skip to Main Content

H ΑGRECO & τα καλούδια της Grecotel για την φημισμένη κρητική φιλοξενία: Χρώματα, γεύσεις αμπαλάζ της φωτεινής Ελλάδας

Το Creta Palace παραμένει μετά από 25 χρόνια ένα πραγματικό παλάτι της φιλοξενίας στην Κρήτη.

Βλέπει το Κρητικό πέλαγος, είναι λίγο έξω από το Ρέθυμνο, στην παραλία του Πλατανιά και παραμένει ναυαρχίδα της Grecotel στην Κρήτη, όσο και αν πολλές φορές η εμπειρία των Δασκαλαντωνάκηδων τους έχει οδηγήσει σε πολλά μεγάλα ξενοδοχεία ή μικρότερα που το ένα συναγωνίζεται το άλλο.

 

 

Η γνωριμία μου με το ξενοδοχείο ξεκινάει ίσως από την ημέρα που έκανε τα εγκαίνιά του.

Είναι το ξενοδοχείο με το οποίο είμαι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο συναισθηματικά δεμένη για αυτό και κάθε φορά νιώθω σαν το σπίτι μου, ένα σπίτι που η “καλή οικοδέσποινα ” το ανανεώνει για να σε υποδεχτεί όπως μόνο οι Κρητικοί γνωρίζουν.

Όταν μάλιστα για πάρα πολλά χρόνια αυτό το ξενοδοχείο πέρασε για μένα ο πρύτανης της Κρητικής φιλοξενίας, ο επί πολλά χρόνια μάνατζερ Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, τότε μιλάμε για ένα πολύ καλά ρονταρισμένο ξενοδοχείο όπου η γαστρονομία έχει τον πρώτο λόγο.

 

Και αυτή την φορά με υποδέχτηκαν με ένα μοναδικό τρόπο, με κρητικά καλούδια που πλέον έχουν γίνει γκουρμέ μπουκιές, είτε μιλάμε για μικρά γλυκάκια, είτε για αλμυρά τσιμπητά και φυσικά φρέσκους χυμούς και θαυμάσια ρακί.

 

Αυτή τη φορά θα σταθώ στη νέα μου ανακάλυψη στο Creta Palace.

Το μικρό παντοπωλείο με προϊόντα Agreco αλλά και στις προθήκες μέσα στο ξενοδοχείο με τα Agreco.

Πανέμορφη συσκευασία στα προϊόντα που φέρουν το όνομα της ωραίας φάρμας της Grecotel που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, στο δρόμο για το Αρκάδι.

Ελιές, λουκούμια, ρακί, αντηλιακά, προϊόντα για το μπάνιο, σαμπουάν, κρέμα σώματος κ.λ.π., όλα έχουν τα χρώματα και τα αρώματα της Ελλάδας.

Φυσικά στο μικρό παντοπωλείο εκείνο που επίσης ξεχώρισα είναι το φημισμένο αυθόρμητο χαμόγελο του ανθρώπου που με υποδέχτηκε.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στο eirinika.gr στις 16 Ιουνίου 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top