skip to Main Content

Mozza Greca: Η “made in Greece” mozzarella παράγεται από την Οικογένεια Μπέκα και είναι υπέροχη! (ΦΩΤΟ)

Μα….. έχει η Ελλάδα μοτσαρέλα; Ναι, η ελληνική μοτσαρέλα είναι γεγονός και θα τη γευθείτε με  την υπογραφή του Γιάννη Μπέκα που έχει κάνει με σκληρή δουλειά την φάρμα του, τη φάρμα της “οικογένειας Μπέκα” συνώνυμο των ποιοτικών προϊόντων  από βουβαλινό γάλα λόγω  της μοναδικής γεύσης που διαθέτουν.

Ο Γιάννης Μπέκας είναι ένας χαμογελαστός άνθρωπος που πιστεύει στις απλές χαρές και τις μεγάλες απολαύσεις της ζωής. Θεωρεί το καλό φαγητό μία από αυτές, και με μεράκι προσπαθεί τα προϊόντα που παράγονται στη φάρμα της “Οικογένειας Μπέκα” να κάνουν τους ανθρώπους που τα δοκιμάζουν να χαμογελούν κι αυτοί.

Η mozzarella  δεν θα μπορούσε να λείπει από την γκάμα των προϊόντων μιας μονάδας μεταποίησης βουβαλινού γάλακτος, που στόχο έχει να ανανεώνει διαρκώς τα προϊόντα της και να εφοδιάζει το τραπέζι μας με τα πιο gourmet γαλακτοκομικά προϊόντα.

Παρασκευάζεται με την αυθεντική διαδικασία, αλλά με γάλα από τα βουβάλια της Κερκίνης που εκτρέφονται στη Φάρμα της “Οικογένειας Μπέκα”

Η Mozza Greca, είναι πραγματικά νόστιμη. Πλούσια γεύση γάλακτος, ισορροπημένη αλμύρα, ωραία υφή  γενικά ένα φρέσκο τυρί που ξεχωρίζει και ταιριάζει υπέροχα με ντομάτα και μυρωδικά σε σαλάτα ή σε μπρουσκέτες για ορεκτικό. Φυσικά, σερβίρεται και σκέτη, ίσως με μερικές σταγόνες εκλεκτό ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σαν ορεκτικό. Είναι επίσης ιδανική για πίτσες.

Οικογένεια Μπέκα: Η μονάδα παραγωγής της φάρμας έχει μεγάλη ιστορία

Μπορεί οι Ιταλοί να εξέλιξαν την μέθοδό τους, ως προς την ζύμωση και το «φιλάρισμα» του τυροπήγματος για να αποδώσουν το τέλειο, μαστιχωτό και χαρακτηριστικά γαλακτώδες αυτό τυρί, αλλά κι ο Μπέκας  δεν κάθησε με σταυρωμένα χέρια και παρασκεύασε ένα ελληνικό τυρί, φτιαγμένο από βουβαλινό γάλα  που θα σας ταξιδέψει σε γευστικές αναζητήσεις στα παραδοσιακά τυροκομεία της Ιταλίας που παρήγαγαν το περίφημο αυτό φρέσκο τυρί. “Θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε εφάμιλλοι της φήμης της Mozza Greca..!”  μας λέει ο Γιάννης Μπέκας


Ο Γιάννης Μπέκας, με μια οικογενειακή παράδοση δυο δεκαετιών στα γαλακτοκομικά προϊόντα, έχει δημιουργήσει, από το 2007  μια πρότυπη μονάδα παραγωγής βουβαλινών γαλακτοκομικών, που συνεχώς εξελίσσεται και προσθέτει νέα προϊόντα στη γκάμα της. Οι εγκαταστάσεις της φάρμας απλώνονται σε 1500 τ.μ. στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Το γάλα προέρχεται από τους νεροβούβαλους της λίμνης Κερκίνης, που ζουν και βόσκουν ελεύθερα και είναι ένα γάλα πραγματικά πλούσιο σε διατροφική αξία.

Όλα τα προϊόντα της Οικογένειας Μπέκα παράγονται από γάλα νεροβούβαλων που βόσκουν ελεύθερα στη λίμνη Κερκίνης

Τα προϊόντα της “Οικογένειας Μπέκα”  ξεκινούν από το φρέσκο βουβαλινό γάλα, το γιαούρτι και το βούτυρο και το φρέσκο καϊμάκι και επεκτείνονται σε λευκό και κίτρινο ημίσκληρο τυρί, παγωτά και αρκετά παραδοσιακά γλυκίσματα: καζάν ντιπί, κεσκιούλ, κρέμα και κρέμα σοκολάτα, ρυζόγαλο.

Τα άλλα τυριά της Οικογένειας Μπέκα είναι τα εξής:

Το λευκό τυρί

Το λευκό τυρί από βουβαλινό γάλα, της Οικογένειας Μπέκα, παρασκευάζεται ακριβώς με την ίδια διαδικασία που γίνεται και η παραδοσιακή Ελληνική φέτα. Η γεύση του είναι χαρακτηριστικά «γεμάτη» και ελαφρώς πικάντικη, κάνοντάς το ιδιαίτερο συνοδευτικό τόσο για μια σαλάτα εποχής, όσο και για μια ποικιλία τυριών μαζί με ένα καλό κρασί.  Η ιδιαίτερη πικάντικη γεύση του κερδίζει συχνά εγκωμιαστικά σχόλια.  Είναι μία γκουρμέ επιλογή για όσους ξέρουν να απολαμβάνουν τις γευστικές ομορφιές της φύσης.

Το ημίσκληρο τυρί

Το ημίσκληρο τυρί της ποικιλίας Μπέκα, είναι χαρακτηριστικά βουτυράτο, αρωματικό και ήπιο ως προς την οξύτητά του. Συνοδεύει κάθε ποικιλία κρασιών, επενδύει εξαιρετικά οποιοδήποτε κρύο πιάτο… Αλλά, εκεί που θα καταλάβετε την μοναδικά πλούσια γεύση του, είναι όταν το αφήσετε να λιώσει απελευθερώνοντας όλα τα αρώματά του, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους…Η διαδικασία παραγωγής του ακολουθεί τους κανόνες της mozzarella, με σημαντικές διαφορές σε καίρια σημεία. Η αλάτισή του παραμένει ήπια, αφήνοντας ακόμη πιο έντονη επίγευση.

Τα προϊόντα της οικογένειας Μπέκα θα τα βρείτε σε επιλεγμένα παντοπωλεία και αλυσίδες σούπερ- μάρκετ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα σημεία πώλησης πατήστε ΕΔΩ

Επιμέλεια: Ειρήνη Πιτσόλη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top