skip to Main Content

Το success story του Ελληνοελβετού εγγονού του Παπαστράτου: Ο Phillipe Poli από τα καπνά πετυχημένος παραγωγός ελαιολάδου – Χρυσές βραβεύσεις & εξαγωγές ανά τον κόσμο

Η ιστορία του μεγάλη και η εξέλιξή του ως άνθρωπος και ως επιχειρηματίας εντυπωσιακή. Ο Ελληνοελβετός εγγονός του Παπαστράτου έχει αφήσει το δικό του στίγμα στον αγροδιατροφικό τομέα και το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο με το οποίο ασχολείται αποκλειστικά σήμερα, κερδίζοντας τους καταναλωτές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και την Αμερική.

Όταν ήταν νέος ξεκίνησε να σπουδάζει ιατρική για να ακολουθήσει τα χνάρια του –ιταλικής καταγωγής– Ελβετού γιατρού πατέρα του. Η ζωή όμως τα είχε υπολογίσει τα πράγματα αλλιώς για τον Phillipe Poli. Ο ίδιος παράτησε τις σπουδές του, δεν ήθελε ποτέ να γίνει γιατρός και η μοίρα τον φέρνει να συναντά τον παππού τυχαία στο αεροδρόμιο της Λωζάνης και να του ανακοινώνει την απόφασή του. Τότε ο παππούς του με περίσσιο ενθουσιασμό του πρότεινε να ασχοληθεί με τα καπνά στην εταιρεία του κι εκείνος χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα απάντησε αυθόρμητα ναι.

Η πορεία τον βρίσκει στο εργοστάσιο του Παπαπαστράτου στο Αγρίνιο, όπου παρέµεινε ενάµιση χρόνο περνώντας από όλα τα πόστα. Αργότερα εγκαταστάθηκε στα γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά, µέχρι το 2003, οπότε η επιχείρηση πουλήθηκε στην Phillip Moris.

Μετέπειτα η ζωή του πήρε άλλη ρότα και ο Φιλίπ Πόλι πήρε μία άλλη απόφαση ζωής που έμελλε να είναι και καθοριστική. Έχοντας αποκτήσει πολύτιμη πείρα με την ελληνική αγορά και έχοντας εξοικειωθεί με τα προϊόντα που η ελληνική γη τόσο γενναιώδωρα προσφέρει, η προσοχή του στράφηκε για άλλη μια φορά στον πλούτο της και συγκεκριμένα στις ελιές και τα λάδια της.

Αρχικά έκανε κάποιες απόπειρες συνεργασίας µε µεγάλους παραγωγούς, όμως δεν υπήρξαν επιτυχείς. Εκεί ήταν που πήρε την απόφαση να δημιουργήσει τη δική του µονάδα, παράγοντας τα δικά του προϊόντα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος ήθελε να προσδώσει στο ελαιόλαδό του.

Το 2013 τον υποδέχτηκε το νησί της Αίγινας και η Philippos Hellenic Goods ήταν πια γεγονός. Ο ίδιος επέλεξε να ασχοληθεί προσωπικά με το θετικό αγνό ζωοφόρο λάδι ελιάς στη χώρα που το πρωτοτίμησε πριν απο χιλιάδες χρόνια. Και η συνταγή πέτυχε.

Ο συνδυασμός ήταν ο κατάλληλος. Ισχυρές ελληνικές ρίζες και ελβετική ανατροφή και εκπαίδευση, που ήταν η εγγύηση για την αφοσίωσή του στο να παράγει και να διανέμει ενα υψηλά ποιοτικό προϊόν βασιζόμενος σε σταθερές αξίες παραγωγής. Ο ελληνικός του ουρανίσκος αναγνωρίζει αβίαστα την καλή φυσική γεύση, ο ελβετικός του επαγγελματισμός απαιτεί η εργασία να τελείται κάτω απο υψηλά τεχνολογικά κριτήρια και με συνέπεια στη διανομή. Και οι πρώτες σελίδες στο success story του είχαν ήδη γραφτεί.

Ακολούθησε σειρά χρυσών βραβεύσεων σε παγκόσμιους διαγωνισμούς για τα ποιοτικά και γευστικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου του, καθώς και εξαγωγές σημαντικών ποσοτήτων ανά τον κόσμο και κυρίως την Αμερική.

Τα προϊόντα, εκτός από την αδιαµφισβήτητη ποιότητά τους, εσωκλείονται και σε ιδιαίτερα καλαίσθητες συσκευασίες. Στο γνωστό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Premium (PHILLIPOS CLASIC, DELICATE και BIO ) προστέθηκαν η νέα σειρά Greek Land «ένα ευέλικτο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο», ελιές Καλαµών, καθώς και φιστίκι Αιγίνης.

Τα προϊόντα του μοναδικά, όπως και η διαδικασία παραγωγής και τυποίησης που εκτελείται με τις πιο υψηλές προδιαγραφές. Μόνο ο καλύτερος καρπός συλλέγεται απο την ετήσια παραγωγή της γης, τίθεται σε επεξεργασία κάτω απο προσεκτική επίβλεψη με σεβασμό στους παραδοσιακούς τρόπους και αποθηκεύεται κάτω απο ιδανικές συνθήκες ώστε να διατηρηθούν όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Ανάλογη φιλοσοφία εφαρμόζεται και στις εγκαταστάσεις. Η εταιρεία διατηρεί στενή οικολογική σχέση με το περιβάλλον. Τα κτίρια και ο εξοπλισμός εξοικονομούν ενέργεια και είναι αισθητικά συμβατά με τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι μια πρόκληση μέσα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς στην Ελλάδα έχοντας πλήρη επίγνωση οτι απαιτείται σκληρή δουλειά και επιμονή.

Βρείτε τα προϊόντα της Philippos Hellenic Goods στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στο facebook, αλλά και στο Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top