skip to Main Content

Αποκλειστικό – YoguDiet2%: Η επανάσταση στο Greek yogurt με 18,5 gr πρωτεΐνης & 6,5 φορές πιο αντιοξειδωτικό

Είναι το μέλλον στην διατροφή! Τα βιολειτουργικά δεν είναι απλώς ενεργειακά και υγιεινά τρόφιμα. Η σύστασή τους είναι τέτοια ώστε δρουν προληπτικά για τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και θεραπευτικά.

Ένα τέτοιο προϊόν είναι και το YoguDiet 2%, που παράγει και προσφέρει η ελληνική γαλακτοκομική επιχείρηση Longevity Diet Foods. Στην πραγματικότητα το YoguDiet 2% είναι το πρώτο γνήσιο βιο-λειτουργικό προϊόν που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά, υψηλό σε πρωτεΐνες και εμπλουτισμένο μέσω φυσικών διαδικασιών με εκχύλισμα σταφυλιού, πλούσιο σε πολυφαινόλες.

Ένα κεσεδάκι YoguDiet 2% αντιστοιχεί σε ένα πλήρες γεύμα και παρότι έχει χαμηλά λιπαρά δεν υστερεί σε γεύση, αλλά ούτε και στην απόλαυση. Η πολύ ιδιαίτερη σύσταση του συγκεκριμένου γιαουρτιού το καθιστά 6,5 φορές πιο αντιοξειδωτικό από οποιοδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά.

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα την εταιρεία που φέρνει επανάσταση με την δημιουργία βιο-λειτουργικών προϊόντων. Η Άννα Χατζηιωάννου, Managing Director, μίλησε στο MadeinGreece.news.

MadeinGreece.news: Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της επιχείρησης σας;

Άννα Χατζηιωάννου: H Longevity Diet Foods, η διατροφή της μακροζωίας, προσφέρει μια νέα γενιά γαλακτοκομικών προϊόντων, 100% φυσικά με βιολειτουργικές ιδιότητες. Με άλλα λόγια προϊόντα που όχι μόνο είναι υγιεινά αλλά με φυσικά ενεργά συστατικά που προωθούν την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Ο τρόπος να ξεχωρίσουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον ήταν και είναι να μπορέσουμε να ενώσουμε δυνάμεις ανθρώπων με διαφορετικά backgrounds που όλοι μαζί να προσφέρουμε κάτι μοναδικό στον τελικό καταναλωτή.

Η «ομάδα» μας απαρτίζεται από έμπειρα στελέχη μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών που στηρίζουν την προσπάθεια, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο μας. Να προσφέρουμε προϊόντα που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ υγιεινής διατροφής και συμβατικής ιατρικής παράλληλα με υπέροχη γεύσηβελούδινη υφή και όλα αυτά σε προσιτή τιμή, δημιουργώντας μια βιώσιμη καινοτόμα εταιρεία.

MadeinGreece.news: Πώς φτάσατε μέχρι εδώ; Ποια τα στάδια, η αφορμή, η έμπνευση;

Άννα Χατζηιωάννου: Έχοντας ασχοληθεί και παλιότερα με λειτουργικά προϊόντα, είδαμε την ραγδαία ανάπτυξη διεθνώς που υπάρχει στην αγορά του Health & Wellness. Ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της Health & Wellness αγοράς που αγγίζει τα 700εκ. περίπου προέρχονται από τα τρόφιμα, όπου το 30% περίπου από τα γαλακτοκομικά. Στην Βιομηχανία των γαλακτοκομικών δεν υπήρχε κάποια καινοτομία που να στοχεύει αυτή την αγορά. Θελήσαμε επομένως να δημιουργήσουμε μια νέα πρόταση όπου θα μεγιστοποιεί τα διατροφικά στοιχεία που θα προσφέρει και θα προωθεί και την υγεία του οργανισμού.

Σήμερα ο καταναλωτής πιστεύει ότι μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να πετύχει τους στόχους του, είτε διαχείριση βάρους, είτε διαχείριση υγείας. Παγκόσμιο trend το healthy living.

Η Longevity Diet Foods (η διατροφή της μακροζωίας) απευθύνεται σε αυτή την αγορά. Την αγορά του helath & wellness με προϊόντα clean label και πιστοποιημένα. Έτσι αναπτύξαμε το πρώτο αντιοξειδωτικό γιαούρτι το YoguDiet 2%, που είναι High Protein με 18gr πρωτεΐνης μέσα στα 200γρ κυπέλου και προσθέσαμε πολυφαινόλες που το έκαναν 6.5 φορές πιο αντιοξειδωτικό. Πάντα με πραγματικά φρέσκο γάλα ημέρας και 100% φυσικά συστατικά έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή διατροφική αξία και γεύση.

Η έμπνευσή μας θα μπορούσαμε να πούμε ότι, χαρακτηρίζεται απόλυτα από αυτό που είχε πει ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, Ιπποκράτης «Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας».

MadeinGreece.news: Μιλήστε μας για τα προϊόντα σας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα… Πως βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό κι αν μπορούν να βοηθήσουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων;

Άννα Χατζηιωάννου: Τα προϊόντα μας απευθύνονται σε όλους όσοι φροντίζουν να τρέφονται με πιστοποιημένα φρέσκα προϊόντα και ενδιαφέρονται για την πρόληψη ασθενειών και την ευεξία τους. Απευθύνονται σε παιδιά, γυναίκες, αθλητές, ηλικιωμένους, ασθενείς αλλά και σε όσους θέλουν να κάνουν healthy living.

MadeinGreece.news: Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα μέχρι τώρα; Υπήρξαν στιγμές αποθάρρυνσης που έγιναν νίκες και επιτυχίες στη συνέχεια;

Άννα Χατζηιωάννου: Δυστυχώς, σε ένα νέο ξεκίνημα το πρόβλημα είναι κυρίως το οικονομικό, αλλά σίγουρα και τα θέματα των σωστών – κατάλληλων συνεργασιών. Η αρχή είναι το πάν! Αλλά και το πιο δύσκολο και ενδιαφέρον στάδιο. Ευτυχώς, έχουμε προϊόν και στρατηγικό marketing που έχει ήδη δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση σε πολλούς Διεθνείς κύκλους. Αυτό είναι το μόνο ίσως που μας ενδιαφέρει και μας δίνει κίνητρο για τα επόμενα βήματα, χωρίς να κοιτάμε πίσω.

MadeinGreece.news: Μιλήστε μας για το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας που αποσπάσατε στο διεθνή διαγωνισμό World Dairy Innovation Awards 2016. Τι σημαίνει αυτή η βράβευση για εσάς, ποιος ο ανταγωνισμός που είχατε κι αν ήταν κάτι που το περιμένατε; 


Άννα Χατζηιωάννου: Με το που τελειώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου μας κωδικού, YoguDiet 2%, στείλαμε το concept μας στα Παγκόσμια Βραβεία Καινοτομίας Γαλακτοκομικών που έγιναν στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2016. Όταν τότε συντάσσαμε την συμμετοχή μας οι αρμόδιοι έδειχναν απίστευτο ενδιαφέρον στο project μας και αυτό μας έδινε ελπίδες. Βέβαια, εκεί μπαίνουν παγκοσμίως 200 + εταιρείες που όλες θέλουν να κερδίσουν με την έμπνευσή τους στην καινοτομία, και ειδικά στην κατηγορία Yogurt που είναι και η πιο ανταγωνιστική. Όταν μας έστειλαν στους finalists ήταν ήδη για εμάς μια τεράστια επιτυχία. Πόσο μάλλον όταν μας ανακοίνωσαν ότι κερδίσαμε!

Αυτό το πρώτο βραβείο, και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό για εμάς, ήταν η αφετηρία στο να συνεχίσουμε δυναμικά και μεγαλύτερη πίστη στο εγχείρημα μας. Ήταν για εμάς μια διεθνή πιστοποίηση της διαφορετικότητας των προϊόντων μας. Το βραβείο αυτό μας έχει ανοίξει πολλές πόρτες και προοπτικές.

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε διακριθεί και από άλλα Ιδρύματα και Οργανισμούς όπως το συσκευαστικό και branding μας είναι εδώ και ένα χρόνο #1 trend στο μεγαλύτερο community trend, το trendhunter.com. Όπως και επίσης προκριθήκαμε στους finalists με Διεθνή διάκριση στον μεγαλύτερο Διεθνές Διαγωνισμό Pentawards για το packaging που θα γνωρίζουμε τα τελικά αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο. Όλα αυτά συνδράμουν στο να μπορούμε να έχουμε μια πρόταση που διαφέρει και δημιουργεί θετική περιέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο, πόσο μάλλον από μια εταιρεία start-up.

Το μόνο που μας έτρωγε στο όλο ξεκίνημα μας ήταν να πιστοποιήσουμε με το βραβείο καινοτομίας και την γεύση. Πρίν λίγες ημέρες πήραμε και το Βραβείο Άνώτερης Γεύσης από την iTQi των Βρυξέλλων, το μεγαλύτερο βραβείο πιστοποίησης γεύσεως , αφού γίνεται από 140 βραβευμένους chef και someliers παγκοσμίως σε τυφλή δοκιμασία (blind tests).

Με αυτά τα δύο Παγκόσμια Βραβεία η Longevity Diet Foods ξεκινάει το ταξίδι της με τις σφραγίδες Διεθνών Οργανισμών πάνω στα claims μας. Έχουμε όμως κερδίσει και άλλα πρώτα βραβεία στη μικρή ζωή της εταιρείας μας.

MadeinGreece.news: Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Άννα Χατζηιωάννου: Πέραν του λογότυπου, είναι το origin brand name μας η Ελλάδα. Τα προϊόντα μας είναι ελληνικά προϊόντα από την ελληνική βιοποικιλότητα και τα συστατικά που χρησιμοποιούμε είναι μεσογειακού πρότυπου. Θέλουμε να παράγουμε στην Ελλάδα τα προϊόντα και να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο εξωτερικό. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο βέβαια αν τα Ιδρύματα αλλά και η Πολιτεία βοηθούσαν αντί να βάζουν εμπόδια.

MadeinGreece.news: Που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα σας;

Άννα Χατζηιωάννου: Σήμερα μετά από 4 μήνες λειτουργίας βρισκόμαστε σε βιολογικά καταστήματα, σε Θανόπουλο, Ηπειρώτισα, Μπαλάσκα, BioArt και άλλα όπως και ηλεκτρονικά στο e-fesh.gr. Επίσης να σημειώσουμε ότι ξεκινήσαμε στα Holmes Place όπου είναι premium γυμναστήρια στην Αθήνα με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Είμαστε επίσης στο Hilton και σύντομα σε πολλά ακόμα premium ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Μπορείτε, επίσης, να μας βρείτε και στο Nemo Mykonos που είναι στην «Παράγκα», που το YoguDiet είναι το γιαούρτι που χρησιμοποιεί ο chef.

Μέσα στο καλοκαίρι θα είμαστε και σε μεγάλη αλυσίδα supermarket της Ελλάδας.

MadeinGreece.news: Έχετε επεκταθεί με πωλήσεις και στο εξωτερικό;

Άννα Χατζηιωάννου: Όσον αφορά στο εξωτερικό θα ξεκινήσουμε μέσα στο καλοκαίρι στην Κύπρο μία συνεργασία με την μεγαλύτερη εταιρεία γαλακτοκομικών στην χώρα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή την εξέλιξη.

Για την υπόλοιπη Ευρώπη είμαστε σε συγκεκριμένες συζητήσεις για Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία όπου πιστεύουμε ότι αρχές του επόμενου χρόνου να ξεκινήσουν.

Τέλος, διαπραγματευόμαστε μια σημαντική συμφωνία με έναν Αυστραλό, σοβαρό business partner, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτό που κοιτάμε είναι να κάνουμε συνεργασίες που να είναι στέρεες ώστε να μπαίνει το προϊόν σωστά στην όποια αγορά.

MadeinGreece.news: Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το brand σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσα πετύχατε μέχρι τώρα;

Άννα Χατζηιωάννου: Η Longevity Diet Foods δεν στοχεύει μερίδια αγοράς της τάξεως του 20-30%, αλλά ένα μερίδιο σε επιλεγμένα σημεία όπου θα είναι σε πρώτη φάση της τάξης του 1-2% της συνολικής αγοράς. Αυτό γιατί θέλουμε πάντα να έχουμε ένα σοβαρό business plan, να έχουμε την ποιότητα διασφαλισμένη και να προσφέρουμε φρέσκο πάντα προϊόν, χωρίς εκπτώσεις εις βάρος του καταναλωτή.

Αυτό που στοχεύουμε είναι να έχουμε ένα μέρος του ψυγείου και της καρδιάς του παγκόσμιου καταναλωτή, αφού η Health & Wellness αγορά, καθώς και η αγορά του clean label, είναι ένα διεθνές trend. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σωστά και προσεκτικά. Στόχος μας είναι μέσα σε μια 5ετία να έχουμε στηθεί σε τουλάχιστον 20 χώρες και να προσφέρουμε μια νέα εμπειρία γεύσης και υγιεινού snacking.

Info: Longevity Diet Foods / Facebook / LinkedIn / Instagram / Twitter 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε και στο eirinika.gr στις 03 Ιουλίου 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top