skip to Main Content

Κ. Δασκαλάκης: Ο Κρητικός-διάνοια μάγεψε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Αξίζει να τον δούμε είναι σπάνιος μοναδικός (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μια υπέροχη στιγμή έζησε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Μ.Ι.Τ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Περισσότεροι από 1500 φοιτητές και ακαδημαϊκοί κατέκλυσαν το ΑΠΘ για να παρακολουθήσουν την διάλεξη του κορυφαίου Έλληνα που κατόρθωσε το ακατόρθωτο!

“Είναι τιμή μου που έχει έρθει τόσος κόσμος να με ακούσει. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, που έχω να επισκεφθώ καιρό. Από την άλλη δεν με εκπλήσσει. Το θέμα για τον οποίο θα μιλήσω είναι πολύ σημαντικό και επίκαιρο. Θεωρώ ότι υπάρχει ένα πολύ υγιές κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό το υγιές κομμάτι με προβληματισμούς και ενδιαφέροντα είναι εδώ για να με ακούσει να περιγράψω τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη” τόνισε στην κάμερα του τοπικού Thestival ο Δρ. Δασκαλάκης.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΜΙΤερωτηθείς για το φαινόμενο της συνεχούς εκροής επιστημόνων από τα ελληνικά πανεπιστήμια στο εξωτερικό, εξέφρασε τη λύπη του, που συμβαίνει αυτό, ωστόσο εξήγησε πως υπάρχουν πλέον “παράθυρα” για τον Έλληνα επιστήμονα να διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

“Είναι πολύ λυπηρό ότι η χώρα μας εκπαιδεύει τόσο επιστημονικό προσωπικό. Ιδανικά θα ήθελες μια χώρα που εκπαιδεύει προσωπικό να το απορροφήσει και αυτό είναι που ελπίζω. Είναι λίγο διαφορετική η εποχή, στην οποία άφησα την Ελλάδα. Πλέον έχει παγκοσμιοποιηθεί η αγορά και ένας Έλληνας μπορεί να συμμετέχει ενεργά επιστημονικό και στο οικονομικό-επιχειρηματικό γίγνεσθαι” υποστήριξε.

Αποκλειστικό: Ο Έλληνας που έλυσε τον γρίφο του Νας, Κων/νος Δασκαλάκης είχε μιλήσει στο eirinika

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ευχαρίστησε τον κ. Δασκαλάκη για την αποδοχή της πρόσκλησης, τονίζοντας πως “η Ελλάδα δεν μπορεί να κρατήσει τον Δασκαλάκη. Ο Δασκαλάκης ανήκει σε όλο τον κόσμο”.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 17/1/2018

https://youtu.be/G8DRPneKEGM

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την παρουσίαση στην κατάμεστη αίθουσα του  ΑΠΘ, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης σε εκδήλωση στο Public Cafe Συντάγματος στις 9 Ιανουαρίου 2018 και συζήτησε με τον Μάκη Προβατά και τον Γιάννη Μπασκόζο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις δυνατότητες που έχει και τα προβλήματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και άλλα σχετικά θέματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top