skip to Main Content

Made in Greece τα ”Naturally Greek” o ”ανθός” της ελληνικής γης στα χέρια της Πηνελόπης & της Αριάδνης

Από τον τουρισμό και τη διαφήμιση στη δημιουργία μιας επιχείρησης με εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης: Η Αριάδνη Μαντοπούλου και η Πηνελόπη Παπαθέου, δύο δυναμικές νεαρές γυναίκες ένωσαν τις δυνάμεις τους και ”εποίησαν” τα Naturally Greek. ‘

‘Παρατηρούσαμε για χρόνια ότι δεν υπήρχαν ολοκληρωμένα πακέτα δώρων που ήθελαν να πάρουν μαζί τους οι τουρίστες φεύγοντας από την Ελλάδα”.

Η προσπάθεια τους στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία & έτσι σήμερα, χαίρονται την επιβράβευση των κόπων τους με πολλές παραγγελίες και υψηλό για τα δεδομένα της εποχής τζίρο. Η Πηνελόπη, εργάστηκε σε τουριστικό γραφείο και σε εταιρία παραγωγής και η Αριάδνη σε εταιρία ενοικίασης γιοτ και σε διαφημιστικές. Ας τις γνωρίσουμε!
Δείτε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης της Πηνελόπης Παπαθέου & της Αριάδνης Μαντοπούλου στο eirinika.gr:

  • Η εκτίμηση που έδειχναν για τα προϊόντα ελληνικής παραγωγής κι ο ενθουσιασμός τους όταν τα δοκίμαζαν, μας έκανε να νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την ποιότητα που προσφέρει η χώρα μας. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια προϊόντων, που θα μιλούσε στην καρδιά όλων, τιμώντας το φυσικό πλούτο της Ελλάδας και προβάλλοντας τις αξίες που κρύβει αυτός ο θησαυρός.
  • Δημιουργήσαμε μια συλλογή, από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε ελκυστικές συσκευασίες, ειδικά διαμορφωμένη για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου. Θελήσαμε η Naturally Greek να έχει μια ιστορία να πει και μια μοναδική «εμπειρία» να προσφέρει.
  • Βασικά συστατικά είναι η υψηλή ποιότητα κάθε προϊόντος όσον αφορά στα αγνά υλικά παρασκευής του, οι απαραίτητες πιστοποιήσεις και φυσικά να έχουν τη γεύση και τη νοστιμιά που αναζητούμε. Σκοπός μας είναι να επιλέξουμε κάθε προϊόν από τον τόπο «καταγωγής» του, δηλαδή από το μέρος προέλευσης όπου έχει ξεχωρίσει τόσο για τη γεύση του όσο και για την ποιότητά του.
  • Τα τελευταία χρόνια έχουμε επανεκτιμήσει την ελληνική παραγωγή και τα ελληνικά προϊόντα, αρχικά θέλοντας να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία και στη συνέχεια γιατί η υπεροχή πολλών από αυτά, είναι αδιαμφισβήτητη.

 

Ειρήνη Νικολοπούλου: Πείτε μας μερικά λόγια για την επιχείρηση σας. Πώς ξεκίνησε η δημιουργία των Νaturally Greek και με ποια αφορμή; Υπήρξαν δυσκολίες και πώς τις αντιμετωπίσατε;

Πηνελόπη Παπαθέου: Προερχόμενες και οι δύο από τον τουριστικό χώρο, βρισκόμασταν σε στενή επαφή με ξένους, έχοντας έτσι συχνά την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί τους τον ενθουσιασμό τους προς τα Ελληνικά προϊόντα.

Η εκτίμηση που έδειχναν για τα προϊόντα ελληνικής παραγωγής κι ο ενθουσιασμός τους όταν τα δοκίμαζαν, μας έκανε να νιώθουμε μεγάλη περηφάνια για την ποιότητα που προσφέρει η χώρα μας.

Ωστόσο, προσωπικά μου ήταν πολύ δύσκολο να βρω ολοκληρωμένα καλάθια με δώρα για να τα προσφέρω στους πελάτες που έρχονταν στο τουριστικό γραφείο στο οποίο εργαζόμουν. Έτσι, πρότεινα στην συνέταιρο μου, κα Μαντοπούλου την ιδέα να δημιουργήσουμε την να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια προϊόντων, που θα μιλούσε στην καρδιά όλων, τιμώντας το φυσικό πλούτο της Ελλάδας και προβάλλοντας τις αξίες που κρύβει αυτός ο θησαυρός.

Δημιουργήσαμε μια συλλογή, από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε ελκυστικές συσκευασίες, ειδικά διαμορφωμένη για να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση δώρου. Θελήσαμε η Naturally Greek να έχει μια ιστορία να πει και μια μοναδική «εμπειρία» να προσφέρει.

Η Naturally Greek δεν φιλοδοξεί να είναι απλά μια εταιρία που αμπαλάρει την παράδοση. Σκοπός της είναι να αποτελέσει την απόλυτη εγγύηση ποιότητας και το σύμβολό της να γίνει συνώνυμο της αυθεντικότητας.

Τα Naturally Greek, φυσικά, ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα, έχουν αποδειχθεί μια εξαιρετική πρόταση gourmet προϊόντων, για το σπίτι, για εταιρικά δώρα, δώρα καλωσορίσματος σε γάμους/βαφτίσια καθώς και σουβενίρ για ξένους που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

H μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν να βρούμε τους παραγωγούς και τα προϊόντα που θα μας ταίριαζαν, να αναπτύξουμε σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους και να μάθουμε κι εμείς όσα γίνεται περισσότερα για την αγορά την οποία είχαμε επιλέξει.

Αυτό έγινε ύστερα από μεγάλη έρευνα και ταξίδια σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο χρόνος προετοιμασίας προς μεγάλη μας έκπληξη ήταν περίπου ένας χρόνος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσαμε αρχικά.

Ε.Ν: Τι προϊόντα και από ποιες περιοχές της Ελλάδας περιλαμβάνονται στην λίστα των Naturally Greek;

Π.Π – Α.Μ: Η βασική μας σειρά αποτελείται από 7 προϊόντα που εγγυόμαστε ως Naturally Greek ότι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα:

– Άνθος Αλατιού από το Μεσολόγγι

– Μέλι από άνθη και θυμάρι – από τη Θεσπρωτία

– Πατέ Ελιάς Καλαμάτας – από τη Μεσσηνία

– Φυστίκια Αιγίνης Π.Ο.Π – από την Αίγινα

– Κουλουράκια Λαδιού – από μικρό φούρνο στην Αθήνα

– Παξιμάδια Λαδιού – από τα Κύθηρα

– Ρίγανη – από τη Μακεδονία

– Δίκταμο

– Φασκόμηλο

– Καπνιστή Πάπρικα Φλωρίνης

– Τσάι του βουνού

– Τσίπουρο

– Σαπούνι με ελαιόλαδο σε διάφορα αρώματα.

Ε.Ν: Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα προϊόντα σας;

Π.Π – Α.Μ: Βασικά συστατικά είναι η υψηλή ποιότητα κάθε προϊόντος όσον αφορά στα αγνά υλικά παρασκευής του, οι απαραίτητες πιστοποιήσεις και φυσικά να έχουν τη γεύση και τη νοστιμιά
που αναζητούμε.

Σκοπός μας είναι να επιλέξουμε κάθε προϊόν από τον τόπο «καταγωγής» του, δηλαδή από το μέρος προέλευσης όπου έχει ξεχωρίσει τόσο για τη γεύση του όσο και για την ποιότητά του.

Συγκεκριμένα, ο ανθός αλατιού είναι από τις Αλυκές Μεσολογγίου, τα παξιμάδια λαδιού από τα Κύθηρα, τα φυστίκια Π.Ο.Π. από την Αίγινα, το μέλι από την Κρήτη, η ρίγανη από την Μακεδονία, το πατέ ελιάς από τη Μεσσηνία και τα κουλουράκια λαδιού από παραδοσιακό Αθηναϊκό φούρνο.

Ε.Ν: Ποιο είναι το προσωπικό σας top 10 Ελληνικών προϊόντων;

Π.Π – Α.Μ: Το δικό μας top 10 είναι το εξής:

* Λάδι

* Ελιές

* Κρόκος Κοζάνης

* Μέλι

* Ανθός αλατιού

* Φυστίκι Αιγίνης

* Μαστίχα Χίου

* Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

* Φέτα

* Ούζο

Ε.Ν: Ποιο είναι το best seller της εταιρία σας;

Π.Π – Α.Μ: Ο ανθός αλατιού κερδίζει τις εντυπώσεις καθώς θεωρείται το «χαβιάρι» της θάλασσας και είναι 100% φυσικό premium αλάτι. Επιπλέον, τα κουλουράκια μας ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους, και το πατέ για την παραδοσιακή συνταγή με το οποίο ετοιμάζεται.

Περισσότερο όμως, θα λέγαμε πως η ζήτηση αφορά συγκεκριμένες συσκευασίες δώρου και συνδυασμούς προϊόντων που προσφέρονται.

Παραδείγματα αντιπροσωπευτικά είναι το οικολογικό κουτί Naturally Greek και το πουγκί από λινάτσα τα οποία είναι ιδανικά για ασφαλή μεταφορά κι επιτρέπουν πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων.

Οι πιο δημοφιλείς συνδυασμοί είναι τα τραγανά κουλουράκια λαδιού με το μέλι, και τα παξιμάδια λαδιού με το πατέ ελιάς και τον ανθό αλατιού.

Ε.Ν: Πού μπορούμε να βρούμε τα Naturally Greek;

Π.Π – Α.Μ: Τα Naturally Greek μπορείτε να τα βρείτε στον εκθεσιακό μας χώρο στα Μελίσσια ή μέσω τηλεφωνικής/ηλεκτρονικής παραγγελίας, αλλά και μέσω:

Web: www.naturally-greek.gr

e-mail: info@naturally-greek.gr

F: www.facebook.com/NaturallyGreekI.K.E

Naturally Greek έκθεση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 8 (εμπορικό κέντρο Μελισσίων), Μελίσσια 15127

Ε.Ν: Η οικονομική κρίση, θεωρείτε πως μας έχει κάνει πιο ”εσωστρεφείς” σαν καταναλωτές; Υπάρχει δηλαδή μια προτίμηση στα ελληνικά προϊόντα;

Π.Π – Α.Μ: Σίγουρα έχουμε επανεκτιμήσει την ελληνική παραγωγή και τα ελληνικά προϊόντα, αρχικά θέλοντας να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία και στη συνέχεια γιατί η υπεροχή πολλών από αυτά, είναι αδιαμφισβήτητη. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι η στροφή αυτή φαίνεται να μετατρέπεται σε μόνιμη τάση και να μην είναι συγκυριακή.

Ε.Ν: Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, έχουν επηρεάσει καθόλου τον τζίρο της εταιρίας σας;

Π.Π – Α.Μ: Φυσικά! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι ότι ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα ήμασταν πολύ χαρούμενες, λόγω εκλογών η δουλειά μετά ”έπεσε”. Ωστόσο από την αρχή της εβδομάδας η αγορά έχει ανακάμψει και πάλι και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα!

Ε.Ν: Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Σκέφτεστε να προσθέσετε και κάποιο ακόμη Ελληνικό προϊόν στην λίστα των Νaturally Greek;

Π.Π – Α.Μ: Η προσπάθεια μας για το άμεσο μέλλον εστιάζει στο να γίνει η Naturally Greek συνώνυμο του εταιρικού δώρου, του τουριστικού δώρου και του δώρου καλωσορίσματος για γάμους και βαφτίσια.

Στο απώτερο μέλλον αναμφισβήτητα σχεδιάζουμε να ταξιδέψουν τα προϊόντα μας σε χώρες όπου θα κάνουνε την χώρα μας περήφανη.

Πολύ συχνά προσθέτουμε επιπλέον προϊόντα αν μας ζητηθεί για να συμπληρωθεί κάποιο δώρο, είτε προσωπικό είτε εταιρικό-μαζικό. Εφόσον υπάρχει ήδη αυτή η δυνατότητα καλύπτουμε την ανάγκη της ειδικής παραγγελίας.

Τώρα όσον αφορά την μόνιμη σειρά μας, πιθανόν να προσθέσουμε και άλλα προϊόντα αν και η νοοτροπία μας δεν βασίζεται τόσο πολύ στη μεγάλη ποικιλία όσο στη καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Ε.Ν: Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Σχεδιάζετε εκτός από τη Γενεύη και το Μιλάνο να εξάγετε τα Νaturally Greek και σε άλλες χώρες;

Π.Π – Α.Μ: Από την αρχή οι εξαγωγές ήταν και είναι στο πλάνο μας. Θελήσαμε αρχικά να δοκιμάσουμε το προϊόν μας στη χώρα του, όπου θα μπορούσαμε εύκολα να διαχειριστούμε τυχόν αναποδιές και τώρα ήδη προσεχτικά έχουμε αρχίσει με μικρές συνεργασίες στη Γενεύη και το Μιλάνο.

Θεωρούμε ότι οι εξαγωγές είναι ένα νέο εγχείρημα από μόνο του που θέλει πολλά για να πετύχει. Το καλό είναι ότι έχουμε ήδη ενδιαφέρουσες προτάσεις.

 

Who is Who

Πηνελόπη Παπαθέου

Προυπηρεσία:
Sales Manager :Georges Travel Service 3 years
Advertising Production Director: Max Productions 6 years
Advertising Production executive : Max Productions 2 years

Εκπαίδευση:
MSC in Media communication: City University London
Bachelor in Social research and Marketing: Indianapolis University

Αριάδνη Μαντοπούλου

Προυπηρεσία:
Managing supervisor :Mega yachts 1 year
Client service supervisor: CREAM Adv. Company 3 years
Client service executive: ATTP Adv. Company 3 years

Εκπαίδευση:
MSC in Media reaserch and analysis: City University London
Bachelor in Marketing:Deree College

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Naturally Greek – naturally-greek.gr

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Το άρθρο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 13 Φεβρουαρίου 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top