skip to Main Content

Αποκλειστικό: “Made in Greece” η Hellenic Nature – Δημιουργούν ελληνικά προϊόντα & τα έσοδα πηγαίνουν για καλό σκοπό – Μια αξιέπαινη προσπάθεια (φώτο -βίντεο)

H Hellenic Nature, όπως μαρτυρά και το όνομα της, είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που χρησιμοποιεί τα πολύτιμα δώρα της ελληνικής φύσης για να παράγει αξία την οποία επιστρέφει στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Μια παρέα ανθρώπων που αγαπά τη ζωή, την ευεξία, τη σωματική και ψυχική υγεία δημιούργησε έναν καλαίσθητο και λειτουργικό πολυχώρο με στόχο να γίνει μια στέγη αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Παράλληλα η Hellenic Nature αναδεικνύει ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελληνική Φύση. Και δεν πρόκειται μόνο για τρόφιμα, αλλά και πρωτότυπα καλλυντικά

Ζητήσαμε από τον Μιχάλη Δαρδανελιώτη να μας μιλήσει για το όραμα , τις δράσεις και τους σκοπούς της Hellenic Nature.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας μιλά για την ιδέα πίσω από την δημιουργία της εταιρείας και για την ιστορία της.

Κύρια σημεία της συνέντευξης

  • Η Hellenic Nature αποτελείται από μια παρέα ανθρώπων που αγαπά τη ζωή, την ευεξία, τη σωματική και ψυχική υγεία και μέσα από μεγάλες δυσκολίες δημιούργησε έναν καλαίσθητο και λειτουργικό πολυχώρο με στόχο να γίνει μια στέγη αλληλεγγύης και πολιτισμού.
  • Το 2020 προγραμματίζουμε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο περιβάλλον για το οποίο υπάρχει η Αιγίδα και η στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και άλλων σημαντικών φορέων της χώρας.
  • Η γραφειοκρατία ήταν το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στην πορεία μας
  • Η βάση των προϊόντων μας είναι τα πολύτιμα δώρα της Ελληνικής φύσης, το λάδι, οι ελιές, το κρασί τα βότανα. Η συλλογή των πρώτων υλών γίνεται από δικά μας χωράφια ή από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Τέλος το 100% των κερδών μας τόσο από τα προϊόντα όσο και από τις άλλες δράσεις μας επιστρέφεται σε Ελληνικά ιδρύματα και φορείς που ανακουφίζουν συνανθρώπους μας.
  • Θέλουμε την στήριξη όλων και προσκαλούμε όσους έχουν κοινές αξίες, να γνωρίσουν αυτό που με κόπο και πολύ μεράκι δημιουργήσαμε!

 

-Ποιο είναι το story/ το αφήγημα πίσω από τη δημιουργία της εταιρείας σας; Ποια η ιδέα. η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

-Το Ινστιτούτο Αξιοποίησης Προϊόντων Ελληνικής Φύσης (Ι.Α.Π.Ε.Φ.) είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία παράγει αξία μέσα από τα πολύτιμα δώρα της ελληνικής φύσης, την οποία επιστρέφει εξ ολοκλήρου σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Αποτελείται από μια παρέα ανθρώπων που αγαπά τη ζωή, την ευεξία, τη σωματική και ψυχική υγεία και μέσα από μεγάλες δυσκολίες δημιούργησε έναν καλαίσθητο και λειτουργικό πολυχώρο με στόχο να γίνει μια στέγη αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Ο Πολυχώρος «Hellenic Nature», υψηλής αισθητικής, εμβαδού 1.200 τ.μ. βρίσκεται στην οδό Π. Ράλλη 97 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, σε μία περιοχή εύκολα προσβάσιμη , με τεράστιο parking.

Στο Ι.Α.Π.Ε.Φ έχουμε αναπτύξει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της Ελληνικής φύσης . Πρόκειται για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που έχουν αγαπηθεί από ανθρώπους στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό αφού εξάγονται σε περισσότερες από 10 χώρες.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα προϊόντα αυτά και πιστεύουμε ότι αξίζουν να γίνουν ευρύτερα γνωστά .Εκτός από την ποιότητα τους και την “δίκαιη” τιμή τους θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι τα κέρδη από την διακίνηση τους ανακουφίζουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σκοποί του Ι.Α.Π.Ε.Φ. είναι
•Η δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων .
• Η ενίσχυση των θεσμών αλληλεγγύης στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και η ενίσχυση της απασχόλησης.
• Η ευαισθητοποίηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων.
• Η αναζήτηση υλικοτεχνικών υποδομών από Δημόσιους Φορείς και Κοινωνικούς Εταίρους.
• Η ένωση των προσπαθειών, η συνεργασία και η δικτύωση μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων .
• Η ανάληψη διεθνούς πρωτοβουλίας και συνεργασιών με άλλους αξιόπιστους φορείς όπως, Πανεπιστημιακά Δίκτυα, Επιμελητήρια κ.τ.λ., με στόχο την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης .

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουμε καταφέρει να διοργανώσουμε:

Εκδηλώσεις μεγάλων Ελληνικών αλλά και Πολυεθνικών εταιριών. -Σεμινάρια Μεσογειακής διατροφής με την σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου .

– Παιδικά πάρτι που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.
-Σεμινάρια ισορροπημένης διατροφής σε παιδιά
Εκθέσεις ζωγραφικής μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών.
Συλλογή βιβλίων με το wincancer για δημιουργία βιβλιοθηκών στα ελληνικά νοσοκομεία
Έκθεση Ευχών .Μια πρότυπη και τρυφερή έκθεση για ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Το 2020 προγραμματίζουμε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στο περιβάλλον για το οποίο υπάρχει η Αιγίδα και η στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και άλλων σημαντικών φορέων της χώρας.

-Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

-Τα δύσκολα που συναντήσαμε στην μέχρι τώρα πορεία μας ήταν πρώτα απ’όλα η ελληνική γραφειοκρατία για τα αδειοδοτικά θέματα

Τώρα που έχουν γίνει τα πρώτα βήματα είναι πολύ σημαντικό να γίνουν γνωστά τα προϊόντα ,οι δράσεις και οι στόχοι μας .

– Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

-Νομίζω πιο Ελληνικό δεν γίνεται!
Χρησιμοποιούμε μόνο Ελληνικές πρώτες ύλες .Η βάση των προϊόντων μας είναι τα πολύτιμα δώρα της Ελληνικής φύσης, το λάδι, οι ελιές, το κρασί τα βότανα.

Η συλλογή των πρώτων υλών γίνεται από δικά μας χωράφια ή από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Τέλος το 100% των κερδών μας τόσο από τα προϊόντα όσο και από τις άλλες δράσεις μας επιστρέφεται σε Ελληνικά ιδρύματα και φορείς που ανακουφίζουν συνανθρώπους μας.

-Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

– Πρώτα από όλα ελπίζουμε να υπάρξει μεγαλύτερη δυναμική για τα προϊόντα μας. Ακόμα θέλουμε να μπορέσουμε να έχουμε καθημερινή επισκεψιμότητα .

Να μας εμπιστευτούν οι εταιρείες για εκπαιδευτικά και εταιρικά events.

Να διοργανώσουμε άρτιες και επιτυχημένες εκδηλώσεις, εκθέσεις, φεστιβαλ αλλά και ξεχωριστά, αξέχαστα πάρτι .

Έχουμε έτοιμα δύο projects τα οποία έχουν βάση την δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων από την Ελληνική φύση που με τις κατάλληλες κινήσεις θα δημιουργηθούν εντός του 2020.

Θέλουμε την στήριξη όλων και προσκαλούμε όσους έχουν κοινές αξίες, να γνωρίσουν αυτό που με κόπο και πολύ μεράκι δημιουργήσαμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top