν, με την ίδια αγάπη να τους διακατέχει και έπειτα από πολλές δημιουργίες συνεχίζουν να δημιουργούν, πάντα σε συνεργασία με καλλιτέχνες και από το εξωτερικό, ενισχύοντας την εικόνα του ελληνικού animation ευελπιστώντας για το καλύτερο.

Αυτή τη φορά πρωτοπωρούν και επιχειρούν κάτι νέο για τα Ελληνικά δεδομένα, το πρώτο Ελληνικό Animation Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality).

Με τη διάθεση του διαδικτύου σχεδόν σε κάθε σπίτι και με τη συνεχή ροή γνώσης και τεχνογνωσίας, είναι αδύνατο, όπως οι ίδιοι λένε, να μη συμβαδίζει η Ελληνική τεχνολογία με αυτή του εξωτερικού. Η Εικονική Πραγματικότητα έχει μπει για τα καλά στον τομέα του Gaming και σιγά σιγά εισχωρεί και στον τομέα του κινηματογράφου, τόσο από μεγάλες εταιρίες παραγωγής, όσο και από μικρές σαν τη nous Animation.

Η δημιουργία αυτού του Animation διήρκησε, παρά τη σύντομη διάρκεια του, έναν ολόκληρο χρόνο και αυτό διότι πρόκειται για μια νέα τεχνολογία της οποίας η υλοποίηση απαιτεί χρόνο έρευνας, εφαρμογής και μεγάλη υπολογιστική ισχύ.

Η ιστορία του “novum” τοποθετείται στο έτος 2031, όπου η Γη ετοιμάζει μια νέα αποστολή στον πλανήτη Ερμή με σκοπό την αναζήτηση κοιτασμάτων νερού. Ο πρωταγωνιστής της αποστολής αυτής είναι ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, το novum. Το ανεπτυγμένο ένστικτο επιβίωσης του και η σπουδαιότητα του ρόλου του, θα το φέρει αντιμέτωπο με το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων.

Το animation αυτό μπορείτε να το βρείτε στο YouTube, τόσο στην απλή του μορφή ως flat Animation, αλλά και ως VR σύντομης διάρκειας. Ολόκληρο το VR Animation θα το βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα της nous Animation στο sellfy.com, η οποία προσφέρει και δώρο γυαλιά VR για να μπορέσετε να απολαύσετε το έργο.

Το μέλλον της nous Animation προβλέπεται γεμάτο νέα -πρωτότυπα για το ελληνικό Animation- βίντεο και νέες συνεργασίες με την ελληνική κοινότητα, ενώ υπάρχει ήδη στα σκαριά μια πρόταση για μικρού μήκους animation από γνωστό συγγραφέα.

Όλα αυτά σε εγχώριο επίπεδο με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής ελληνικού Animation, παρόλο που ο πειρασμός του εξωτερικού και των μεγάλο στούντιο παραμονεύει.

Ωστόσο, το μέλλον εξαρτάται και από τη διάθεση των άνωθεν να στηρίξουν αυτού του είδους τις προσπάθειες.

Δείτε τα video

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top