skip to Main Content

Αποκλειστικό – Alelma: “Σαρώνει” ο “made in Greece” τόνος της Αλόννησου – Η Αμαλία Καλογιάννη μας ξεναγεί στις ξεχωριστές γεύσεις που κρύβουν τα βαζάκια της (φώτο)

Το εργαστήρι θαλασσινών γεύσεων Alelma ιδρύθηκε το 2007 στην Αλόννησο από τον Γιώργο Αναγνώστου, με μεγάλη εμπειρία στο εμπόριο ψαριών και την Αμαλία Καλογιάννη με γνώση της Αλοννησιώτικης παράδοσης στην επεξεργασία του τόνου.

Από τότε οι δυο τους φροντίζουν με μεράκι, φροντίδα και πολύ δουλειά , να φτάνει στο πιάτο μας ο εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης τόνος Αλοννήσου Alelma.

Τα βαζάκια της Alelma κρύβουν μέσα τους το πάθος της οικογένειας από την Αλόννησο να φτάνει στα χέρια μας ένα προϊόν που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί “ gourmet” ,αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο όρος σημαίνει «εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης , μοναδικό προϊόν».

Επί παραδείγματι το Tuna belly με δενδρολίβανο σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, είναι ένα προϊόν gourmet.Μέσα στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μαρινάρεται και ωριμάζει μαζί με φρέσκο δενδρολίβανο

Όλα τα προϊόντα Alelma, ωστόσο έχουν πολλά να αποκαλύψουν σε όσους τα δοκιμάσουν.
Το καθένα από αυτά καλύπτει τις διαφορετικές γευστικές ιδιαιτερότητες του κάθε καταναλωτή και σε ταξιδεύει στην ανοικτή θάλασσα της Αλοννήσου.

Μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων περιμένει όποιον δοκιμάσει τα προϊόντα Alelma.

Ζητήσαμε από την κυρία Καλογιάννη να μας μιλήσει για την ιστορία και τα προϊόντα της εταιρείας Alelma.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί θα πάμε μαζί της ένα ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο των γεύσεων Alelma.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης

  • Το εργαστήρι θαλασσινών γεύσεων Alelma Fine Delicatessen δημιουργήθηκε το 2007, σε μια προσπάθεια να διαδώσουμε τη παράδοση του τόπου μας που κληροδοτήθηκε από γενιά σε γενιά.
  • Διαλέγουμε εξ’ ολοκλήρου με το χέρι τα καλύτερα κομμάτια λευκού ή ερυθρού τόνου. Στη συνέχεια, με βάση την παραδοσιακή συνταγή επεξεργαζόμαστε τον τόνο για να δημιουργήσουμε τα εξαιρετικά μας προϊόντα τόνου σε νερό ή λάδι.
  • Το βασικότερο όμως, αυτό που κάνει τα προϊόντα Alelma ιδιαίτερα και κατάλληλα για όλους, άτομα όλων των ηλικιών, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και το σπουδαιότερο γυναίκες που είναι στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ότι έχουν απουσία βαρέων μετάλλων
  • Το κάθε προϊόν μας είναι ξεχωριστό και έχει δημιουργηθεί για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές
  • Όνειρό μας είναι η διατήρηση της παραδοσιακής συνταγής και η εξέλιξή της σε μοναδικά προϊόντα που θα καταστήσουν την επιχείρησή μας αυθεντία του είδουςκαι την Αλόννησο ως τον κατεξοχήν τόπο προέλευσης του ποιοτικού και θρεπτικού τόνου.

 

 

– Ποιο είναι το story/ το αφήγημα πίσω από τη δημιουργία της εταιρείας σας; Ποια η ιδέα. η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

-Το εργαστήρι θαλασσινών γεύσεων Alelma Fine Delicatessen δημιουργήθηκε το 2007, σε μια προσπάθεια να διαδώσουμε τη παράδοση του τόπου μας που κληροδοτήθηκε από γενιά σε γενιά.
Τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου (συνιδρυτές της επιχείρησης), με εμπειρία στο εμπόριο ψαριών και την επεξεργασία τόνου με βάση την παραδοσιακή συνταγή, φτιάξαμε έναν χώρο άρτια εξοπλισμένο ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε την εξαιρετική ποιότητα και γεύση του τόνου στους λάτρεις του καλού φαγητού.

-Μιλήστε μας για τα προϊόντα Alelma . Τι παράγετε, Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής;

-Στο εργαστήριό μας, αξιολογούμε προσεκτικά την πρώτη ύλη και διαλέγουμε εξ’ ολοκλήρου με το χέρι τα καλύτερα κομμάτια λευκού ή ερυθρού τόνου. Στη συνέχεια, με βάση την παραδοσιακή συνταγή επεξεργαζόμαστε τον τόνο για να δημιουργήσουμε τα εξαιρετικά μας προϊόντα τόνου σε νερό ή λάδι.

-Που μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα σας, πως τα διακινείτε στην ελληνική αγορά; Κάνετε ή σκέφτεστε να κάνετε εξαγωγές;

-Τα προϊόντα μας βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε καταστήματα στο εξωτερικό.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τον τόνο Αλοννήσου τόσο ξεχωριστό και ποιο είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τα δικά σας προϊόντα να ξεχωρίζουν;

– Ο τόνος ALELMA είναι σύμμαχος της υγιεινής διατροφής. O τόνος είναι μια πολύ καλή πηγή λιπαρών ω-3. και πρωτεϊνών. Ο τόνος Alelma προέρχεται από την Μεσόγειο και το Αιγαίο, θάλασσες γνωστές για την καθαρότητα των βυθών τους, που κάνουν τον τόνο μας εξαιρετικό για διατροφή ή για ενίσχυση της υγείας και πρόληψη νόσων όπως της στεφανιαίας, καθώς η μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιφλεγμονώδη λιπαρά ωμέγα-3 βοηθάει στη μείωση της ¨κακής ¨χοληστερίνης στις αρτηρίες και στα αιμοφόρα αγγεία.

Σημαντική είναι ακόμη η συμβολή του στην σωστή ανάπτυξη του οργανισμού και στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.
Το βασικότερο όμως, αυτό που κάνει τα προϊόντα Alelma ιδιαίτερα και κατάλληλα για όλους, άτομα όλων των ηλικιών, μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και το σπουδαιότερο γυναίκες που είναι στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι ότι έχουν απουσία βαρέων μετάλλων.

Ως εταιρία έχουμε μια πολύ αυστηρή αξιολόγηση όσων αφορά την προμήθειά μας στην πρώτη ύλη μας.

– Ποιο από τα προϊόντα σας είναι το πιο δημοφιλές; Ποιο είναι το “bestseller”;

-Το κάθε προϊόν μας είναι ξεχωριστό και έχει δημιουργηθεί για να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα προϊόντα μας μπορούν να προσαρμοστούν σε πλήθος συνταγών αλλά και να καταναλωθούν ως ένας ντελικάτος μεζές.

 

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

-Όνειρό μας είναι η διατήρηση της παραδοσιακής συνταγής και η εξέλιξή της σε μοναδικά προϊόντα που θα καταστήσουν την επιχείρησή μας αυθεντία του είδους και την Αλόννησο ως τον κατεξοχήν τόπο προέλευσης του ποιοτικού και θρεπτικού τόνου. Τελευταία προσπάθεια να διευρύνουμε την γκάμα των προϊόντων μας είναι το tuna belly σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με δενδρολίβανο…μια πολλά υποσχόμενη γεύση. Και φυσικά η προσπάθεια δεν σταματά….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top