skip to Main Content

Αποκλ. : Η Τerpsi των ελληνικών αγαθών ταξιδεύει στον Κόσμο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΗTerpsi Goods” είναι μια εταιρεία που συσκευάζει διακινεί και εξάγει  μοναδικά ελληνικά διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, που προέρχονται από τους θησαυρούς της ελληνικής γης, που τους καλλιεργούν Έλληνες μικροί παραγωγοί με τις πιο αγνές παραδοσιακές πρακτικές  και χωρίς να αλλοιώνουν τα αυθεντικά χαρακτηριστικά τους.

Η ομάδα της Terpsi Goods, μοιράζεται την αγάπη και το πάθος για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Θέλει να διαδώσει σε όλο τον κόσμο, την αξία της ελληνικής διατροφής και των μοναδικών ποιοτικών προϊόντων που παράγει η ελληνική γη.

Τα προϊόντα της “Terpsi Goods”, περιλαμβάνουν  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  από ελιές της ποικιλίας “Κορωνέικη” που παράγεται στην Κρήτη,  τις μοναδικές στον κόσμο  ελιές Καλαμών,  αγνό θυμαρίσιο μέλι με μοναδικό άρωμα και γεύση που επίσης παράγεται στην Κρήτη.

Επίσης στα προϊόντα της “Terpsi Goods” θα βρούμε κάποια υπέροχα βότανα που φύονται στην κρητική γη, όπως τσάι του βουνούθυμάρι και φασκόμηλο και εξαιρετικά μείγματα ελληνικών μπαχαρικών και αρωματικών φυτών.

Ζητήσαμε από τους τους υπεύθυνους της Terpsi Goods  να μας μιλήσουν για την ιστορία και το όραμα της “Terpsi Goods” και να μας ξεναγήσει στο θαυμαστό κόσμο των μοναδικών γεύσεων της Terpsi.

 

Ποιο είναι το story – το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της επιχείρησης σας; Πώς φτάσατε μέχρι εδώ; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση;

Η λέξη Terpsi προέρχεται από την Ελληνική λέξη τέρψη: Τέρπω = ικανοποιώ και Τέρψη = απόλαυση, ικανοποίηση. Η λέξη αυτή αποτυπώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη θέση που φιλοδοξούμε να έχουν τα προϊόντα μας στη συνείδηση του κόσμου. Στοχεύουμε να προσφέρουμε ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού ώστε να προάγουμε τη διατροφική μας κουλτούρα και να προσφέρουμε γαστρονομική ικανοποίηση. Πέραν όλων αυτών φυσικά, συμβάλλουμε στο να προβληθεί η χώρα μας, η γεωγραφική της υπεροχή ως προς την παραγωγή πρωτογενών αγαθών, αλλά και ο διατροφικός της πολιτισμός.

Την ομάδα της Τέρψη, απαρτίζουν τέσσερις νέοι άνθρωποι. Ο Βασίλης, ο Κωνσταντίνος, ο Γιάννης και η Εβελίνα. Και οι τέσσερις έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα. Όλοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν ταξιδέψει ή διαμείνει κάποιο διάστημα της ζωής τους στο εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το εγχείρημα της Τέρψη δεν αποτελεί (προς το παρόν τουλάχιστον) την κύρια επαγγελματική δραστηριότητα των ανθρώπων αυτών. Αυτό είναι σημαντικό να τονιστεί, καθώς η Τέρψη δεν προέκυψε ως λύση βιοπορισμού, αλλά ως συνέπεια της αγάπης των ανθρώπων αυτών για ό,τι έχει να κάνει με την προβολή και την προώθηση των διατροφικών διαμαντιών της Ελλάδας.

Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί, ότι οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι ούτε καν γνωριζόντουσαν μέχρι πριν ένα-δύο χρόνια! Ήρθαν κοντά ο ένας με τον άλλων, μέσω κοινών προβληματισμών, διαφόρων συγκυριών, αλλά και εξαιτίας της ‘’Θεάς τύχης’’. Μεσολάβησαν ατέλειωτες συζητήσεις μεταξύ τους μέχρι το όνειρο της Τέρψης να λάβει σάρκα και οστά και αρκετοί μήνες προεργασίας και σχεδιασμού, μέχρι τα προϊόντα της Τέρψη να καταστούν διαθέσιμα πριν από περίπου ένα μήνα, αρχίζοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Το δυσκολότερο κομμάτι ίσως του εγχειρήματος μέχρι και σήμερα ήταν να βρεθούν οι πηγές προμήθειας των αγαθών που θα αποτελούσαν μια πρώτη γκάμα προϊόντων για τη Τέρψη. Να βρεθούν δηλαδή οι κατάλληλοι παραγωγοί οι οποίοι να πληρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θέτει η ομάδα μας. Αυτό σημαίνει σταθερή ποιότητα, συνέπεια και αξιοπιστία στη μεταξύ μας συνεργασία και ένα άριστο από κάθε άποψη προϊόν. Επιπλέον, οι περισσότεροι δεν έχουν σχέση με μεγάλες παραγωγικές μονάδες που υποστηρίζουν μεγάλους ομίλους. Πράγμα καθόλου εύκολο αν σκεφτεί κανείς ότι στις μέρες μας δεν είναι πολλοί εκείνοι οι μικρής κλίμακας παραγωγοί οι οποίοι αντιλαμβάνονται τα οφέλη και την προστιθέμενη αξία που αποκτά το προϊόν τους μέσω μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης και προώθησης.

Ωστόσο δεν τρέφουμε αυταπάτες. Καταλαβαίνουμε ότι τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας και ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή ενός δύσκολου και συνάμα υπέροχου ταξιδιού.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Στην προϊοντική μας γκάμα υπάρχουν μόνο προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, τα οποία συνάμα αποτελούν βασικά στοιχεία της παράδοσης του τόπου μας. Καλλιεργούνται, συλλέγονται και τυποποιούνται με τον πλέον παραδοσιακό Ελληνικό τρόπο, ώστε να διατηρούνται έντονες οι τοπικές τους αναφορές και η αυθεντικότητά τους. Ταυτοχρόνως τα πάντα γίνονται τηρώντας απαρέγκλιτα τους σύγχρονους ποιοτικούς κανόνες και τους αυστηρούς κώδικες που θέτουν οι διεθνείς οίκοι και οι ευρωπαϊκές νομοθεσίες.

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η Τerpsi?  ; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Θέλουμε το εγχείρημά μας να καταστεί άμεσα βιώσιμο και με προοπτικές συνεχούς εξέλιξης. Δεν έχουμε θέσει αυστηρούς αριθμητικούς στόχους μακροπρόθεσμα. Δεν έχουμε επενδύσει τεράστια κεφάλαια και στηριζόμαστε αποκλειστικά σε ιδίους πόρους και δυνάμεις. Ίσως ακούγεται ερασιτεχνικό, αλλά είναι το περιβάλλον και η αποδοχή του κόσμου που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα επόμενά μας βήματα. Είναι ωστόσο σίγουρο ότι η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων μας είναι άμεσος στόχος.

Που το βρίσκουμε και με ποιες χώρες του εξωτερικού συνεργάζεστε;

Το προϊόν μας αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας μας: www.terpsigoods.com. Ασφαλώς και θα επιδιώξουμε συνεργασία και με καταστήματα λιανικής σε αγορές του εξωτερικού. Είμαστε στην αγορά μόλις ένα μήνα και κάθε βήμα προς την περαιτέρω επέκταση της Τέρψη, πρέπει να αξιολογείται συνετά και προσεκτικά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top