skip to Main Content

Ξετυλίγοντας την ιστορία της ΙΟΝ αμυγδάλου: H vintage «Βασίλισσα» της Ελληνικής σοκολάτας – Tην απολαμβάνεις σαν την πρώτη φορά (ΦΩΤΟ)

Αν υπάρχει κάτι στη ζωή μας που έχει τη μεγαλύτερη αξία αυτό είναι αναμφισβήτητα οι αναμνήσεις μας. Οι στιγμές που μας καθόρισαν, οι στιγμές που μας συγκίνησαν, οι στιγμές που μας πήγαν ένα βήμα παραπέρα και φυσικά οι τρυφερές στιγμές των παιδικών μας χρόνων.

 

Μέσα σ’ όλη αυτή τη διαδρομή υπήρχε πάντα για τις απλές ή ξεχωριστές ώρες μια καλαίσθητη, κλασσική «μεγαλοκυρία της γεύσης» , αναλλοίωτη από τον χρόνο ,η σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου .

Τυλιγμένη αρμονικά σε μια συσκευασία που παραπέμπει σε ρομαντικές, αγνές εποχές, συνεχίζουμε να την ξετυλίγουμε με το ίδιο πάθος ενώ η γεύση της μας θυμίζει έντονα την παιδική μας αθωότητα. Η ΙΟΝ αμυγδάλου ήταν, είναι και θα είναι η σοκολάτα που μας ταξιδεύει και γλυκαίνει την καθημερινότητά, τη δική μας, των παιδιών μας, του παππού και της γιαγιάς.

 

Γενιές και γενιές έχουν συνδέσει αυτό το όνομα με τις πιο απολαυστικές στιγμές της ζωής τους αφού περισσότερα από 85 χρόνια η ΙΟΝ Αμυγδάλου γράφει ιστορία στις καρδιές των ανθρώπων που αγαπούν τη σοκολάτα.

Η απάντηση στο γιατί παραμένει η «βασίλισσα της Ελληνικής σοκολάτας” είναι εξίσου κλασσική με την εμφάνιση της: αναγνωρίζουν σε κάθε ένα κομματάκι της, την άριστη ποιότητά της, ποιότητα που παραμένει ανέγγιχτη στο πέρασμα των χρόνων.

 

Το πιο αναγνωρισμένο κλαδί αμυγδαλιάς της Ελλάδας συνεχίζει να ανθίζει και να φιγουράρει σε νέες συσκευασίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα και τις ανάγκες της εποχής.

Πρόκειται για την vintage σοκολάτα με ρεκόρ αποδοχής & χιλιάδες followers ανά την Ελλάδα ενώ και οι ξένοι επισκέπτες γρήγορα μαθαίνουν ποια είναι η Νο1 σοκολάτα ποιότητας στην χώρα μας.

Το  “σαν να είναι η πρώτη μου φορά” εκτός από ωραίο σλόγκαν με χιλιάδες likes ευτυχώς ανταποκρίνεται στην αλήθεια γι’αυτό και έγινε διαχρονική viral
συνήθεια .

Το μυστικό της επιτυχίας

Η κλασσική ΙΟΝ αμυγδάλου είναι η σοκολάτα που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους γιατί η συνταγή της παραμένει αυθεντική όσα χρόνια και αν περάσουν ενώ τα συστατικά της ξεχωρίζουν για την εξαιρετική τους ποιότητα.

Η επιτυχία της γεύσης της βασίζεται αναμφισβήτητα στα τραγανά αμύγδαλα που «κρύβονται» αριστοτεχνικά κάτω από στρώσεις «βελούδινης» σοκολάτας προκαλώντας «εκρήξεις απόλαυσης» στον ουρανίσκο.

Αμύγδαλα που έχουν μόνο ελληνική ταυτότητα και είναι επιλεγμένα ένα προς ένα από συγκεκριμένα κτήματα με σωστή γεωργική διαχείριση και προδιαγραφές άριστης ποιότητας.

Η ΙΟΝ έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα καλύτερα αμύγδαλα της Ελλάδας από την περιοχή Συκουρίου του νομού Λαρίσης.

Περίπου το 1/3 των 2.000 τόνων αμυγδάλου που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή ελέγχεται από εξειδικευμένο γεωπόνο και αγοράζεται κάθε χρόνο από την εταιρεία.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που όλα τα αμύγδαλα που «κρύβονται» μέσα σε κάθε κομμάτι της ΙΟΝ Αμυγδάλου είναι το ίδιο τραγανά αφού η εταιρεία ελέγχει όλη τη διαδικασία παραγωγής τους από την αρχή ως το τέλος.


Στη συνέχεια το τραγανό ελληνικό αμύγδαλο με τις ευεργετικές για την υγεία μας ιδιότητες βυθίζεται στην εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα, αποτέλεσμα επιλεγμένων καρπών κακάο που ταξιδεύουν κάθε χρόνο από πολύ μακριά .

 

Έτσι φτάνουν στις εγκαταστάσεις της μοναδικής εταιρείας στην Ελλάδα που έχει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας και κακάο.

Τα κακαόδεντρα είναι συνήθως μικρά και ευδοκιμούν σε εύφορα και καλά στραγγιζόμενα εδάφη στις περιοχές γύρω από τον Ισημερινό.

Ο πολύτιμος καρπός τους, οι σπόροι κακάο, βρίσκονται στο λωβοειδή καρπό τους που συλλέγεται με μαχαίρι. Στη συνέχεια απομακρύνεται ο φλοιός και οι σπόροι φυλάσσονται σε σωρούς ή δοχεία για να ωριμάσουν. Είναι σημαντικό κατά τη συγκομιδή οι καρποί να είναι ώριμοι καθώς μόνο τότε έχουν την καλύτερη γεύση σοκολάτας. Έπειτα οι σπόροι αποξηραίνονται για 5-7 ημέρες στον ήλιο.

Οι αποξηραμένοι σπόροι μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αφού καθαριστούν πολτοποιούνται για να δώσουν ρευστή σοκολάτα.

Η εταιρεία ΙΟΝ ακολουθώντας αυστηρή διαδικασία επιλογής εισάγει καρπούς υψηλής ποιότητας από διάφορες χώρες (Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού, Εκουαδόρ, Μαδαγασκάρη, Τζαμάικα κλπ.) και τους αναμειγνύει, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο μείγμα, αυτό το « χαρμάνι που «απογειώνει» την τελική γεύση της σοκολάτας.

Η ΙΟΝ άλλωστε είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που έχει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας , από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν. Είναι λοιπόν σε θέση να ελέγχει πλήρως την ποιότητα και την ιδιαίτερη γεύση των προϊόντων της. Γι’ αυτό όσα χρόνια και αν περάσουν κάθε κομματάκι από αυτή τη θρυλική σοκολάτα θα είναι μια μικρή στιγμή απόλαυσης, ένας γλυκός πειρασμός με πλούσια γεύση, τραγανό αμύγδαλο και υπέροχο άρωμα που θα μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας…Η πρώτη φορά που δεν σε προδίδει ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top