Αποκλ. Made in Greece οι φυσικοί χυμοί της «Οικογένειας Χριστοδούλου»: Ιστορία 65 χρόνων, πολυάριθμες βραβεύσεις στα «Όσκαρ των τροφίμων» & εξαγωγές σε πάνω από 90 χώρες στις 5 ηπείρους

53439454 403472103772567 2380566602654982989 N

Χυμούς από τους διατροφικούς θησαυρούς της ελληνικής γης προσφέρει η «Οικογένεια Χριστοδούλου», που με μεράκι και όραμα ξεκίνησε την προσπάθειά της το 1955 από το Γιάννη και το Μιχάλη Χριστοδούλου.

 

Σήμερα η 2η γενιά των αδελφών Χριστοδούλου: ο Νίκος, ο Γιώργος, ο Μιχάλης και ο Αλέξανδρος συνεχίζουν την παράδοση, ακολουθώντας τις ίδιες αρχές και τις ίδιες αξίες.

 

Μία διαδρομή σκληρής δουλειάς 65 χρόνων μετέτρεψε την εταιρεία «Οικογένεια Χριστοδούλου»  στον μεγαλύτερο επεξεργαστή φρούτων στην Ελλάδα, ο οποίος διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Το πρωτοποριακό πνεύμα των μελών της οικογένειας Χριστοδούλου γέννησε εξαιρετικές ιδέες που ώθησαν την εταιρεία πολλά βήματα μπροστά. Μεταξύ αυτών και ο φυσικός χυμός πορτοκάλι στην επαναστατική – για τα δεδομένα του Έλληνα καταναλωτή – συσκευασία των 2 λίτρων.

Ρόδι-πορτοκάλι, αχλάδι-μήλο ή το βραβευμένο στα Great Taste Awards ακτινίδιο-πράσινο μήλο με σπιρουλίνα είναι μερικοί μόνο από τους γευστικούς συνδυασμούς των χυμών της Οικογένειας Χριστοδούλου που μπορούμε να απολαύσουμε.

Ο κ. Αλέξανδρος Χριστοδούλου, υπεύθυνος πωλήσεων της «Οικογένειας Χριστοδούλου», μιλά αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για τη διαδρομή της εταιρείας, τα πολύ ιδιαίτερα προϊόντα της, τις βραβεύσεις, αλλά και τη μεγάλη αποδοχή από το κοινό σε Ελλάδα και παγκοσμίως.

 

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

 • Η ιστορία μας ξεκινά το 1955 από την Αγία Τριάδα Ναυπλίου με ιδρυτές τον πατέρα μας, Γιάννη και το θείο μας, Μιχάλη Χριστοδούλου, με την τυποποίηση φρέσκων φρούτων για εξαγωγές στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
 • Το 2011, και αφού η διοίκηση της εταιρίας έχει περάσει πλέον στη 2η γενιά των αδελφών Χριστοδούλου
 • μέσα από μια πορεία σκληρής δουλειάς 65 χρόνων μας, αποτελούμε σήμερα το μεγαλύτερο επεξεργαστή φρούτων στην Ελλάδα, με δύο παραγωγικές μονάδες στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.
 • Φτάνοντας στο 2019, καταλήξαμε να παράξουμε το πιο νόστιμο φυσικό χυμό πορτοκάλι που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα σε συσκευασία 2 λίτρων, επαναστατική για τα δεδομένα του Έλληνα καταναλωτή
 • Από τις πιο πρόσφατες διακρίσεις μας ήταν η βράβευση του βιταμινούχου χυμού Βύσσινο αλλά και του χυμού Ακτινίδιο & Πράσινο μήλο με σπιρουλίνα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Great Taste Awards 2017, γνωστά και ως ‘’Όσκαρ των τροφίμων»
 • Φέτος, ήρθε η βράβευση του φυσικού χυμού πορτοκάλι 2 λίτρων στα Packaging Innovation Awards 2019
 • Έχουμε καταφέρει το 80% των δραστηριοτήτων του ομίλου μας να αποτελούν πρώτες ύλες, οι οποίες εξάγονται σε πάνω από 90 χώρες και στις 5 ηπείρους
 • Ακόμα και η ονομασία «Οικογένεια Χριστοδούλου» αποδεικνύει πόσο ελληνικό είναι το δημιούργημά μας και πόσο μεγάλη έμφαση δίνουμε στο να κρατήσουμε και να αξιοποιήσουμε τους θησαυρούς της ελληνική γης

 • Ποιο είναι τοstory/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της εταιρείας «Οικογένεια Χριστοδούλου»; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Η ιστορία μας ξεκινά το 1955 από την Αγία Τριάδα Ναυπλίου με ιδρυτές τον πατέρα μας, Γιάννη και το θείο μας, Μιχάλη Χριστοδούλου, με την τυποποίηση φρέσκων φρούτων για εξαγωγές στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Το 2011, και αφού η διοίκηση της εταιρίας έχει περάσει πλέον στη 2η γενιά των αδελφών Χριστοδούλου: τον Νίκο, τον Γιώργο, τον Μιχάλη και σε εμένα, αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε στην ελληνική αγορά χυμούς από τους διατροφικούς θησαυρούς της ελληνικής γης με την ονομασία «Οικογένεια Χριστοδούλου». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιλέξαμε να δώσουμε στα προϊόντα μας όνομα το οποίο αντικατοπτρίζει την οικογενειακή μας ιστορία. «Υπογράφουμε» με το όνομα μας και αυτό αποτελεί και τη δέσμευση μας για εξαιρετικά προϊόντα, τα οποία πρώτα εμείς δίνουμε στην οικογένεια μας. Έτσι, μέσα από μια πορεία σκληρής δουλειάς 65 χρόνων μας, αποτελούμε σήμερα το μεγαλύτερο επεξεργαστή φρούτων στην Ελλάδα, με δύο παραγωγικές μονάδες στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου και στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

 

 • Τι προϊόντα προσφέρετε σήμερα στην αγορά και ποιες οι ποιοτικές και γευστικές ιδιαιτερότητες τους;

Ξεκινήσαμε με το «βασιλιά» των ελληνικών φρούτων, το ρόδι, και στη συνέχεια πέτυχαμε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς φρούτων, διαφορετικούς από οποιουσδήποτε κυκλοφορούσαν στην ελληνική αγορά. Φτάνοντας στο 2019, καταλήξαμε να παράξουμε το πιο νόστιμο φυσικό χυμό πορτοκάλι που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην Ελλάδα σε συσκευασία 2 λίτρων, επαναστατική για τα δεδομένα του Έλληνα καταναλωτή. Όλοι οι χυμοί μας είναι μελετημένοι με γνώμονα την υψηλή διατροφική αξία, έτσι ώστε να μην είναι μόνο εύγεστοι αλλά και να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες βιταμίνες στον οργανισμό μας. Γι’ αυτό και η θερμική επεξεργασία των χυμών μας είναι η ελάχιστη δυνατή ώστε να διατηρούνται τα φυσικοχημικά τους χαρακτηριστικά και να αποτελούν ό,τι πιο κοντινό στο φρέσκο φρούτο.

 

 • Πoια από αυτά είναι τα δημοφιλέστερα στο καταναλωτικό κοινό;

Όλοι μας οι χυμοί έχουν το δικό τους ιδιαίτερο κοινό καθώς καλύπτουν όλες τις διατροφικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Έχουμε δηλαδή φανατικούς θαυμαστές του ροδιού αλλά και φανατικούς θαυμαστές των blends μας, όπως είναι το ρόδι-πορτοκάλι, το αχλάδι-μήλο ή το βραβευμένο στα Great Taste Awards ακτινίδιο-πράσινο μήλο με σπιρουλίνα.

 

Επιπλέον, ήδη βλέπουμε και μια πολύ μεγάλη ζήτηση για το νέο μας φυσικό χυμό πορτοκάλι 2 λίτρων, ιδιαίτερα από τις οικογένειες. Παράλληλα, οι γονείς προτιμούν και τους πιστοποιημένους βιολογικούς χυμούς αλλά και τους βιταμινούχους χυμούς μας, καθώς αναζητούν για τους ίδιους και τα παιδιά τους χυμούς υψηλής διατροφικής αξίας χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

 

 • Μόλις ανακοινώθηκε και μία σημαντική βράβευση για το φυσικό χυμό πορτοκάλι 2 λίτρων σταPackagingInnovation Awards 2019. Πείτε μας περισσότερα για αυτή τη βράβευση και την σημασία της για την πορεία της εταιρείας…

Και στα τέσσερα αδέρφια από μικρούς μας μεταλαμπάδευσε ο πατέρας μας την αγάπη για την εταιρία και για τη δημιουργία. Η αγάπη αυτή μετατράπηκε σε επιχειρηματικότητα και σε δέσμευση ως προς τους ανθρώπους μας αλλά και τους παραγωγούς μας, με τους οποίους συνεργαζόμαστε τόσα χρόνια. Στην Οικογένεια Χριστοδούλου, έχουμε ως αρχή την αριστεία και οι διακρίσεις που λαμβάνουμε είναι για εμάς το επιστέγασμα των προσπαθειών μας. Από τις πιο πρόσφατες, ήταν η βράβευση του βιταμινούχου χυμού Βύσσινο αλλά και του χυμού Ακτινίδιο & Πράσινο μήλο με σπιρουλίνα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Great Taste Awards 2017, γνωστά και ως ‘’Όσκαρ των τροφίμων». Επιπλέον, πολύ σημαντικό ήταν για εμάς το γεγονός ότι την ίδια χρονιά βραβευτήκαμε από την Endeavor Greece, ως «Top Job Creator» για τη δημιουργία των περισσότερων θέσεων εργασίας. Είμαστε υπερήφανοι για τον τίτλο αυτό, καθώς αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στα δύσκολα χρόνια η εταιρία μας παραμένει προσηλωμένη στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη. Φέτος, ήρθε η βράβευση του φυσικού χυμού πορτοκάλι 2 λίτρων στα Packaging Innovation Awards 2019, που ήρθε να καλύψει την ανάγκη κυρίως των οικογενειών για ποιοτικό χυμό πορτοκάλι σε πρωτοποριακή συσκευασία. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσεις να καλύψεις μια ανάγκη των καταναλωτών με καινοτόμα προϊόντα αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζεται αυτή σου η προσπάθεια.

 

 • Σήμερα πόσους εργαζόμενους απασχολείτε και ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας συνοπτικά;

Απασχολούμε περίπου 200 μόνιμους εργαζόμενους κι αν υπολογίσουμε και τους εποχικούς, ο αριθμός αυτός φτάνει τους 1000, ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρίας τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

 • Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια είναι οι τρεις λέξεις – κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία. Πως καταφέρατε στον τομέα σας να εντάξετε τα τρία αυτά στοιχεία που σας έχουν τοποθετήσει στις κορυφαίες θέσεις στον χώρο;

Η εξωστρέφεια είναι στο DNA της εταιρίας, ήδη από την ίδρυσή της το 1955, καθώς οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων αποτελούσαν τη βασική δραστηριότητά της. Επειδή οι άνθρωποί μας είναι το κεφάλαιό μας, προσπαθούμε να έχουμε στο δυναμικό της εταιρίας μας επιστήμονες, οι οποίοι να έχουν την απαραίτητη κατάρτιση ώστε να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα με άριστη ποιότητα και ανταγωνιστικότητα. Ταυτόχρονα, επενδύουμε στον πιο άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε το βέλτιστο κόστος παραγωγής των προϊόντων μας. Δυνατό μας σημείο αποτελεί και η τεχνογνωσία στην παραγωγή χυμών. Οι τεχνικές εκχύμωσης που χρησιμοποιούμε – μοναδικές για τα ελληνικά δεδομένα – διατηρούν τα περισσότερα στοιχεία από το φρέσκο φρούτο και κάνουν το τελικό προϊόν να ξεχωρίζει για την ποιότητα και την υψηλή διατροφική του αξία.

 

 • Διαθέτετε σημαντικό εξαγωγικό χαρακτήρα. Σε ποιες χώρες εξάγετε και τι ποσοστό της παραγωγής απορροφούν οι εξαγωγές;

Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει το 80% των δραστηριοτήτων του ομίλου μας να αποτελούν πρώτες ύλες, οι οποίες εξάγονται σε πάνω από 90 χώρες και στις 5 ηπείρους. Είμαστε σε συνεχή αναζήτηση νέων αγορών και προσφέρουμε προϊόντα βάσει των διαφοροποιημένων προδιαγραφών της κάθε μίας από αυτές.

 

 • Πώς καταφέρατε να αντιμετωπίσετε την κρίση, ταcapitalcontrols και την δυσπιστία των αγορών απέναντι στην χώρα, παραμένοντας, μάλιστα, μία κερδοφόρα επιχείρηση;

Με πολύ σκληρή δουλειά, με έμφαση στα κοστολογικά πλεονεκτήματα, τα οποία την περίοδο της κρίσης εμφανίστηκαν και με γνώμονα τις εξαγωγές καταφέραμε να κρατηθούμε όσο πιο δυνατοί γινόταν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας.

 

 • Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Ο επιχειρηματικός στίβος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Πάντα υπάρχουν δύσκολες στιγμές αλλά και συγκεκριμένες επιτυχίες που μας δίνουν δύναμη ώστε να συνεχίσουμε με πάθος αυτό που αγαπάμε. Θα ήταν άδικο να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένα παραδείγματα διότι θα μειώναμε άλλα παραδείγματα που ενδεχομένως να ήταν πιο απλά αλλά με μεγαλύτερη ουσία. Καλό είναι να μετράμε τις επιτυχίες μας με την ποιότητα και όχι μόνο με το οικονομικό αποτέλεσμα.

 

 • Εμείς δημιουργήσαμε τοsite»Made in Greece.news». Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Ακόμα και η ονομασία «Οικογένεια Χριστοδούλου» αποδεικνύει πόσο ελληνικό είναι το δημιούργημά μας και πόσο μεγάλη έμφαση δίνουμε στο να κρατήσουμε και να αξιοποιήσουμε τους θησαυρούς της ελληνική γης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχουμε χτίσει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με πάνω από 3.000 παραγωγούς σε όλη τη χώρα, καθώς μέλημα μας είναι να απορροφούμε όσο το δυνατόν περισσότερα ελληνικά φρούτα και να στηρίζουμε στην ελληνική αγροτική παραγωγή.

 

 • Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα; 

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε έτσι ώστε να μεγαλώσουμε όσο περισσότερο γίνεται αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε ο πατέρας μας το 1955. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε τη διανομή των προϊόντων μας σε όλο και περισσότερα σημεία της Ελλάδας ενώ το άρτια στελεχωμένο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης είναι πάντα σε εγρήγορση έτσι ώστε να διευρύνουμε συνεχώς την γκάμα μας και να βρεθούμε σε όσα περισσότερα τραπέζια της ελληνικής οικογένειας γίνεται.

Πάρνηθος 32, 145 64 Κηφισιά, Αθήνα
Τηλ: +30210 6836860
Γραμμή καταναλωτή (αστική χρέωση): 8011010242

Email: info@christodouloufamily.gr

Fd: https://www.facebook.com/christodoulou.family/

Youtube: https://www.youtube.com/user/ChristodoulouFamily

Instagram: https://www.instagram.com/christodoulou_family/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχόλια μέσω Facebook