skip to Main Content

Το αγουρέλαιο Milestone γίνεται παγκόσμιο ορόσημο για το ελληνικό λάδι, με συνεχείς βραβεύσεις & εξαγωγές σε όλον τον πλανήτη!

Όταν το 2013, εν μέσω οικονομικής κρίσης ο Κωνσταντίνος Μαμμάσης και η Μπάρμπαρα Ρουσάκη ίδρυσαν την εταιρεία «OF DREAMS AND KNOWLEDGE» και παρήγαν το βιολογικό αγουρέλαιο MILESTONE δεν φαντάζονταν ότι: Το 2015 το MILESTONE τους έχει δύο πιστοποιήσεις υψηλής συγκέντρωσης σε αντιοξειδωτικές ουσίες & ”διεθνή” πορεία μιας και εξάγεται σε Σιγκαπούρη, Γερμανία, Σαουδική Αραβία και πολλές άλλες χώρες!

Ο Κωνσταντίνος Μαμμάσης, μιλάει στο eirinika.gr για την πετυχημένη του πορεία και το αγαπημένο όλων βιολογικό αγουρέλαιο MILESTONE!

Δείτε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Μαμμάση στο eirinika.gr:

  • Η πρόοδος της επιστήμης του ελαιολάδου μας έδωσε μία νέα οπτική αξιολόγησης και συνεχώς ανακαλύπτουμε νέα στοιχεία που συνδέουν ολοένα και περισσότερo την καλλιέργεια και την επεξεργασία με την αυξημένη συγκέντρωση σε αντι-οξειδωτικά στοιχεία στο τελικό παραγόμενο προϊόν
  • Ένα σημαντικό σημείο της καινοτομίας του MILESTONE, όπως παρατηρούμε μέσα από ειδικές χημικές αναλύσεις, είναι η οργανοληπτικά μέτρια έντασή του σε πικρό και πικάντικο, που συνοδεύεται από πολύ υψηλή συγκέντρωση φαινολικών στοιχείων > 700mg/kg. Αυτό τοποθετεί το MILESTONE ως ένα από τα πιο αντι-οξειδωτικά ελαιόλαδα στην Ελλάδα, με διαφοροποιημένο οργανοληπτικό χαρακτήρα. Το σίγουρο είναι πως το ελαιόλαδο και τα μυστικά του μας εκπλήσσουν συνεχώς
  • Η ιδέα μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα συνδυασμό παράδοσης και τεχνολογίας για μία ριζική αλλαγή στον τρόπο αντίληψης και επεξεργασίας της ελιάς, με υψηλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου
  • Δεν αρκεί αποκλειστικά ο μοντέρνος σχεδιασμός, χρειάζεται μία ιστορία η οποία να διαφοροποιεί ένα προϊόν. Απαιτείται βαθύτερη γνώση γύρω από το ελαιόλαδο και τον τρόπο επεξεργασίας του. Χώρος για καλαίσθητο design πάντα θα υπάρχει αλλά όσο ο καταναλωτής ωριμάζει διατροφικά τόσο δυσκολότερη θα γίνεται η τοποθέτηση των προϊόντων στην αγορά, η οποία είναι ήδη πλημμυρισμένη με ελαιόλαδα του εξωτερικού
  • Το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του Ελληνικού ελαιολάδου διεθνώς προτείνοντας ένα διαφορετικό μοντέλο ελαιοποίησης

Ειρήνη Νικολοπούλου: To αγουρέλαιο MILESTONE πήρε πρόσφατα για δεύτερη φορά την πιστοποίηση υψηλής συγκέντρωσης σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Ποια η σημασία της πιστοποίησης αυτής για την ποιότητα του ΜILESTONE και την υγεία του καταναλωτή;

Κωνσταντίνος Μαμμάσης: Ο ισχυρισμός υγείας για ένα ελαιόλαδο είναι το σημαντικότερο κριτήριο αξιολόγησης της ποιότητας του σε σχέση με άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, π.χ. οξύτητα, /kappa κλπ.. Είναι ο δείκτης βάσει του οποίου ο καταναλωτής μπορεί πλέον να ξεχωρίσει και να επιλέξει τα ελαιόλαδα με υψηλες συγκεντρώσεις σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Η πρόοδος της επιστήμης του ελαιολάδου μας έδωσε μία νέα οπτική αξιολόγησης και συνεχώς ανακαλύπτουμε νέα στοιχεία που συνδέουν ολοένα και περισσότερo την καλλιέργεια και την επεξεργασία με την αυξημένη συγκέντρωση σε αντι-οξειδωτικά στοιχεία στο τελικό παραγόμενο προϊόν.

Ο βαθμός αντι-οξειδωτικότητας ενός τροφίμου εξαρτάται από την συγκέντρωση αυτών των αντι-οξειδωτικών στοιχείων, τα οποία έχουν την δυνατότητα να καταπολεμούν την ανάπτυξη των ελευθέρων ριζών.

Οι ελεύθερες ρίζες συμβάλλουν στην οξείδωση του ανθρώπινου οργανισμού ή απλά στην φθορά του, μέσω του σύγχρονου τρόπου ζωής και διατροφής. Ένα τρόφιμο με αποδεδειγμένα υψηλά αντι-οξειδωτικά στοιχεία εναντιώνεται σε αυτή την οξείδωση. Για παράδειγμα, ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο (φαινόλες > 250mg/kg), προστατεύει από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα σημαντικό σημείο της καινοτομίας του MILESTONE, όπως παρατηρούμε μέσα από ειδικές χημικές αναλύσεις, είναι η οργανοληπτικά μέτρια έντασή του σε πικρό και πικάντικο, που συνοδεύεται από πολύ υψηλή συγκέντρωση φαινολικών στοιχείων > 700mg/kg. Αυτό τοποθετεί το MILESTONE ως ένα από τα πιο αντι-οξειδωτικά ελαιόλαδα στην Ελλάδα, με διαφοροποιημένο οργανοληπτικό χαρακτήρα. Το σίγουρο είναι πως το ελαιόλαδο και τα μυστικά του μας εκπλήσσουν συνεχώς.

Ε.Ν: Έχετε επιλέξει ο τρόπος επεξεργασίας του MILESTONE να είναι ένας από τους αρχαιότερους, η μυλόπετρα. Γιατί αποφασίσατε να διατηρήσετε αυτόν τον τρόπο επεξεργασίας και όχι να υιοθετήσετε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο;

Κ.Μ: Ξεκινήσαμε με στόχο την παραγωγή ενός αφυγοκέντριστου αγουρελαίου, όπου συλλέγεται μόνο ο «ανθός». Η μυλόπετρα είναι η μοναδική αργή παραγωγική μέθοδος έκθλιψης του ελαιοκάρπου, γεγονός που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία ενός αργά παραγόμενου, σπάνιου προϊόντος. Η ιδέα μας ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα συνδυασμό παράδοσης και τεχνολογίας για μία ριζική αλλαγή στον τρόπο αντίληψης και επεξεργασίας της ελιάς, με υψηλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου.

Με την υποστήριξη της ΓΑΙΑ και του διαγωνισμού “Re-Inspire Greece from the Youth Up” κατασκευάσαμε ένα καινοτόμο κλειστό σύστημα με μυλόπετρες για τον δραστικό περιορισμό της οξείδωσης κατά την διάρκεια της επεξεργασίας. Είναι η επιτομή της παραδοσιακής μεθόδου ελαιοποίησης και αποτελεί την πρώτη τέτοια προσπάθεια στην χώρα μας. Στόχος μας είναι η αύξηση της αντι-οξειδωτικότητας του αγουρελαίου. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Ε.Ν: Πού μπορούμε να βρούμε το MILESTONE;

Κ.Μ: Το MILESTONE διατίθεται ήδη σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα: Αθήνα (Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής), Κρήτη (Kapsaliana Village Hotel), Σαντορίνη (Santo Wines), Κω (Kos Olive Tree), Ρόδο (Olive Street) και Χαλκιδική (Aroma of Greece).

Ε.Ν: Πού μπορούμε να βρούμε το MILESTONE;

Κ.Μ: Το MILESTONE διατίθεται ήδη σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα: Αθήνα (Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής), Κρήτη (Kapsaliana Village Hotel), Σαντορίνη (Santo Wines), Κω (Kos Olive Tree), Ρόδο (Olive Street) και Χαλκιδική (Aroma of Greece).

Ε.Ν: Η οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε, έχει επηρεάσει καθόλου τον τζίρο της εταιρίας;

Κ.Μ: Η εταιρεία μας είναι νέα στον κλάδο και δημιουργήθηκε εν μέσω κρίσης. Η δυναμική της στον χώρο είναι ενθαρρυντική. Απαιτείται επιμονή και υπομονή για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την πορεία της σε βάθος χρόνου. Η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και ως εκ τούτου η πραγματική δυναμική μίας start-up δεν μπορεί να αξιολογηθεί με τα οικονομικά δεδομένα προηγούμενων χρόνων.

Ε.Ν: Το MILESTOΝΕ έχει ”ταξιδέψει” και εκτός Ελλάδας; Σε ποιες χώρες;

Κ.Μ: Το MILESTONE ήδη εξάγεται στην Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Γερμανία και άλλες χώρες. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε επιλεγμένα καταστήματα φυσικών προϊόντων με ειδική έμφαση στα βιολογικά τρόφιμα. Επίσης, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω των διαδικτυακών καταστημάτων EleniAnna και Yolenis.

Ε.Ν: Πού θα οδηγήσουν τα όνειρα και οι γνώσεις σας; Αυτή τη περίοδο, πειραματίζεστε σε κάτι καινούργιο;

Κ.Μ: Το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του Ελληνικού ελαιολάδου διεθνώς προτείνοντας ένα διαφορετικό μοντέλο ελαιοποίησης. Το MILESTONE είναι η επιτομή αυτής της προσπάθειας, δίνοντας έμφαση στην βιώσιμη, βιολογική αγροτική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία του καταναλωτή .

Η πεποίθησή μας είναι πως απαιτείται μία πιο εξειδικευμένη παραγωγή ελαιολάδου στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι όσοι επιθυμούν να καταναλώσουν έναν σπάνιο χυμό ελιάς με πολλά οφέλη για την υγεία τους. Η νέα μας μονάδα ελαιοποίησης θα έχει ακριβώς αυτό τον χαρακτήρα και θα μπορεί να εξυπηρετήσει ιδιώτες παραγωγούς καθώς και επαγγελματίες στον χώρο. Την παρούσα στιγμή επικεντρωνόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση ofdreamsandknowledge.gr

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Το άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 11 Φεβρουαρίου του 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top