skip to Main Content

Αποκλειστικό: Άρης Κατσιγιάννης: Έγινε ένας από τους 10 top Έλληνες instagramers φωτογραφίζοντας «ότι ωραίο βλέπουν τα μάτια του» (ΦΩΤΟ)

Είναι μόλις 23 ετών και έχει αγαπήσει τόσο τη φωτογραφία ώστε οι εκπληκτικές του λήψεις να τον κατατάσσουν στους πρώτους δέκα Έλληνες Instagramers με 18 χιλιάδες ακόλουθους. Με την μηχανή και την κάμερα του, ταξιδεύει στον κόσμο και μεταμορφώνει σε εικόνα ή βίντεο, «ότι ωραίο βλέπουν τα μάτια του». Η δουλειά του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτή έμπειρων φωτογράφων με πολλά χρόνια θητείας ενώ έχει την φρεσκάδα και την αίσθηση περιπέτειας που χαρακτηρίζει έναν νέο 23 ετών. Ζητήσαμε από τον Άρη Κατσιγιάννη να μας μιλήσει για το πώς άρχισε αυτή η ωραία περιπέτεια με την φωτογραφία και να μας ξεναγήσει στον θαυμαστό κόσμο των εικόνων του.

 

⛪️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Katsigiannis (@aris_katsigiannis) στις

Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη

 

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη φωτογραφία;

Πάντα έψαχνα ένα τρόπο να εκφράσω τον εσωτερικό μου κόσμο, να απελευθερωθώ και να δείξω αυτό που βλέπω με τα μάτια μου! Η αιτία να ασχοληθώ με την φωτογραφία ήταν ένα ταξίδι στη Γερμανία στην ηλικία των 16. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με τη φωτογραφία 5 χρόνια.

 

I make my own path 🚶🏻‍♂️❄️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Katsigiannis (@aris_katsigiannis) στις

Πώς αποφάσισες να γίνεις φωτογράφος;

Πώς κάποιος αποφασίζει να γίνει φωτογράφος; Xμμ.. Δύσκολη ερώτηση! Εγώ πάντως δεν θα σας πω κάτι που θα κάνει εντύπωση ή θα ακολουθείται από κάποια περίεργη ιστορία. Από την ηλικία των 16 έβλεπα τον κόσμο μέσα από μια ματιά που ήθελα να την αποτυπώσω. Ο μόνος τρόπος ήταν λοιπόν να πειραματιστώ. Πώς θα ένιωθα λοιπόν αν κάποιος μπορούσε να δει αυτό που μόνο εγώ βλέπω;

 

The more reflective you are, the more effective you are. ❄️☁️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Katsigiannis (@aris_katsigiannis) στις

Ποιες είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιείς;

Δεν υπάρχουν τεχνικές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να βγάλει μια φωτογραφία. Για να είναι «σωστή» αρκεί να εκφράζει εσένα και την αισθητική σου.

Σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα τοπία ή τα πορτραίτα και γιατί;

Μου αρέσει να φωτογραφίζω ότι βλέπω όμορφο με τα δικά μου μάτια. Το τελευταίο διάστημα λόγω των επαγγελματικών μου ταξιδιών, έχω φωτογραφίσει περισσότερα τοπία και νομίζω ότι πια κυνηγάω την ευκαιρία να βρεθώ σε διαφορετικούς προορισμούς να δω την ομορφιά τους και να τη αποθανατίσω.

Ποιους μεγάλους φωτογράφους θαυμάζεις;

Μου αρέσει η νέα γενιά φωτογράφων γιατί κυνηγάει το διαφορετικό, δεν πατάει σε γραμμές και ζει για να ξεχωρίσει. Έτσι λοιπόν δεν είναι περίεργο που οι αγαπημένοι μου φωτογράφοι είναι άνθρωποι οι οποίοι απλά κυνήγησαν το όνειρό τους και τα κατάφεραν. Κάποιοι από τους αγαπημένους μου είναι ο Chris Burkard και ο Konsta Punkka.

H Ελλάδα σε εμπνέει; Θέλεις να αποθανατίζεις την ομορφιά των ελληνικών τοπίων και να τη διαδίδεις στο κόσμο;

Η Ελλάδα έχει αναρίθμητες ομορφιές που δεν μπορεί να μην σε εμπνέει. Προσπαθώ κάθε χρόνο να ταξιδεύω σε όσα περισσότερα μέρη της Ελλάδας μπορώ και να αποθανατίζω την ομορφιά τους. Γοητεύομαι από την αρχιτεκτονική των κυκλαδίτικων νησιών, την άγρια ομορφιά της βόρειας Ελλάδας και το βαθύ γαλάζιο του Ιονίου.

Είσαι ανάμεσα στους 10 καλύτερους instagrammers, πώς νιώθεις για αυτό; τι ρόλο θεωρείς ότι παίζουν σήμερα τα Social Media στη διάδοση κάποιων ιδεών ή κάποιων έργων;

Ξεκίνησε ως ένα μέσο με το οποίο μπορούσα να μοιράζομαι με τους followers μου τον κόσμο μέσα από τον δικό μου φακό,που όμως αναπτύχθηκε σε κάτι πολύ πιο μεγάλο. Ήθελα να τους παρακινήσω να βγουν από το comfort zone τους, και να τον εξερευνήσουν οι ίδιοι.Το Instagram αποτελεί ένα μέσο που προβάλει και προωθεί όμορφες εικόνες και σίγουρα η επιρροή που ασκεί, είναι πολύ μεγάλη. Μπορείς να εκφράσεις την αισθητική και τις εικόνες σου, δημιουργώντας ένα προσωπικό content που θα αντιπροσωπεύει εσένα. Αρκεί πάντα να ναι πρωτότυπο και δημιουργικό!

 

Who is Who

Ο Άρης Κατσιγιάννης γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία σε ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης αλλά στόχος του ήταν να μην περιοριστεί σε αυτά που διδάχθηκε αλλά να εξελιχθεί ακολουθώντας την ανάγκη του να ψάχνει νέα πράγματα και τεχνικές. Εκτός από τη φωτογραφία, αυτή την στιγμή ασχολείται με το να δημιουργεί μικρού μήκους ταινίες σε video, για digital επαγγελματικές καμπάνιες ενώ έχει ήδη συνεργαστεί με ξενοδοχεία και μεγάλα malls. Η μεγάλη του αγάπη είναι ο τομέας του travel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top