skip to Main Content

Η Χριστίνα και ο Νικόλας φτιάχνουν τα Ancient Greek Sandals, έγιναν παγκόσμιο brand – Τα έχουν φορέσει οι Ριάνα, Ναόμι Γουότς, Αν Χάθαγουεϊ! (φωτό)

Εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική αισθητική και τη μυθολογία, η συλλογή σανδαλιών της Χριστίνας Mαρτίνη και του Νικόλα Μίνογλου έχει αγαπηθεί από διασημότητες του Χόλιγουντ και fashionistas σε όλο τον κόσμο.

Η Rihanna, η Gwyneth Paltrow, η Sarah Jessica Parker, η Jessica Alba, η Naomi Watts συγκαταλέγοντται στις πελάτισσες της Χριστίνας και του Νικόλα. Η Gwyneth Paltrow είχε παραγγείλει τη σειρά «Ιφιγένεια», η Naomi Watts  ένα δερμάτινο ζευγάρι με το μονόγραμμά της. Για την Anne Hathaway και την Emma Watson, τα αρχαιοελληνικά σανδάλια έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας τους, ενώ και η Μαντόνα είναι ανάμεσα στις περσόνες που επέλεξαν τα  σανδάλια «Ancient Greek Sandals» για τις περιοδείες της.

Η Χριστίνα Μαρτίνη κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να κεντρίσει το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου και τα έντυπα «New York Times», «Elle», «Vogue», «Financial Times», «Conde Nast Traveller», «Harper’s Bazaar», ενώ διάσημα blogs μιλούν ασταμάτητα για τα μαγικά πέδιλα που φιγουράρουν σε περισσότερες από 300 boutique, σε πάνω 50 χώρες και ακούνε στο όνομα Ancient Greek Sandals.

Τα «Ancient Greek Sandals» είναι σανδάλια χειροποίητα φτιαγμένα από ειδικευμένους τεχνίτες που χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές που υπήρχαν εδώ και αιώνες και αναβιώνουν σήμερα.

Τα αρχαία ελληνικά σανδάλια «Ancient Greek Sandals» συνδυάζουν με έναν αριστοτεχνικό τρόπο το σύγχρονο στυλ με στοιχεία της αρχαίας εποχής.

Σύμφωνα με έναν αρχαίο ελληνικό μύθο, οι θεοί και οι θεές είχαν τα σανδάλια τους κατασκευασμένα στην πανέμορφη Κρήτη από έναν ταλαντούχο κατασκευαστή σανδαλιών που εμπλούτισε κάθε ζευγάρι με μαγικές δυνάμεις. Γνωστός για τα ιπτάμενα σανδάλια που έφτιαξε στον Ερμή,  ο κατασκευαστής στόλισε τα σανδάλια με την προσωπική του υπογραφή… ένα “χρυσό φτερό”.

Μια ωμή, αλλά θηλυκή αισθητική διακρίνει αυτό το νέο brand σανδαλιών.

Η δημιουργία των «Ancient Greek Sandals» γεννήθηκε από την αγάπη της Χριστίνας και του Νικόλα για την Αρχαία Ελλάδα και την ιστορία της, σε συνδυασμό με τις προσωπικές τους τεχνικές και καλλιτεχνικές ικανότητες.

Η συλλογή εμπνέεται από αρχαίους Έλληνες θεούς και μύθους, από κεραμικά, κοσμήματα και γλυπτά.

WHO IS WHO

Χριστίνα Μαρτίνη
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Είναι πτυχιούχος πάνω στο Footwear Design and Product Development από το πανεπιστήμιο Cordwainers College (2000). Η Χριστίνα εργάστηκε ως σχεδιαστής υποδημάτων για την Balenciaga (2008-2010), την Louis Vuitton και την Iris srl. Αφού γεννήθηκε το πρώτο της παιδί, μετακόμισε με την οικογένειά της στο νησί της Κέρκυρας στην Ελλάδα.

Νικόλας Μίνογλου
Ο Νικόλας γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Tufts και πτυχιούχος MBS από το Babson College (ΗΠΑ). Το 2006 επέστρεψε στην Αθήνα και ανέλαβε την καταξιωμένη επιχείρηση υποδημάτων της οικογένειάς του. Το 2010 ίδρυσε επίσης την myshoe.gr, την κορυφαία εταιρία λιανικής πώλησης υποδημάτων στην Ελλάδα.

Info: Ancient Greek Sandals / Instagram /  fb page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top