skip to Main Content

Μade in Greece ο κρίταμος του Οικονομούδη – Μια gourmet νοστιμιά σε βαζάκι !

Τι είναι ο κρίταμος και πως τον χρησιμοποιούμε; 

To ταπεινό χορταράκι που βρίσκουμε συνήθως σε παραθαλάσσια βράχια και αποτελεί έναν μικρό θησαυρό της καθημερινής μας διατροφής φρόντισε ο Χρήστος Οικονομούδης να μας παρέχει όλον τον χρόνο.

Χάρη στην παραγωγική του μονάδα, στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου καλλιεργεί κρίταμο, εμείς μπορούμε να το βρούμε ακόμη και νωπό σε ορισμένα σουπερμάρκετ.

Επιπλέον, διατίθεται και σε γυάλινα βαζάκια σε άλμη, σκέτο, με πράσινες ελιές Χαλκιδικής, με σκόρδο ή με καυτερές πιπεριές, ακόμη και ως αιθέριο έλαιο.

Το προσθέτουμε σε πολλές σαλάτες – κυρίως στη χωριάτικη και στα βραστά λαχανικά –, σε όσπρια, ψαρικά και κρεατικά, σε ένα πλατό τυριών ή απλώς το απολαμβάνουμε μόνο του, με λίγο ελαιόλαδο και λεμονάκι – εξαιρετικός μεζές για το τσίπουρο!

Η ιστορία της εταιρείας

To 1936 στην Ορμύλια Χαλκιδικής ο Χρήστος Οικονομούδης ξεκίνησε με μόλις 5 στρέμματα γης μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της γεωργίας και της παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Εκμεταλλευόμενος της ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της Χαλκιδικής , τα γόνιμα υφάλμυρα εδάφη της και με έναν και μοναδικό γνώμονα : ‘’την άριστη ποιότητα των προϊόντων ‘’ εργάστηκε κοπιαστικά . Σύντομα οι κόποι και το όραμα του ανταμείφθηκαν. Το 1957 τιμήθηκε από την ΔΕΘ για την προσφορά του στον χώρο της γεωργίας. Από τότε άλλαξαν πολλά το αγρόκτημα που είναι σήμερα 25 στρέμματα , πέρασε στα παιδιά και μετέπειτα στα εγγόνια και έχει εξελιχθεί σε μια πρότυπη μονάδα παραγωγής κρίταμου.

Ένα μόνο παρέμεινε ίδιο σε όλες τις γενιές του κτήματος Οικονομούδη: ο στόχος για την άριστη ποιότητα την συνέπεια και την τελειότητα.

Πληροφορίες στο τηλ. 6943 900 012 και στο samphire-halkidiki.com

To άρθρο αναρτήθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 9 Δεκεμβρίου 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top