skip to Main Content

Οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην πρώτη θέση στον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το ελαιόλαδο Gemstone blend evoo (φώτο)

Στην πρώτη θέση του κόσμου βρέθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Συγκεκριμένα, η οικογενειακή επιχείρηση από την Λακωνία κατέλαβε την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων για το 2019 στην κατηγορία Best Condimento Olive Oil, με το ελαιόλαδο Gemstone blend evoo.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό ελαιόλαδο και μια ελληνική εταιρεία που το ιδιοπαράγει αποκλειστικά, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας αυτής για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Το 2018, στην πρώτη θέση είχε βρεθεί το ελαιόλαδο gourmet Majestic blend evoo, πάλι από τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου.

Η κατάταξη αυτή δημοσιεύεται από την World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits (Διεθνή Ενωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών), η οποία συγκεντρώνει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς τυφλής γευσιγνωσίας, κατά την διάρκεια του 2019, για τη γεύση αλλά και την ποιότητά τους.

Φέτος, τα συναγωνιζόμενα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο ήταν 12.092 δείγματα, προερχόμενα από 34 χώρες ελαιοπαραγωγούς και λήφθησαν υπόψιν 31 διεθνείς διαγωνισμοί για την παγκόσμια κατάταξη.

Ταυτόχρονα, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου διακρίθηκαν σε σημαντικές θέσεις και σε άλλες κατηγορίες στην παγκόσμια κατάταξη του WREVOO 2019.

Με την 17η θέση στο κόσμο, ανάμεσα στις 100 καλύτερες εταιρείες παραγωγούς ελαιολάδου παγκοσμίως για το 2019 ( TOP 100 SOCIETIES OF THE WORLD 2019).

Στην κατάταξη των 100 κορυφαίων έξτρα παρθένων ελαιολάδων παγκοσμίως ( TOP 100 EVOO’S OF THE WORLD 2019) βρέθηκε το βιολογικό ελαιόλαδο “Αγουρέλαιο”, ανήκοντας στο 1% των ελαιολάδων που βραβεύτηκαν.

Τα ελαιόλαδα Gemstone blend evoo και βιολογικό Αγουρέλαιο κατατάσσονται στα Evoo of the Year 2019,όπου μόνο το 2 % των συνολικών συμμετοχών βραβευμένων ελαιολάδων από όλο τον κόσμο κατάφερε να φτάσει σε αυτή την πολύ υψηλή βράβευση ( EVOO OF THE YEAR 2019)

Με συνολική βαθμολογία 1219 πόντων, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμώνται με την 2η θέση στις καλύτερες Ελληνικές εταιρείες παραγωγής ελαιολάδου ( RANKING OF COMPANIES OF GREECE 2019)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top